Koktání a dědičnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
36
15.5.10 17:28

Koktání..

Dobrý den, chci se zeptat zda tady má někdo nějakou zkušenost.Čekám dítě s druhým partnerem, který zadrhává nebo spíš když je nervozní nedokáže vyslovit slovo možná se tomu dá říct koktání, nevím jak to správně nazvat. A říkal,mi, že mu doktorka řekla, že když bude čekat kluka tak na 90% zdědí tuto vadu, že bude taky mít poroblémy s řečí, když holku, tak je tam jen 30% že by tuto vadu zdědila. Nemáte někdo nějaké informace o tam jak to vlasně je a zda je to vždy tak že opravdu je tam tak velká pravděpodobnost že kluk má tak velké procento že to zdědí? Díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ave
837
15.5.10 17:41

Mám kamaráda, který také zadrhává (většinou, když chce něco rychle říct) a jeho děti (dcera a syn) žádné problémy nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kala 123
15.5.10 18:18

Ahoj. mám známého který koktá i při normální řeči.
Má klučíka a ten mluví v pohodě a dcerka nevím je jí teprve rok :mrgreen:
Přečti si tuhle diskuzi , třeba tam něco najdeš :)

• Citovat
  • Upravit
21969
15.5.10 18:18
ave píše:
Mám kamaráda, který také zadrhává (většinou, když chce něco rychle říct) a jeho děti žádné problémy nemají.

Já mám také takového známého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
15.5.10 19:28
ave píše:
Mám kamaráda, který také zadrhává (většinou, když chce něco rychle říct) a jeho děti (dcera a syn) žádné problémy nemají.

Taky mám takového kamaráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.5.10 19:55

Tak tě nepotěším - ale třeb to nebude platit u tebe :nevim: Můj přítel má to samé, že prostě nemůže říct slovo a než to řekne třeba sypat, sssypat. V jeho rodině to mají jenom chlapci, žádné děvče. Koktal nejvíc děda, kterého jsem neznala jeho otec taky dost a můj. Máme chlapce a plánuju, že se hned až začne víc mluvit, půjdu na to zeptat a hned to řešit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
15.5.10 21:19

A oni mu přišli na to, proč koktá? Můj mladší brácha taky koktá, spíš teda má problém, když chvátá a je nervózní vyslovit slovo a jakoby zkřivý pusu (někdy to vypadá, jako kdyby měl zvracet - abych to dobře popsala) a teprve asi ve 4. třídě mu přišel psycholog na to, že je to tím, že se přeučil z leváka na praváka tím, jak to viděl u ostatních a tím se mu poškodila část mozku, kde se řídí mluvení. Takže to jeho děti určitě nezdědí. Dneska je mu 21 let a je to beze změny, jediný, co mu pomohlo bylo, že chdil na nějakou hypnózu a dlouhodobě nekoktal, pak se to vrátilo (stres) a ta paní, co to dělala se někam odstěhovala a nikoho jiného neznáme. Takže fakt strašně záleží na tom, jaký důvod koktání způsobuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaroslavaJ
15.5.10 22:54

A dost casto se to pry dedi pres generaci.Nam to rikala logopedka…chodime se synem kvuli koktani,jeho deda trochu kokta.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová