Kojení - zásady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32921
28.3.13 07:33
@neprihlas.Teeeri píše:
Chci se jeste zeptat, je v poradku kdyz dceru 6 mesicu kojim 9 x denne???
K obedu ma zeleninu, cca mesic plus kojeni.

Kdy se tak zavadi dalsi jidlo a jake?

Dekuji!!! :)

Počet kojení je individuální. Oba jsem v té době kojila co 2hodiny přes den a co 3 v noci. Po přidání druhého příkrmu (ovoce na svačinu) se kojení srovnalo +- na dobu kdy se normálně dává jídlo (6,9, 12.30, 15, 17.30, 19..a v noci různě) .www.kojeni.net taky doporučuju, vlevo se dá stáhnout tabulka zavádění příkrmů..obecně se nový příkrm dává tak po měsíci, a záleží jak to komu vyhovuje. My jsme měli 1. zelenina, 2. ovoce (ve stejnou dobu maso), 3.kaše, 4. jogurt s ovocem, 5. pečivo na snídani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
28.3.13 16:27

Kojeni.net znám :palec: díky. @andelka83 Super díky! Udělám to asi stejně. 1.příkrm-zelenina.2-ovoce+maso. atd… a po měsíci je to ideální :hug:
Taky budu doufat, že se to kojení časově srovná na 5-6 kojení. A v noci to asi jentak neskončí co? :think: :roll: :) Ale pro ní udělám vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32921
28.3.13 17:02

@Teeeri tak já jsem to nedělal přesně po měsíci. Teda ty první příkrmy jo, první tři, a ty pak na nějakou dobu stačily. Třeba oběd, svačinu a večeři jsme měli od 7,5měsíce, a druhou svačinu až od 9,5m a snídani od 11,5m. Fakt s oběma klukama mi to pak tak vycházelo, i se spaním, že se ty intervaly takhle konsolidovaly a pak jsem prostě jen místo kojení dala jídlo. Oni nikdy nebyli takoví, že by vyžadovali kojení přes den, když dostali jídlo. Jo a malého kojím pořád, večer, v noci (2-3×) a ráno. V noci..záleží jestli chceš počkat jestli se to upraví samo (starší se přestal budit sám od sebe kolem 10m)..nebo jestli se budeš snažit kojení omezit nebo zrušit trochu násilněji. Já už pomalu chci v noci nekojit, tak se na to psychicky připravuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
1.4.13 20:56

:think: Ach jo, jak já poznám, že nemám mlíko? Proč kojím v 6,5 měsíci 9× denně? A proč mi v hlavě lítaj myšlenky, začít dávat UM? Ach jo…Od porodu jsem se nevyspala a jsem permanentně vzhůru každé 3 hodiny.
Nechci si stěžovat, dceru miluju a udělám pro ní vše, jen už nemůžu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
1.4.13 22:49

@Teeeri já ti nevím ale 9× denně mi nepřijde až tak moc, já občas kojila i častěji. Příkrmy už jsi zavedla? To by mohlo trochu pomoci. A co se týče nočního spaní, mě si malá na noční kojení zvykla natolik, že jsem vstávala cca po hodině a půl, od půl roka do 9 měsíců, pak už jsem toho měla dost a koupila jsem na radu holek tady knížku „Každé dítě může dobře spát“, ta nám moc pomohla. Ale v půl roce bych to ještě nezkoušela, třeba má opravdu hlad. Zavedla bych zeleninový příkrm a potom na večer třeba kaši, i když ta na spaní asi moc vliv mít nebude ale třeba pomůžou samotné příkrmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
2.4.13 21:39

Taky v noci kojím co 2 hodiny. Dcera má 6 měsíců. Zatím máme zavedený oběd-zelenina, ale po něm stejně chce mlíko, tak nevím, kdy se toho kojení zbavím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
2.4.13 21:50

Taky kojím tak často. Máme 5 měsíců :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
2.4.13 22:40

Tak dnes u dr a mala je hubena a musim ji vic prikrmovat.
tak jestli taky u vas neni na case dat dalsi prikrm?:)
ovoce…kasi na noc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna