Kolik peněz si říct na pohovoru?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@clovek píše:
@Marbella no já se vracím po 6 letech a nestačím zírat kam se platy posunuly, to co tady uvádíte jsem brala po střední škole v letech 98-99
Platy se posunuly směrem dolů a ceny a náklady směrem nahoru. Smutné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@clovek
No nevím nad čím zíráš, byla si vpodstatě ve stejné situaci. Teď máš praxi, jen je otázka jestli nejsu pro tuhle práci „překvalifiková“ - prostě máš praxi a z toho asi vyšší očekávání. Jenže lidí z ekonomky je… moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca podivuji se nad tím, kam se vyvinuly platy, psala jsem, že to co tady uvádíte teď, jsem brala při nástupu v roce 98, tak prostě zírám, kam se doba posunula. Přesně jak píše @aprazanda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, nestrašte ji tolik. Já momentálně při škole dělám administrativní asistentku za 22000, ve zkušebce jsem měla 18000, o který jsem si na pohovoru řekla. Sice využiji své jazykové znalosti, ale jinak nic extra odborného v popisu práce nemám.
Asistentka účetní je přece jen trochu odbornější pozice, takže bych u pohovoru uvedla jako nástupní plat částku 20000.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Princess V. Asistentka ucetni bude mit nizsi plat nez samostatna asistentka, zvlast kdyz nema zadnou praxi. Asistentka ucetni bude delat jednoduche ukony mozna i pochuzky po uradech. Nejsou potreba extra znalosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, 13000 mi prijde smesny. To ti skoro ani nepokryje zivotni naklady, za takovy plat se ti opravdu nevyplati stehovat. Na pohovorech neni dobry se moc nadhodnotit, ale ani podhodnotit. Reknou si, ze jsi zoufalka. Ted jsem mela pohovor v agenture a pani mi rekla, ze to nemaji radi, kdyz se lidi podhodnocuji. Kdyz jsem si ve firme rekla moc ( plat, co jsem mela v jine firme) rekli mi, ze takove platy tam nemivaji a rekli mi jejich predstavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Claire00 píše:
@Princess V. Asistentka ucetni bude mit nizsi plat nez samostatna asistentka, zvlast kdyz nema zadnou praxi. Asistentka ucetni bude delat jednoduche ukony mozna i pochuzky po uradech. Nejsou potreba extra znalosti.
Já jsem taky neměla žádnou praxi, byla jsem dokonalá tabula rasa
A jak jsou ze mě nadšení!
Asi je to i o štěstí, no… Každopádně bych u pohovoru řekla 20000 a čekala, co oni na to. Není dobré se podceňovat, trh práce a mzdy jsou v Praze pořád dost solidní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste jen dodatek z agentury- jednalo se o agenturu, co obsazuje primarne manazerske pozice a pani mi rekla, ze je mnohem tezsi sehnat schopnou asistentku nez manazera. Zivotopisu jim prislo na asistentku za dva dny skoro 300
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca me to taky neproslo
Nastoupila jsem jinam, kde podminky nebyly problem.
@Claire00 ja myslim ze jsem tu pravdu mela. Nebyla jsem nijak namyslena, ne mene schopna je fine definice. I kdyz si nemyslim ze mit firmu by melo byt nejake meritko. Myslim ze je dulezite kdyz clovek zna svoji hodnotu, i kdyz je mlady a teprve potrebuje se prosadit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@clovek ja myslim ze to az tak zle neni, zalezi na oboru a pod pojmem administrativa a asistentka si predstavuje kazdy neco trochu jineho. Kamaradka dela asistentku za 30 (hrubeho) a je v praci 6 hodin denne. Je to stavebni firma, kamoska je sikovna, ac dela asistentku, tak realne dost veci ve firme ridi ona. Nema zadne specialni vzdelani, nastoupila tam po 6 letech materske, kdy delala z domova grafiku, ale povahove je to ridici typ, takze si sehnala adekvatni uplatneni a myslim ze i slusne zaplacene za part time.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, znovu bych ráda otevřela toto téma a to o kolik si říct na pohovoru? Anonymně (kdyby náhodou potenciální zaměstnavatel toto vyguglil )Momentálně absolvuji vícero pohovoru, rozeslala jsem hromadu životopisu. Intenzivně se snažím najít práci. Je mi 31, 2 děti. Praxe, vlastní obchod, prodej přes eshop cca 5 let, předtím práce v U. K.Naposledy práce v jedné kosmetické společnosti 1 rok. Pan vedoucí krachnul.. Ozvala se mi taky jedná známá, nejmenovaná, česká společnost zabývající se prodejem a vizážistikou. Tedy jinak řečeno prostě v kamenné prodejně jako prodavačka a vizážistka v jednom, v O. C. Jsem z Ostravy, počet obyvatel 300 000,–. Na toto téma jsem bohužel nenašla žádnou diskuzi nikde na netu, proto by mě zajímal Váš názor. Abych si neřekla příliš a ani málo. Budu ráda za Váš názor. Děkuji. Pěkný večer, dámy.
![]()
- Citovat
- Upravit
Těžko říct. Záleží zda budeš mít fixní plat nebo i provizní pohyblivou složku. Taky hledám práci v Ostravě a zatím teda marnost. Prodavačka v OC, smeny, vikendy,13 hrubého. Nakonec mě stejně nevzali, moc prekvalifikovana, dalsich několik zkušeností podobných. Na co kvalifikaci mám, tak tam jim to zas nestačí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě mi neřekli kolik je ten fixní plat. Vypadali celkem nadšeně, ale těžko říct. Já nemůžu za sebe říct, že jsem prekvalifikovana, ale i tak mi to teď vůbec co se týče pohovorů nevychází..
Snažím se být pozitivní, ale je to těžké. A provize tam je, ale musí se splnit denní limit prodeje
Moc o tu práci stojím, ale mají se ozvat až do pátku příštího týdne
Zvědavost mě užírá. Před asi 12 dny jsem byla na pohovoru pro značku Gant a nakonec mě nevzali a to to vypadalo tak slibně. I na zkoušce jsem byla a nic. Ozvali se až za týden… ![]()
- Citovat
- Upravit
Na tomhle jsem si nabila několikrát. Buď směšný fix nebo práce na ico apod. Víš co, klidne bych i prodávala, uz jsem to i dělala, chvili brigádne, kontakt s lidmi není problém, ucim se rychle, ale když se hlasim na místo kde titul netřeba, mam mínus. Všude se mě ptají proč Nehledám v oboru. Hledám, ale míst je málo a zatím nic nevyšlo, i když splňuju předpoklady, nedostanu se ani na pohovor. Je to na hlavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, je to na hlavu. Ale na takových pozicích se mi ještě nestalo, že by se zeptali na vzdělání. Spíš je zajímala praxe v prodeji a jak bych zvládla popřípadě danou situaci…Jak bych se zachovala, jak dokážu něco nabidnout atp. Je to těžké a je pravda že teda 13 000,– hrubého je k smíchu. Ještě když třeba děláš krátký, dlouhý. To zaplatíš nájem a nezbude Ti ani na jídlo. Můžu se zeptat kolik Ti je a jestli máš děti? Už se mi 3 krat stalo na pohovoru, že se mě jen jakoby mimo zeptali, jestli mám děti a když jsem řekla ano, ale bude o ně postaráno, tak následovalo:,, To nám samozřejmě nevadí, spíš se ptáme jen informačně"
a nic z toho a myslím, že neřeknou, ale právě kvůli dětem právě mě nevzali…Buď máš před dětmi, nebo po dětech
Asi hledám ve špatných vodách ![]()
- Citovat
- Upravit