Kolik odsajete mateřského mléka?

35944
17.5.19 09:35

A k čemu ti to bude? Kolik odsaješ vůbec nemusí vypovídat o tom kolik si vytáhne dítě. Přibývá na váze, kolik mu je? Ty nekojíš a jen odsáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
84
17.5.19 09:43

Kojím či spíše nekojím, miminko mi nevytáhne již od porodnice z prsu mléko - vysaje tak 10 až 30 ml - dostala tam několikrát dokrm od zdrav. sester lahví se savičkou a od té doby se to táhne..a já i přemýšlím, zda mám dostatek mléka, zda kdybych si navýšila třeba mléko četnějším odsáváním, zda by pak třeba nevypila z prsu více..tak nějak mě to hlodá a nevím jak se „rozkojit“ a proto mě i zajímá kolik kdo odsaje odsávačkou, jaké množství mlíčka lze maminkám odsát, abych věděla kolik je zapotřebí pak mít třeba v prsou mlíčka, kdyby se miminko chytlo a pilo pak normálně..nevím, prostě mě tak napadá, že by bylo zajímavé vědět, kolik si odsají mamink mlíčka. Zajímalo by mě totiž i jestli odsaje více miminko nebo odsávačka a asi je důležité i věk miminka, protože pak se nějak asi tvoří mlíčko při sátí z prsu, když je starší než když je to asi po porodu??? Odsaji za den tak 600 ml mléka někdy méně, odsávám 5× -a6× denně, když jsem odsávala častěji, tak jsem asi více mléka neměla, tak nevím…na jedno odsátí odsaji z 1 prsu jenom třeba 80 ml a z druhého třeba 30 ml, rekord odsátí bylo 180 ml dohromady z obou prsou, a bylo to v noci a po více hodinách neodsávání. Odsávám již 2 měsíce…a stále přikládám i miminko a pak dokrmuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
17.5.19 09:48

Já kojila dvě děti do cca 15 měsíců ( do ukončeného 6 oba plně bez příkrmů), ale když jsem chtěla zkusit odstát mléko, nešlo to (ani ručně, ani elektrickou) a to jsem zkoušela i více typu odsávaček. Vždy jsem odsála jen trošičku a nestálo mi to za tu námahu a stres. Kluci si ale vždy vytáhli kolik potřebovali. První býval u prsu i půl hodiny, měla jsem pocit že jen kojím, byl lenivější, baštil pomalu a pospával u toho. Druhý syn byl za 10 minut napapkaný a stačilo mu to :) Teď čekám třetí dítko a odsávačku ani kupovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29081
17.5.19 09:49

@lopezeka odsála jsem max 150ml z obou, přes den max 600ml. Pro srovnání, slečna vypila za den kolem 600-700ml, takže to jednu dobu její spotřebu celkem pokrylo :think: bylo to manuální odsávačkou, elektrickou jsem jen zkusila a vrátila, nevyhovovala mi.

Odsávala jsem cca 3,5 měsíce. Skončili jsme kvůli polyvalentní alergii slečny, která se nedala pořádně zkloubit s mými alergiemi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29081
17.5.19 09:51

@lopezeka já měla u obou dětí problém, že nevysály prakticky nic ani přes kloboučky, ani v porodnici. U prvního jsem se s tím trápila týden a po týdnu dala lahvičku, u slečny jsem po třech dnech vyměkla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69110
17.5.19 09:55

Je to individuální, já odsaju i tu stovku po kojení a naopak jsou lidi, kteří kojí zcela bez problémů a přitom nevytáhnou ani desítku místo kojení. S množstvím mléka to zas až tak nesouvisí. Podstatné je, zda dítko normálně přibírá. Laktační poradkyni jsi zkoušela? I když asi po dvou měsících na lahvi by se mimčo na prsa učilo dost těžko, tam se musí makat. Obdiv všem, kdo to takhle čistě s odsáváním dávají!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
17.5.19 10:06

Mně se na odsávačku jen práší, malou kojím bez problémů a krásně přibírá, ale odsávačkou mi to prostě nejde a to mám Medelu za šestku :lol: Fakt se s ní mučím, odsála jsem třeba 50ml za 20 minut a bylo mi to fakt nepříjemné… a to ze mě mléko normálně jinak stříká proudem :lol: Takže moje prsa jsou s odsávačkou prostě nekompatibilní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
17.5.19 10:34

Mě odsavat třeba nejde, syn si vytáhne hodně, ale když chci já tak pár kapek a konec :nevim: u prvního to bylo taky tak. Jinak zjistíš kolik mimčo vypije spíš tak, že ho zvazis před kojením a pak hned po kojení. Jinak je každé mimčo jiné a každému stačí jiné množství. Hlavní že pribira, víc bych neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.19 10:34

Množství mléka tím nezjištíš. Já nikdy neodsála vůbec nic, pokud se nepočítá pár kapek, a všechny 3 děti jsem přitom plně odkojila téměř do roka, kdy se alespoň trochu rozjedly. Rozhodně nijak nestrádaly, v roce měly všechny přes 10 kg.

• Citovat
  • Upravit
2495
17.5.19 10:37

Take se mi nezpoustelo mlicko na odsavacku a vse jsem kdyz uz delala rucne. Ale maly byl otesanek krasny mimco a kojila jsem 15 MES

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
17.5.19 10:44

Malá se neuměla přisát, takže jsem od začátku odsávala a byla to bída, ruční odsávačkou max 20ml z obou prsou po hodinovém snažení se. Hodinu jsem se trápila a dceři jsem pak stejně musela udělat příkrm, protože při propuštění z porodnice mi říkali, že by měla vypít alespoň 40ml aby trochu přibírala, a úplně ideálně 50-60ml… Po dvou nebo třech týdnech jsem to vzdala ale občas přemýšlím, jestli bych měla mléka dostatek, kdyby se uměla přicucnout 8o Teďka jí je 6 týdnů, má 4kg a pije 7-8× denně 70-100ml, jak kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
17.5.19 10:51

Odsavackou jsem odsala prd, třeba jen třicet, přitom mam plne kojene deti, které extrémně pribiraji, cca 30 až 40 dkg týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
17.5.19 11:28

Tak já ruční odsávačkou také odsála prd, proto jsem přešla na elektrickou a laktaci si i pomocí ní zvýšila, když mi ji nezvýšilo miminko, když moc z prsu nevypilo…2 měsíce stále přikládám, vážím před a po a dokrmuji a poté odsávám prsa (to dávám dokrmem), když nevyjde dávka, tak někdy dám i UM, ale i tak ty dávky, které se mají pít jsme skoro nikdy nedali - (150 ml na 1 kg váhy za den)…to by mě zajímalo, zda to jiná dítka normálně vypijí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová