Kolik peněz si říct na pohovoru?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Claire00 píše:
Před 10 měsíci jsem hledala svojí asistentku. Přihlásilo se mi 320 kandidátek. Polovina byly vysokoškolačky. Opravdu bylo z čeho vybírat. O plat si říkaly různě bylo to v rozmezí 15.000 - 25.000 hrubého. Nakonec jsem si vybrala a nástupní plat jsem dala 18.000,–, což bylo méně než jsem předpokládala a původně plánovala. Bohužel je větší nabídka na straně zaměstnanců než poptávka na straně zaměstnavatelů. Takže pokud si řekneš o vyšší plat něž ostatní práci nedostaneš.
Souhlas. Platy za posledních let hodně klesly a firmy nikoho přeplácet nebudou. Já mám VŠ a praxi něco přes 10 let a na nových pozicích mi byl nabízen plat, který jsem měla po třech letech v mém prvním zaměstnání…Když jsem chtěla více, tak vzali někoho jiného. Proč by dávali 25 tisíc, když dostanou stovky životopisů z celé republiky s nižšími požadavky? A to určitě dostanou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, snad nebude vadit, když se také připojím s dotazem, nechtělo se mi zakládat novou diskusi.
V pondělí bych měla jít na pohovor do jedné nejmenované specializované firmy s centrálou na okraji Prahy, která má po České republice a Slovensku na stovku prodejen.
Jednalo by se o pozici asistentky účetní - účtování především faktur, bankovních výpisů, pokladny a dále podle požadavků účetní.
Mám bakalářské vzdělání, pokročilou znalost angličtiny, ale žádnou praxi, čerstvá absolventka.
Jsem z úplně jiného kraje a nemám o platech moc představu, doma mi říkají, že bych měla být ráda, když mi nabídnou 13000,–, ale to mi přijde málo na to, abych se stěhovala přes půl republiky.
O kolik bych si tak měla říct, abych měla reálnou šanci, že mi takový plat dají a nebudou si ťukat na hlavu, že jsem si řekla moc.
- Citovat
- Upravit
Řekni si o tolik, za kolik seš ochotná pracovat. Míň se ti bude zdát málo.
Že ty máš Bc. vzdělání, hm? A co požadovali - maturitu? Že máš vyšší kvalifikaci neznamená, že budou chcít dát víc. Zkouší jestli se chytneš.
A většinou u nových zaměstnanců, zvlášť bez praxe, se dává na zkušebce míň a pak se přidává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zjištěno, kolik se platí na obdobné pozici, máš? jaká je to pozice.. tady ti jinak neporadím než @zvidavajanca
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak trochu záleží, jaké výdaje budou v Praze. Jaké bydlení, jak se bude jíst a tak.
Osobně si myslím, že se dá zažádat o 16.000,–
Nevím, jaké bakalářské vzdělání to je… něco z oboru by se hodilo.
Jestli budou ochotni dát 14.000,–, tak to řeknou. Jestli byli ochotni jít na 12.000 max, tak není o co stát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak ještě k tomu, že se ti to zdá málo - pozice je „asistenka (něčeho)“, což už zmanená, že je to „pomocná práce“ či „lopata“, takže se nediv, že plat nebude nejvyšší. Nicméně - zapracuješ se, budeš mít praxi a když to tam nepůjde, tak půjdeš jinam.
Teď - pokud máš po škole - tak zase nemáš nějaký šílený potřeby ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca Sileny potreby mozna nema, ale jen za bydleni v 1+1 da okolo osmi tisic. Pro mne je takova castka na zivot v Praze dost nerealna…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při pohovorech se mluví o hrubé částce. Něco si o tom na netu přečti. 18500 Kč mi přijde pro začátek reálné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, snad nebude vadit, když se také připojím s dotazem, nechtělo se mi zakládat novou diskusi.
V pondělí bych měla jít na pohovor do jedné nejmenované specializované firmy s centrálou na okraji Prahy, která má po České republice a Slovensku na stovku prodejen.
Jednalo by se o pozici asistentky účetní - účtování především faktur, bankovních výpisů, pokladny a dále podle požadavků účetní.
Mám bakalářské vzdělání, pokročilou znalost angličtiny, ale žádnou praxi, čerstvá absolventka.
Jsem z úplně jiného kraje a nemám o platech moc představu, doma mi říkají, že bych měla být ráda, když mi nabídnou 13000,–, ale to mi přijde málo na to, abych se stěhovala přes půl republiky.
O kolik bych si tak měla říct, abych měla reálnou šanci, že mi takový plat dají a nebudou si ťukat na hlavu, že jsem si řekla moc.
Tusim, ze na Jobs.cz ke nejaky prehled platu vuci jednotlivym pozicim. Zkus se podivat. A jinak, kdyz si na pohovoru reknes o vic, nez maji na tu pozici vycleneno ale budou te chtit, tak ti vetsinou reknou tu svou nabidku - a ber nebo neber…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@open mind
Nojo, jenže slečna je bez praxe (!) a ještě má „nedokončené vš vzdělání“ - protože bakalář je pro spoustu zaměstnavatelů takový mezistupeň, který odmítají uznat.
Myslím, že je běžné jí třeba do spolubydení ![]()
Rozhodně si myslím, že je lepší mít nějakou práci než žádnou a bez praxe bych si „moc nevyskakovala“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@open mind
Jobs.cz Účetní junior (asistent účetní tam není a tohle mi přišlo nejbližší)
Bez praxe, Bc vzdělání, Praha, žena - 13.000,– a Váš očekáváný plat je o 43 % nižší jako průměr. Ovšem nelze říct, že je to přesné a vše okolo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ja byla nedavno…a rekla jsem si 17-20 tis- u prahy. Ale na tvym miste bych si rekla aspon 20tisic…ja mam jinou pozici, ale doufam, ze po zapracovani mi to zvednou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když přestřelí hodně - a zmiňovaných 13k a 18.5k je skoro dost rozdíl! Tak možná úplně skončila.. říct si málo taky o něčem svědčí, přestřelit hodně taky není dobré…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@enny3 nabídek je spousta, ale jak říkám - i uchazečů je spousta, je to začarovaný kruh