Kolik jste ochotni dát za dort?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4898
24.2.17 13:56

Já jsem za dort pro mamku ke 40. narozeninám platila 1500,– a to jsem ještě měla slevu, protože to dělala kamarádky maminka, jinak by stál 2000,– :nevim: myslím, že měl dort 7-8 kg :)

Příspěvek upraven 24.02.17 v 13:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
24.2.17 13:58

Asi takhle. Není dort, jako dort. Může být sebekrásnější, ale chuť okoralého korpusu, těžkého krému a postavičky s chtí chmického barviva v marcipánu to nezachrání. Když koupím dort a není chutný, tak už nikdy nekoupím, ani nedoporučím. A dneska peče dorty kde kdo a myslí si jaký extra nejsou.
Mám už dvě oblíbené cukrárny, které pečou tak chutné dorty, že bych je zblajzla i s krabicí. A to na sladký nejsem. Čerstvé, lehoučké korpusy, které jsou lahodné samy o sobě a krémy, které nejsou na chuť tučné, nepřeslazené, neucítíte z nich typickou tvarohovou, máslovou, jogurtovou ani šlehačkovou chuť. Přesto že jsou z těch surovin vyrobené. Prostě luxus.
Nepoužívají fondán, ale marcipán, který barví přírodními barvivy, ale marcipán který není tvrdý a oschlý!
Kupuju dorty marcipánové, čokoládové i jiné, většinou o vel 2-3,5kg (podle toho kolik lidí bude na oslavě), za tak dobrý dort dám klidně 2tis, protože vím, že si pochutnáme a budu se těšit na další objednání. :palec: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Doe_Jane Opravdu mě to zajímá čistě teoreticky ;) já se tím nechci živit ;) nejsem si jistá, jestli by se mi to nezprotivilo, dělat to každý den :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8148

Já dám tak 500,– Víc je mi líto dát za něco, co se hned sní. Proto nekupuju ty moc nazdobené, s kterými je dost práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
24.2.17 13:59

Marcipánový dort pro děti nechávám dělat tak za tisícovku (cca 3 kila). Od paní, která to peče doma a poctivě. A já osobně bych to za ty peníze nedělala. Přijde mi to moc času za málo peněz. Když odečtu suroviny a že na to musí mít nakoupeno plno náčiní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15586
24.2.17 14:04

Pokud má 7 kg, tak minimálně za 2tis. Nemám problém dát i 600za kg, pokud je opravdu dobrý. Měla jsem úžasnou cukrářku, která se na kšeft vykašlala, jelikož lidi chtějí vše top a 100%, ale nejlíp tak za 100kč kg :roll: Říkala, že už se jí to pečení nevyplatí.

A nedivím se jí. Když tady čtu, že by někdo za 7mi kg dort dal 700-800 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
24.2.17 14:08

Moje dortařka, a to není nojak drahá, peče 350 za kilo. to si myslím, je cena, která odpovídá ceně surovin a tomu, aby se jí to vyplatilo i za práci. ale neuživí se tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
24.2.17 14:09

Za tenhle tak 3000 kc, ale obecne si myslim, ze to neni zadne terno na kseft. Dnes takove dorty dela mnoho lidi, na netu jsou desitky takovych vytvoru. Navic kdyz si vezmu drahe suroviny, ten cas, ze by to nejak extra hodilo, no nemyslim si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
24.2.17 14:11

Od té doby, co dělám k narozeninám klukům dorty sama, tak pro mě je to prostě k nezaplacení. Jako věřím, že profesionálka se s v tom asi nebude plácat jako já :mrgreen:, ale i tak je to dost piplací práce. Suroviny taky nevyjdou nejlevněji. Do dortu samozřejmě koupím kvalitní suroviny, aby to za něco stálo, dám do toho celkem dost času, hromadu nervů, bolí mě z toho na konci celý člověk… Fakt k nezaplacení.

• Citovat
  • Upravit
12651
24.2.17 14:11

Ale k dotazu… 7*350 bych z dort nikdy nedala. nestálo by mi to za to. radši bych si nechala upéct menší.

a teda nesouhlasím s tím, že 7 kg dort je 25 porcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
24.2.17 14:13

Za takový klidne ty 2 tis. i vic. Marcipanove dorty dělá na zakázku kamarádka a když vidím, kolik práce a času na nich stráví 8o :lol: jen na klasickem kulatém, s figurkami i 2 dny. Na specifických, viz. ten vas, uz x hodin. Ji to ale bavi. Ja bych ty nervy s tim nemela :lol:

Teď budeme objednávat svatební také pro cca. 25 lidi, spíš méně a doufám, ze se do těch 4-5 tis. vejdeme. :mavam:

Příspěvek upraven 24.02.17 v 14:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.17 14:13

Díky všem!!! :kytka: za chválu, která moc potěší :oops: i za názory! Jsem ráda, že jsou lidi, co i tohle řemeslo dokáží ocenit :palec: A taky je mi jasné, že pro někoho je to škoda peněz..živit se tím nebudeme a dál budeme pokračovat stejně jako doteď :) je to totiž úžasný relax a to mi stačí :dance: :) ale už mi nebude vrtat hlavou, jak se tím někdo může legálně živit :)

• Citovat
  • Upravit
2839
24.2.17 14:15

Jinak ten dort mate fakt luxusni, skvela prace :palec: Perfektne vypracovane detaily, uz jen to propletani kosiku muselo trvat desne dlouho, krasne vypiplanej dort…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.17 14:18

@jessikka myslíš že 25 porci je 7 kg hodně, nebo málo? :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.17 14:20

@lauraka Mooc děkujeme :oops: :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení