Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@WhiteCrow píše:
No to je ale fakt otřesný, že existuje nějakej chlap, kterej není macho bez sebereflexe, neopovrhuje terapiema a seberozvojem, a vlastně že má vůbec nějaký city a není to jednoduchý hovado s mozkem v kalhotách.
Nebudu teď hodnotit jeho přístup k manželce (něco vím, ale ne tolik), která by si možná spíš než napravování jeho chyb zasloužila kopnout do sedinky, ale vysmívat se tomu, že to vzal za tenhle konec a začal na sobě makat, mi přijde docela nemístné.
Jo, on na sobě „makal“, jenže výsledek je horší než před kurzy. Stal se z něj v podstatě muž, co snese všechno a vše si racionalizuje a pozitivně zdůvodní. Přijde mi to jako obelhávání sama sebe. Je hrozně submisivní a rezignovaný. Raději se duševně uklidní poslechem nějaké ptákoviny o vztazích.
@OpportunityNox píše:
Nesamostatnost myšlení? A co ty, a tvoje diskuse založené jakoby z pohledu tvého dítěte, týkající se tvych stehen apod.? Nebo o tom, jak se manžel jednou nechtěl v posteli tulit, a kvůli tomu jsi taky zakládala diskuzi…Nesamostatná v myšlení jsi spíš ty
Pepina ma neco se stehnama? Je tlusta?
@Královna Kosmíru píše:
Pepina ma neco se stehnama? Je tlusta?
Před časem tu skrz mínění uživatelů emimi zkoumala, jestli jsou její stehna ještě ok, dávala fotku. Ale psala to z pohledu vlastního dítěte… Jako „mrkněte na mou mamu, to má ty stehna ještě dobrý?“
„Normální člověk“, aha
![]()
@WhiteCrow píše:
Většina lidí neví, co dělat. Málokdo však něco dělá se sebou. A taky to tak vypadá.
Ja začala rozvodem…
… tak šup novy kluci s velkym.. kde jste??
@Josefuna píše:
Jo, on na sobě „makal“, jenže výsledek je horší než před kurzy. Stal se z něj v podstatě muž, co snese všechno a vše si racionalizuje a pozitivně zdůvodní. Přijde mi to jako obelhávání sama sebe. Je hrozně submisivní a rezignovaný. Raději se duševně uklidní poslechem nějaké ptákoviny o vztazích.
To je pouze tvá interpretace, která funguje ve tvém zjednodušeném světě ![]()
@LukeR1 píše:
Já si rád poslechnu rady zkušených lidí, ať mám více úhlů pohledu. Většina zdejších žen i chlapů tu má podobné názory jako já. Tvoje rady jsou jako rady mého kamaráda. Všechno ví, všechno zná a kdo neví, ten je blbec. Přece nikdo normální nepotřebuje pomoc odborníků. Někdy se ti fakt směju.
No Luku já tu pravě nezaznamenala, že většina emimina sdílí Tvé názory, spíše Tě tu má za takového mimoně
Ale je hezké, jak se zase dokážeš přesvědčit, že všichni by postupovali jako Ty a Ty jednáš správně. Prostě kurzy již udělaly své a tohle je přesně toho důkazem. Žiješ už v nějakých bludech svého přesvědčení.
Budiž tyto terapie a kurzy pro všechny varováním.
@WhiteCrow píše:
No to je ale fakt otřesný, že existuje nějakej chlap, kterej není macho bez sebereflexe, neopovrhuje terapiema a seberozvojem, a vlastně že má vůbec nějaký city a není to jednoduchý hovado s mozkem v kalhotách.
Nebudu teď hodnotit jeho přístup k manželce (něco vím, ale ne tolik), která by si možná spíš než napravování jeho chyb zasloužila kopnout do sedinky, ale vysmívat se tomu, že to vzal za tenhle konec a začal na sobě makat, mi přijde docela nemístné.
Já bych tohle fakt seberozvoj nenazývala, je to spíše regrese ![]()
@Josefuna píše:
No Luku já tu pravě nezaznamenala, že většina emimina sdílí Tvé názory, spíše Tě tu má za takového mimoněAle je hezké, jak se zase dokážeš přesvědčit, že všichni by postupovali jako Ty a Ty jednáš správně. Prostě kurzy již udělaly své a tohle je přesně toho důkazem. Žiješ už v nějakých bludech svého přesvědčení.
Budiž tyto terapie a kurzy pro všechny varováním.
Hele, Luke je jen nějaká internetová postavička. Vypnu emimino - není Luke. Nervy mi to fakt nedrasa ![]()
Mně zvedli plat o 40%. A taky jsem se dozvěděla, že naše firma má pronajatou posilovnu a dokonce platí vlastního maséra pro zaměstnance! To je motivace chodit do ofisu, co?
@Mango_Lassi píše:
Mně zvedli plat o 40%. A taky jsem se dozvěděla, že naše firma má pronajatou posilovnu a dokonce platí vlastního maséra pro zaměstnance! To je motivace chodit do ofisu, co?
Podle toho jak vypada maser
Jinak gratuluji! Zřeba ti to vyrovná tu inflaci ![]()
Příspěvek upraven 08.03.23 v 15:15
@Královna Kosmíru píše:
Podle toho jak vypada maser
Masér musí masírovat.
@Královna Kosmíru píše:
Podle toho jak vypada maserJinak gratuluji! Zřeba ti to vyrovná tu inflaci
Inflace mi zase úplně žíly netrhá, protože jsem trošku investovala do Alenky státních dluhopisů. Ale je příjemné, že v práci občas ocení moje aktivity.
@Josefuna píše:
Je to taková debata, kde ty ze mě děláš vola a já se o obhajuji. Ty víš všechno a se vším si rychle hotová a já potřebuju rady odborníků
.
Máš pravdu, že už snesu skoro všechno, ale rozhodně ne stylem, že držím hubu a krok. Submisivní jsem možná pro tebe, ale žena si to rozhodně nemyslí. V okolí si na mě nikdo nic nedovolí, protože ví, že já nemám problém dávat rány. Naštěstí mám i mozek a dokážu ho používat.
Já v životě problémy řeším a nemyslím si, že jsem schopný zvládnout vše bez pomoci. Umím si přiznat, že dělám chyby. Umím přijímat kritiku na mou osobu. Dokážeš to ale ty?
@Josefuna píše:
Nevím, nepůsobil tak na mě. Z chlapského osazenstva zde mi přijde jako jeden z těch, kteří se čtou nejlépe, bez té typické mužské arogance a šovinismu. Ani ne tak submisivní, jako spíš nekonfliktní. A nevšimla jsem si, že by ho tady někdo bral jako šaška, naopak.
Třeba takový Dušek pro mě není žádná modla, v mnoha věcech s ním nesouhlasím vůbec a beru ho spíš jako takového ezo guru s názorem a hlavně zaručenou pravdou na všechno, ale když ho člověk poslouchá s kritickým přístupem, tak si v něm to „své“ najít dokáže. A takové Čtyři dohody jsou nádherné představení. Myslela jsem si, že to už je spíš takový „cash grab“, se kterým milá herecká Duše K zarábí slušné love, ale ono to tu duši fakt má.
Jak jsem psala, možná je to až příliš hodný blbec, který měl s manželkou udělat krátký proces, ale nenabyla jsem dojmu, že by to u nich mělo být jediné řešení. Možná jsem toho od něj ale jen nepřečetla tolik.
@maminecka6 píše:
@takymanžel 3holky,2kluky a poslední je holka