Kolik jste ochotni dát za dort?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
24.2.17 14:11

Ale k dotazu… 7*350 bych z dort nikdy nedala. nestálo by mi to za to. radši bych si nechala upéct menší.

a teda nesouhlasím s tím, že 7 kg dort je 25 porcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
24.2.17 14:13

Za takový klidne ty 2 tis. i vic. Marcipanove dorty dělá na zakázku kamarádka a když vidím, kolik práce a času na nich stráví 8o :lol: jen na klasickem kulatém, s figurkami i 2 dny. Na specifických, viz. ten vas, uz x hodin. Ji to ale bavi. Ja bych ty nervy s tim nemela :lol:

Teď budeme objednávat svatební také pro cca. 25 lidi, spíš méně a doufám, ze se do těch 4-5 tis. vejdeme. :mavam:

Příspěvek upraven 24.02.17 v 14:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.17 14:13

Díky všem!!! :kytka: za chválu, která moc potěší :oops: i za názory! Jsem ráda, že jsou lidi, co i tohle řemeslo dokáží ocenit :palec: A taky je mi jasné, že pro někoho je to škoda peněz..živit se tím nebudeme a dál budeme pokračovat stejně jako doteď :) je to totiž úžasný relax a to mi stačí :dance: :) ale už mi nebude vrtat hlavou, jak se tím někdo může legálně živit :)

• Citovat
  • Upravit
2839
24.2.17 14:15

Jinak ten dort mate fakt luxusni, skvela prace :palec: Perfektne vypracovane detaily, uz jen to propletani kosiku muselo trvat desne dlouho, krasne vypiplanej dort…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.17 14:18

@jessikka myslíš že 25 porci je 7 kg hodně, nebo málo? :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.17 14:20

@lauraka Mooc děkujeme :oops: :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12651
24.2.17 14:21
@Anonymní píše:
@jessikka myslíš že 25 porci je 7 kg hodně, nebo málo? :)

No jako že je to aspoň 40 porcí- náš narozeninový (jednopatrový kulatý) měl 2,9 kg a těch porcí bylo 20-25 určitě. jako porce je rozhodně široký pojem, nicméně všichni měli dost i z té co jsme nandala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
24.2.17 14:23

Pokud má 7 kilo, tak bych v klidu dala i 2500- 3000, pokud je z kvalitních surovin. Je nádherný. Jste s mámou strašně šikovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
24.2.17 14:24
@Anonymní píše:
Díky všem!!! :kytka: za chválu, která moc potěší :oops: i za názory! Jsem ráda, že jsou lidi, co i tohle řemeslo dokáží ocenit :palec: A taky je mi jasné, že pro někoho je to škoda peněz..živit se tím nebudeme a dál budeme pokračovat stejně jako doteď :) je to totiž úžasný relax a to mi stačí :dance: :) ale už mi nebude vrtat hlavou, jak se tím někdo může legálně živit :)

Máš pravdu, nejedná se přece o práci ale o proplacený koníček :palec: A dej si cenu výšše, snížit můžeš vždycky. Pamatuj že vše má svého kupce! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
24.2.17 14:25

Platím 450 Kč za kilo, je to od vyučené cukrářky, takže mám jistotu, že to bude vypadat dobře, jsem detailista :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33632
24.2.17 14:26
@Anonymní píše:
Jen takový průzkum :) kolik jste ochotni utratit peněz za takovýto dort? Průměr 30 cm, vysoký 34 cm a je to cca 25 porcí. Děláme s mamkou dorty pro známé, jen za režie. Je to veliký koníček, takže se u toho vždycky vyřádíme. Ale když spočítám jen suroviny (vše domací výroba), vrtá mi hlavou, jestli se tím vážně dá uživit :think: Když vezmu v potaz kolik času jsme na tom strávily..ne, že bych měla takové ambice, ale vrtá mi to hlavou ;) fotku později smažu a vkládám anonymně, nechci, aby si někdo spojil foto s mým nickem :kytka:

Je nádherný :) jste moc šikovné.
Preptala bych se na suroviny - cim potahujete, mam ráda prave máslo, šlehačku, alkohol ne tresť, vejce nejlépe z domácího chovu, mají jinou chuť i v pečivu a žloutky jinou barvu, tepelnou upravou nešednou.
Za lepší suroviny bych u tohoto dortu dala 2500. Ruční prace je draha.
Pokud bych chtěla ušetřit, neobjednala bych takovéto umělecké dilo :) náročnější na práci. Nechala bych udělat klasicky dvou-tripatrovy z dobrých surovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5008
24.2.17 14:27

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
24.2.17 14:36

Ten dort je krásný a propracovaný do detailů, což se málokdy vidí, klobouk dolů. Já obvykle kupuju cca dvoukilový dort za asi 700 Kč, ale my jsme třeba rodina, která naprosto nemusí marcipánové či fondánové potahy a hromady figurek, takže přestože se na tvůj dort moc dobře kouká, já bych si ho nevybrala. Taky preferuju dorty, které se dají rozumně nakrájet na vizuálně přijatelné kousky, abych se je pak nestyděla předložit hostům.

Prosím, neber to jako kritiku, tvůj dort vypadá skutečně výborně, pouze popisuju svoje zkušenosti. EDIT: A taky je varianta, že neumím krájet dort, což je dost možný :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.17 14:38
@adresa píše:
Je nádherný :) jste moc šikovné.
Preptala bych se na suroviny - cim potahujete, mam ráda prave máslo, šlehačku, alkohol ne tresť, vejce nejlépe z domácího chovu, mají jinou chuť i v pečivu a žloutky jinou barvu, tepelnou upravou nešednou.
Za lepší suroviny bych u tohoto dortu dala 2500. Ruční prace je draha.
Pokud bych chtěla ušetřit, neobjednala bych takovéto umělecké dilo :) náročnější na práci. Nechala bych udělat klasicky dvou-tripatrovy z dobrých surovin.

Děkujeme :oops: :kytka: potah je domácí mléčný marcipán, nedochucovaný, takže chutná jako Piknik nebo Jesenka :) jinak jedině pravé máslo, pokud chce někdo šlehačku, tak je to opravdu smetana ke šlehání. A vejce máme z místní slepičárny, krásné žloutky i chuť blížící se domácím ;)

• Citovat
  • Upravit
33632
24.2.17 14:41
@Anonymní píše:
Děkujeme :oops: :kytka: potah je domácí mléčný marcipán, nedochucovaný, takže chutná jako Piknik nebo Jesenka :) jinak jedině pravé máslo, pokud chce někdo šlehačku, tak je to opravdu smetana ke šlehání. A vejce máme z místní slepičárny, krásné žloutky i chuť blížící se domácím ;)
???? tak 2500 :)
Odkud jste? Aspoň priblizne. Budeme mit na podzim dvě výroční oslavy :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí