Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Imani píše:
@Staworowski Děkuji za příspěvek
U nás ani tak neřeším blikání jako to, že jeho pálí žáha a bolí ho to po jídle. Kolikrát to ani neublinkne. Jen slyším, jak to vyjede do krku a pak zpět. To je ten problém…boli ho toDokáže po jídle ječet i hodku a půl
A proč myslíš že ho pálí zaha? Máte za sebou nějaké vyšetření? Honzík teda ty první týdny taky neblinkal ale slyšela jsem jak se mu to vrací, úplně přesně jak to popisuješ ty. Taky mi hodně plakal, ale on měl i spoustu jiných potíží, těžko říct čím to bylo. Až začal blikat tak přestal i plakat, do té doby taky plakal, ale já to prisuzovala spíš že ho bolí brisko ze zácpy atd. Měl i potíže s dýcháním, hrozně mi napuchli sliznice v nose asi pilova alergie, ale 14 denimu miminku stejně není co dát....... Bylo toho hodně co nás první týdny trápilo. A Co prdiky? Dáváte něco? Já si nemyslím že ho pálí zaha, mimina blinkaji, vrací se jim to, to je normální, nemají vyvinutou trávicí trubici....... Přicinu pláče bych hledala jinde......
@Staworowski Máme to potvrzené na gastro. Bere na to i speciální sirup, aby se snížila kyselost žaludečních stav a nenaleptalo mu to jicen. Jinak klasika bříško, prdiky… Nahrivat, mažu Pupikem a Sab simolex.
Ty jo to je trápení s těma mrňatama. Už je prcek bez potíží? ![]()
@Imani píše:
@Staworowski Máme to potvrzené na gastro. Bere na to i speciální sirup, aby se snížila kyselost žaludečních stav a nenaleptalo mu to jicen. Jinak klasika bříško, prdiky… Nahrivat, mažu Pupikem a Sab simolex.
Ty jo to je trápení s těma mrňatama. Už je prcek bez potíží?
Aha tak to jo, my na vyšetření nebyli, ale jak popisuješ že slyšíš jak se mu to vrací, to jsme měli úplně stejně. Nejhorší bylo prvních 6 týdnů, pak už to bylo dobrý. To bříško se upravilo až jsme začali dávat Hipp bio combiotic, ostatní um ho vždy ucpali. Po Hippu krásně kaka i prdi a bříško spokojené. Co dáváš za um? Blinka pořád, ale neplace, kolikrát jako by si toho sám ani nevšiml, jen já furt lítám prevlikam, peru...... ![]()
Jj je to náročný, u nás ještě navíc komplikace že špatně dýchal, kvůli zdureni sliznic v nose, byli jsme i na pohotovosti a pak na Orl......ale stejně nám na to nic nedali že je moc malý...... Prej počkat až to přejde. To šestinedělí bylo peklo ale pak se to upravilo a teď je to zlatý dítě
musíš vydržet, bude líp ![]()
Nám pomohl Nutrilon A.R. Hned po první dávce přestal blinkat.
@Imani vůbec nic. Žádné bolení a kakal pravidelně každý den.
@Imani píše:
Ahoj, strašně by mě zajímalo, jaké dávky během dne krmite. Ideálně prcek cca 4tydny a váha kolem 3,4kg.
Dr chce abych dávala 8×60ml ale ne víc. Jelikož má malý reflux a prcci s refkuxem vypadají že mají hlad, protože je pálí žáha a chtějí to tím mlikem „uklidnit“
A já fakt už nevím, zda mi večer nerve hlady
Dobrý den,máme 14 denní holčičku a jsme bohužel odzačátku na UM.Smlsne nám při každém krmení 100ml takže 6×100ml, což je relativně i dávka 8×80ml.