Kolik máte hrubou a kolik čistou mzdu?

Anonymní
14.8.23 19:36

Kolik máte hrubou a kolik čistou mzdu?

Ahojky mam dostaz kolik si vydělate v hrubé mzdě a kolik máte čistou? Mě přišla dnes vyplata a hruba je 35 000 a přišlo mi 28 něco což me nastvalo člověk maká od nevidim do nevidim a polovinu jim toho strhnou 😡 😡 😡 podělte se jak to mate vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4706
14.8.23 19:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
14.8.23 19:39
@Anonymní píše:
Ahojky mam dostaz kolik si vydělate v hrubé mzdě a kolik máte čistou? Mě přišla dnes vyplata a hruba je 35 000 a přišlo mi 28 něco což me nastvalo člověk maká od nevidim do nevidim a polovinu jim toho strhnou 😡 😡 😡 podělte se jak to mate vy?

To je první tvá výplata, že se tak divíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.23 19:42

Mám 36 hrubou a 29 čistou. Mám zkrácený úvazek tak aspoň nemám pocit, že dělám od nevidím do nevidím.

• Citovat
  • Upravit
33005
14.8.23 19:44
@Anonymní píše:
Ahojky mam dostaz kolik si vydělate v hrubé mzdě a kolik máte čistou? Mě přišla dnes vyplata a hruba je 35 000 a přišlo mi 28 něco což me nastvalo člověk maká od nevidim do nevidim a polovinu jim toho strhnou 😡 😡 😡 podělte se jak to mate vy?

Mám to přesně v rámci zákona. Se slevou na poplatníka a na dvě děti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
14.8.23 19:44

Nechci slovíčkařit, ale… polovinu???
Ale jinak - tak to prostě je. Nejsou to přece jen daně, ale taky zdravotní a sociální pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.23 19:45
@Anonymní píše:

První výplata nebo co? Ale jestli si myslíš, že polovina z 35 000 je 7 000, tak to hodně vysvětluje. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.23 19:46

No hrubou mám 45000 a čistou 36000 ale mám v tom oba státní svátky v práci a k tomu 42 hodin přesčasů o víkendech za srpen už asi bude smutnější

• Citovat
  • Upravit
12503
14.8.23 19:47
@Anonymní píše:

Všichni zaměstnání lidé to mají přeci stejně, podle daných pravidel. :nevim:. Polovina z 35 je 17,5. Takže to má do poloviny dost daleko, ledaže by Ti strhli tu větší polovinu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
14.8.23 19:48

Pry polovinu :lol: tak tu praci zmen a rovnou se na pohovorech ptej kolik Ti daji CISTOU mzdu :lol: garantuji Ti, ze Te neprijme nikdo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
14.8.23 19:49

200 hrubou a 155 čistou mzdu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.23 19:57

Asi 47200 a 37500 ve zdravotnictvi

• Citovat
  • Upravit
2164
14.8.23 19:59

Ale podívej se, jak moc za tu docela směšnou částku dostáváš, na ulicích je světlo a oproti spoustě států i celkem bezpečno, školství v podstatě zadarmo i desítky let, nehledě na dost kvalitní zdravotní péči. A mohla bych dál pokračovat.
Co se ti na tom nelíbí?
Mimochodem kdysi dávno, kdy jsem začala pracovat, minimální mzda byla tedy 8000 Kč a já neměla o mnoho více(jo jsem už stará :-)), byla jsem na plno přesčasech, takže jsem měla mít okolo 12 000 hubého a na učet mi přišlo něco přes 7000 Kč. To byl teprve šok. Vůbec jsem nechápala(jo i v těchto dřevních dobách existovaly internetové kalkulačky na čistou mzdu) a úplně se děsila, že když nebudu mít přesčasy, že jsem na těch kalkulačkách něco nepochopila a dostavu tak 5000…No účetní zapomněla načíst slevu na poplatníka, která byla podepsaná. Pak se to srovnalo v ročním zúčtování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
14.8.23 20:04

Jak to máme my? Všichni stejně přece, ono je to tak trochu pevně dané. :lol: Když dělám za 35k tak snad vím, že dostanu 28k. Jak to může někoho překvapit a naštvat? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
14.8.23 20:15
@Anonymní píše:

Poprvé v životě v práci? Jo, je to baj voko 20 % co se platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová