Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahojky mam dostaz kolik si vydělate v hrubé mzdě a kolik máte čistou? Mě přišla dnes vyplata a hruba je 35 000 a přišlo mi 28 něco což me nastvalo člověk maká od nevidim do nevidim a polovinu jim toho strhnou 😡 😡 😡 podělte se jak to mate vy?
To je první tvá výplata, že se tak divíš?
Mám 36 hrubou a 29 čistou. Mám zkrácený úvazek tak aspoň nemám pocit, že dělám od nevidím do nevidím.
@Anonymní píše:
Ahojky mam dostaz kolik si vydělate v hrubé mzdě a kolik máte čistou? Mě přišla dnes vyplata a hruba je 35 000 a přišlo mi 28 něco což me nastvalo člověk maká od nevidim do nevidim a polovinu jim toho strhnou 😡 😡 😡 podělte se jak to mate vy?
Mám to přesně v rámci zákona. Se slevou na poplatníka a na dvě děti. ![]()
Nechci slovíčkařit, ale… polovinu???
Ale jinak - tak to prostě je. Nejsou to přece jen daně, ale taky zdravotní a sociální pojištění.
@Anonymní píše:
První výplata nebo co? Ale jestli si myslíš, že polovina z 35 000 je 7 000, tak to hodně vysvětluje. ![]()
No hrubou mám 45000 a čistou 36000 ale mám v tom oba státní svátky v práci a k tomu 42 hodin přesčasů o víkendech za srpen už asi bude smutnější
@Anonymní píše:
Všichni zaměstnání lidé to mají přeci stejně, podle daných pravidel.
. Polovina z 35 je 17,5. Takže to má do poloviny dost daleko, ledaže by Ti strhli tu větší polovinu
.
Pry polovinu
tak tu praci zmen a rovnou se na pohovorech ptej kolik Ti daji CISTOU mzdu
garantuji Ti, ze Te neprijme nikdo ![]()
Ale podívej se, jak moc za tu docela směšnou částku dostáváš, na ulicích je světlo a oproti spoustě států i celkem bezpečno, školství v podstatě zadarmo i desítky let, nehledě na dost kvalitní zdravotní péči. A mohla bych dál pokračovat.
Co se ti na tom nelíbí?
Mimochodem kdysi dávno, kdy jsem začala pracovat, minimální mzda byla tedy 8000 Kč a já neměla o mnoho více(jo jsem už stará
, byla jsem na plno přesčasech, takže jsem měla mít okolo 12 000 hubého a na učet mi přišlo něco přes 7000 Kč. To byl teprve šok. Vůbec jsem nechápala(jo i v těchto dřevních dobách existovaly internetové kalkulačky na čistou mzdu) a úplně se děsila, že když nebudu mít přesčasy, že jsem na těch kalkulačkách něco nepochopila a dostavu tak 5000…No účetní zapomněla načíst slevu na poplatníka, která byla podepsaná. Pak se to srovnalo v ročním zúčtování.
Jak to máme my? Všichni stejně přece, ono je to tak trochu pevně dané.
Když dělám za 35k tak snad vím, že dostanu 28k. Jak to může někoho překvapit a naštvat? ![]()
@Anonymní píše:
Poprvé v životě v práci? Jo, je to baj voko 20 % co se platí.