Kolik toho dáváte dětem na Mikuláše? A kolik dárku na Vánoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pet p
13.12.23 06:59
@Capelucia píše:
My jsme mrchaví rodiče - od nás zatím žádný. A když ve školce nebo od rodiny toho dostanou hodně, tak pokud je to něco, co nepovažuji za jídlo, vyhazuji a pokud kinder čokoládky nebo podobně tak pár dostanou a zbytek sežereme :mrgreen:. Když budou větší, tak nejspíš bude nějaký adventní kalendář. Ale cpát tolik sladkostí do malých dětí, ještě často nějakých levných hnusných, prostě nebudu.

Taky ty sladkosti přebírám a to, co se mi složením nelíbí, jim nedávám. Ale přiznám se, že si kvůli tomu připadám občas trochu divně, že jim to beru. Jako jestli to nepřeháním, když ostatní rodiče nechají své děti cpát vším možným. Ale dělám to dál a snažím se s nimi o tom průběžně mluvit a jsem zvědavá, jestli do sebe v pubertě budou cpát hnusy a energeťáky, jak to teď frčí, anebo o tom budou přemýšlet.

• Citovat
  • Upravit
14725
13.12.23 07:16

@pet p budou si kupovat všecko možný, akorát ti to neřeknou, abys jim to nesebrala :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14725
13.12.23 07:22

Na Mikuláše u nas dostalo každé ditko svacinovy pytlik a v nem nějaké sladkosti, piticko a maly auticko. Adventní kalendář dostaly 1.12. Pod stromek máme letos mensi darecky, dost knížek a nějaké hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
13.12.23 07:28
@Anonymní píše:
Na Mikuláše jeden dárek plus pár sladkostí (třeba 5 malých čokoládek a figurku).
Na Vánoce každý jeden dárek od nás. A dostanou ještě od obou prarodičů a od rodin našich sourozenců. Příbuzným vždy říkáme, že max. jeden dárek. Celkem bude mít každé naše dítě tedy na Vánoce 5 dárků.

jakože pod vánočním stromečkem máte každý jeden dárek, tedy 4? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
13.12.23 08:31
@pet p píše:
Taky ty sladkosti přebírám a to, co se mi složením nelíbí, jim nedávám. Ale přiznám se, že si kvůli tomu připadám občas trochu divně, že jim to beru. Jako jestli to nepřeháním, když ostatní rodiče nechají své děti cpát vším možným. Ale dělám to dál a snažím se s nimi o tom průběžně mluvit a jsem zvědavá, jestli do sebe v pubertě budou cpát hnusy a energeťáky, jak to teď frčí, anebo o tom budou přemýšlet.

Tak zalezi kolik tem detem je. U dvouletych to chapu, ze to maminky preberou. U sedmileteho mi to prijde prehnany. Stejne uz jsou ty deti ruzne bez matky a vymenuji si svaciny. Odrikaneho chleba nejvetsi krajic, jak se rika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
13.12.23 08:38

Ja na Mikulase nedavam sladkosti. Neco maji deti od babicek. Ja jim letos dala kazdemu svitici hvezdickovy retez na vanocni vyzdobu oken, jinak nic, ale radost udelal velkou. Maji to vsichni nad posteli a vecer si to pousti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
13.12.23 08:52

Letos sem dělala na Mikuláše adventní kalendář s políčkama na každý den - v každém políčku měla jednu věc, např. kinder vajíčko, kinder čokoládku, banán, mandarinku, bramboru :D, lízátko, malinký sáček haribba, jablko, bonbon atd, k tomu dostala knížku Vánoční koledy k albi tužce. Jinak od jedné babičky dostala čokoládový adventní kalendář a plyšáka, od druhé taky čokoládový kalendář, ovoce a malou panenku (10cm).
Jinak na Vánoce dostane dárků víc protože jsme velká rodina :roll: ale třeba my kupujeme autodráhu, plátno s barvičkama, nějaký oblečení pro panenku a projektor na malování. Kdyby bylo na mě tak dostane dárky jen od nás a prarodičů. Ale dostává i od tetiček a strýců a dohromady je to asi 12 Ježíšků kdy snad nikdo nemá jen jeden dárek :zed: Něco ji schovám a dávám v průběhu roku, protože když dostane všechno naráz tak si s tím hraje dva dny, pak to dá do skříně a leží to tam klidně celý rok :) :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
13.12.23 09:03
@Semtex píše:
@pet p budou si kupovat všecko možný, akorát ti to neřeknou, abys jim to nesebrala :P

Takže stejný výsledek jako v rodinách, kde rodiče nechávají děti jíst cokoli…

• Citovat
  • Upravit
pet p
13.12.23 09:12
@Oriseka píše:
Tak zalezi kolik tem detem je. U dvouletych to chapu, ze to maminky preberou. U sedmileteho mi to prijde prehnany. Stejne uz jsou ty deti ruzne bez matky a vymenuji si svaciny. Odrikaneho chleba nejvetsi krajic, jak se rika.

Je jim 7 a skoro 4. Jak jsou starší, tak nejsem tak striktní a víc jim toho dovolím, třeba že si můžou venku na akci vzít co chtějí a nemusí mě ptát. I když vím, že jsou tam věci, které se mi zrovna nelíbí (ostatní rodiče donesou kde co a moc to neřeší). Ale když domů dostanou nějaký balíček, tak ten jim přeberu. Mně se hlavně nelíbí různé nekvalitní barevné bonbony a želé, které mají složení dlouhé kilometr a obsahují konzervanty a barviva, o kterých se dočteš, že se např. dávají do souvislosti s hyperaktivitou. Ale např. Haribo medvídky si dávají (takže to není tak, že bych cokoli barevného dala pryč). A snažím se jim to vysvětlit, že ne všecko, co se dá koupit, je kvalitní a dobré a obsahuje zdravé věci.
Ale jak píše @Semtex nejspíš je to zcela zbytečné snažení.

• Citovat
  • Upravit
11670
13.12.23 09:26

No u těch starších nemá moc cenu něco zakazovat, oni si to stejně koupí, když mají možnost a nikdo je nevidí. Mnohem lepší je osvěta, mluvit s nimi o tom, co je špatně, proč je to nezdravé a co to s jejich tělem dělá. To se mi celkem osvědčilo. Nejmladší dokonce přestal používat sirup a pije čistou vodu a ještě nás poučuje, jak je to zdravé. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.23 09:30
@Keyllah píše:
jakože pod vánočním stromečkem máte každý jeden dárek, tedy 4? :think:

Každé dítě bude mít 5 dárků: jeden od nás, jedné babičky, druhé babičky, od švagrové a od mého sourozence.
Máme dvě děti, takže pro ně celkem 10 dárků.
A ještě si něco dáme s manželem mezi sebou a dostaneme od rodičů, takže já 3 dárky a manžel 3 dárky.
Celkem tedy pod stromečkem kolem 15 dárků.
Občas příbuzenstvo nedodrží pravidlo jednoho dárku, takže mají děti třeba o 1-2 víc.

• Citovat
  • Upravit
11670
13.12.23 09:30

A co se týká dárků, tak já se neumím ovládat, takže vždycky mi ten počet nějak vyleze na cca 9-10 dárků, jsou v tom i drobnosti typu kalendář apod. Knihy taky dostanou, každý jednu. Nejsou to žádní čtenáři, ale když se dobře vybere, tak to přečtou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
13.12.23 09:33
@Anonymní píše:
Každé dítě bude mít 5 dárků: jeden od nás, jedné babičky, druhé babičky, od švagrové a od mého sourozence.
Máme dvě děti, takže pro ně celkem 10 dárků.
A ještě si něco dáme s manželem mezi sebou a dostaneme od rodičů, takže já 3 dárky a manžel 3 dárky.
Celkem tedy pod stromečkem kolem 15 dárků.
Občas příbuzenstvo nedodrží pravidlo jednoho dárku, takže mají děti třeba o 1-2 víc.

Aha, takto, objedete příbuzné, posbíráte dárky a dáte všechny dárky pod váš stromeček. Jeden dárek od vás, zbylé od ostatních, ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
13.12.23 09:37

Děti velké, letost kilo Lindt kouli, creme boule od Mixit, mrazem sušené ovoce, ponožky, 2 x Lindt 300 gramova čokoláda každý, ovoce, sýr a čabajka, bramburky… Nic jim nehlídam, žerou jak protržení. To samé nafasovali u babiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
13.12.23 09:40
@Karol400 píše:
Pěkný večer ženy :).Kolik sladkostí dáváte dětem na Mikuláše? A kolik dárků pod stromeček? Dnes se dcera koukala na YouTube, jak k nějaké rodině přišel Mikuláš. Na tom by nebylo nic divného, jen jsem se nestačila divit kolik toho děti dostaly.(chápu, že každej má jinou výchovu Atd.)

Nedávám na Mikuláše hodně sladkosti, přijde mi to zbytečně aby nám pak doma ležely čokolády a jiné několik měsíců. Dceři kupuju adventní kalendář s hrackama, knizkama apod. Letos má Harry Potter, plus k tomu něco co má hodně rada jako třeba Ferrero Rocher, Reeses, Lays chipsy. K Vánocům od nás tak kolem 10 dárku, pak něco ještě u prarodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí