Kolik vám zůstává peněz včetně partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.9.16 12:51

Já když to tady čtu, tak si říkám, že já jsem úplně někde jinde. Po rozvodu jsem se přestěhovala k příteli, on vydělává asi 16-17 tisíc, já jsem tady zatím práci nenašla a otěhotněla jsem. Takže jsem bez příjmu, k tomu dvě děti na ZŠ, jedno na střední. Nemám nárok vůbec na nic, budu šťastná, až půjdu na rodičák, budu mít alespoň nějaký příjem :)

• Citovat
  • Upravit
176
2.9.16 13:03
@Anonymní píše:
@Jarusko když pracujeme oba tak má manžel kolem 24, já taky tak. Jenže splácíme hypo, tj 12000 měsíčně, a pak 2000 auto. K tomu pak další výdaje jako benzín, pojištění, náklady na provoz baráku… Na mateřskou půjdu na 2 roky a měsíčně nám bude zbývat asi 15000… Ale máme i nějakou rezervu cca 150 tis kdyby něco, plus samozřejmě jednou ročně chodí přeplatky z daní a ty jsou taky fajn… A po dvou letech snad další dítko, a pak zpět do práce, a bude zas líp. Díkybohu u toho menšího dvouletého pak bude fungovat hlídací dědeček, takže budu moct pracovat…

Taky me to napadlo jít jen na dva roky, ale bohužel já žádného hlídacího dědečka, ani babičku nemám. Rezervu taky máme, ale nerada bych na ni sahala. Ono v dnešní době je to těžké, kort ještě hypo. Kdyby jsem melajen nájem, tak sem a mateřské už dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
2.9.16 13:11

@Bora-Bora
Omlouvám se. Ale ja takové věci zatím nikdy neřešila, jen mi tu někdo psal ze muzu zadat, tak proto ta odpověď, že známá zadala a měla smůlu. Víc o tom zatim nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
2.9.16 13:39

@Bora-Bora není pravda i lidi co mají hypo mohou dostávat příspěvek na bydlení, když na něj dosáhnou, nevím co je majetneho na tom mít hypotéku 8o. Já jí mám a majetná si nepřipadám vždyť je ten byt banky :nevim: mimochodem příspěvek na bydlení nepobírám, aby bylo jasno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.16 13:51
@Bora-Bora píše:
A tím su chlubiš? Tím, že nepracuješ a třeseš se na dávky? Tohle fakt těžko rozdejchavam :zed:

Nechlubím se tím, nikdy jsem dávky nepobírala. Celý život, dokonce i při hodně malých dětech jsem podnikala, ale bohužel situace se změnila, z osobních důvodů jsem místo kde jsem podnikala musela opustit a práci jsem v novém bydlišti nesehnala. Klidně bych pracovala i jako těhotná, ale je jasné, že mě nikdo nezaměstná. Jen jsem chtěla poukázat na to, že vyjít se dá i z mála, a když někdo miminko chce, tak ho prostě má.

• Citovat
  • Upravit
3731
2.9.16 13:58
@kopejka píše:
@Bora-Bora není pravda i lidi co mají hypo mohou dostávat příspěvek na bydlení, když na něj dosáhnou, nevím co je majetneho na tom mít hypotéku 8o. Já jí mám a majetná si nepřipadám vždyť je ten byt banky :nevim: mimochodem příspěvek na bydlení nepobírám, aby bylo jasno ;)

I když jsi majitelem nemovitosti a nemáš hypotéku, tak ve hmotné nouzi máš nárok na příspěvek na bydlení apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
2.9.16 14:00

@Bora-Bora to jsem majitel, ale s jistými omezeními a věcným břemenem ;) a pokud budu chtít byt prodat zase mi nezbyde nic ;). Lidi co mají byt nezatížený ničím jsou podle mě majetní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
2.9.16 15:24

@Bora-Bora Ano, díky zjišťuji co mě čeká, hypotéky se rozhodně zbavovat nehodlám, jelikož mi to přijde lepší platit do svého, než to sypat v podnájmu z okna. Bohužel nemám v okolí nikoho koho se poptat, buď ty lidí bydlí ve svým, což se nedá srovnávat a nebo mají buď přiznané platy a nebo vydělávají mnohem víc peněz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.16 15:43

Je to u každého strašně jiné. Také jsme díte hodně zvažovali finančně. Já mám cca 30 tisíc a manžel měl trochu více. Po odečtení hypotéky a fixních nákladů nám zbývá cca 4Otis měsíčně. Na účtu se snažím držet určitou částku kdyby náhodou. Teď ale manžel šel studovat a vzal si na to ještě půjčku. Takže žijeme jen z mého platu. Připadá mi že jsme na tom stejně, nepociťuji rozdíl. Takže za mě říkám že se dá žít z 4Oti i z 10ti tisíc. Akorát člověk více přemýšlí co koupit a tolik neutrácí.

• Citovat
  • Upravit
66845
2.9.16 15:51

@Bora-Bora na příspěvek na bydlení maj nárok i hypotékaři, jen se hypo podobně jako fond oprav nepočítají do nákladů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2302
2.9.16 16:17

Vlastnící bytu či členové družstva můžou klidně pobírat příspěvek na bydlení, pokud splní zákonné podmínky. Místo nájemného se jim započítá částka podle tabulky http://portal.mpsv.cz/…p_na_bydleni, pro tři osoby je to např. 3341,–, výše hypotéky a fondu oprav pak už nehraje roli.

My třeba máme měsíční řádnou splátku hypotéky jen kolem 3800,– Kč (Cíleně jsme si do začátku pořídili skromnější byt, abychom se zbytečně nezadlužili. Až se nám podaří ho zaplatit, půjdeme do lepšího.). Nevidím důvod, proč bych někdy případně nemohla pobírat příspěvek na bydlení, když za vlastní bydlení platíme méně než většina lidí za srovnatelný pronájem. ;-) Zákon to naštěstí umožňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.16 16:39

@Paja1986 :jazyk: A pak ten stat nema jit do kytek, kdyz tak lidi uvazuji. Pokud mas na hypoteku mas i na poplatky spojene s bytem. Pokud ne byt se ma prodat a jit do pronajmu. Ale ani to nezabrani obirani statu.
Ale naucila jsem se, ze vycuranost nezna mezi takze me toto uvazovani neprekvapuje. Rodina pronajima nepouzivany dum v uvozovkach nemajetne rodine, zenska kazde dite s jinym za 20 let co je v pracovnim procesu na praci ani nesahla a byla jen na materskych a na davkach. Zije s chlapem co si priznava jen minimalni prijem vse ostatni na ruku. Maji nekolik aut psana na nej. Ona dela, ze je samozivitelka, takze ji proplaci najem a ostatni socialka a chlap nedavno prisel s tim, ze kdyby se rozhodli ten barak odkoupit pry chteji aby se ten najem co za ne socialka zaplatila odecetl z te prodejni ceny. Jeste ten jejich fracek prisel s tim, jak je to nespravedlive, ze my mame dva baraky a zadne deti v rodine a jich je hodne a oni barak nemaji, pritom my jezdime v herkach setrime, pracujeme, davky nepobirame, ale spatni jsme my :D Radeji anonym, ona tu beztak chodi aby vedela vsechny finty co se tykaji socialnich davek a nespojila si to mojim nickem, i kdyz verim, ze kdyz si to precte vmete mi to do ksichtu.

• Citovat
  • Upravit
66845
2.9.16 16:49

@Bora-Bora no, o ten plat, se kterým máš nárok na hypo, taky může člověk přijít, ne. A pro hypo není podstatný jen příjem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.16 16:59

@Jarusko Já měla před 3mi lety takový plat. Mateřskou jsem měla 7 600 a rodičák jsem volila podle manžela, jinak mi ho vypočítali podle platu nějak podobně jako tu mateřskou. Nebo snad i míň? Už si nepamatuji.

• Citovat
  • Upravit
11
2.9.16 17:06

Cca 40 tisíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat