Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím…je mi strašně blbé se na tohle zeptat, ale nevím si rady. Jsem s přítelem 2 roky a vše bylo v pořádku, ale posledních pár měsíců přemýšlím že od něj odejdu. Na Vánoce mi jako dárek dal mého vysněného pejska (snila jsem o tomhle plemenu od dětství) a moje otázka zní. Když od něj odejdu myslíte si, že si pejska mohu normálně vzít sebou? Je strašně špatné se na tohle ptát, ale o pejska se z 90% starám já a vidim, že mě bere jako panička. Mam k němu strašně silné pouto a neumím si bez nej představit být. Takže se chci zeptat…myslíte si, že bych si pejska mohla vzít nebo komu vlastně patří podle zákona? Přítel k němu kupní smlouvu nemá, dostali jsme k němu známku, a takovou knížku, kde je napsané co to je za plemeno a kdy měl poslední očkováni. Přítel je trošku zákeřný a když jsme se jednou pohádali řekl mi že pes je jeho protože ho kupoval. Vůbec nevím co s tím dělat. Kdyby byl pejsek třeba napsaný pod mým jménem u veterináře nebo v té knížce…to nic neznamená? Pardon za blbá dotaz ale opravdu nevim co dělat…
@nikola36 A kdo je napsaný v tom očkovacím průkaze? Je to pes s PP nebo bez PP (prukaz puvodu)? Taky záleží, zda je už čipovaný? Nevím, kdy se to teď u psů dělá.
@MelissaMuray pejska koupil jako štěně. Čipovaný už byl i odčervený. Teď v lednu nejpozději v únoru s nim máme jít na další očkováni (to budu platit já a půjdu tam s ním já protože pritel je nespolehlivý) a v očkovacím průkaze není napsaný nikdo. Je tam rasa, kdy se narodil, a kdy měl očkováni jinak nic vic (ani jméno). A pejsek je bez PP je to buldoček ale papíry k němu nedostal. Ale videl oba jeho rodiče a v prukaze je napsaný jako kříženec, i když má oba rodiče buldočky. A čipovala ho paní, která ho hned poté prodala.
Příspěvek upraven 18.01.24 v 21:12
@nikola36 Já tedy psa nemám, ale když hlásíš psa na úřadě, tak se tam asi vyplňuje majitel ne? JInak prosím tě na Vánoce ti udělal radost psem, tak zkuste na tom vztahu ještě trošku zapracovat jo?
@nikola36 píše:
@MelissaMuray pejska koupil jako štěně. Čipovaný už byl i odčervený. Teď v lednu nejpozději v únoru s nim máme jít na další očkováni (to budu platit já a půjdu tam s ním já protože pritel je nespolehlivý) a v očkovacím průkaze není napsaný nikdo. Je tam rasa, kdy se narodil, a kdy měl očkováni jinak nic vic (ani jméno). A pejsek je bez PP je to buldoček ale papíry k němu nedostal. Ale videl oba jeho rodiče a v prukaze je napsaný jako kříženec, i když má oba rodiče buldočky. A čipovala ho paní, která ho hned poté prodala.Příspěvek upraven 18.01.24 v 21:12
Takže pes z množírny a ještě taková rasa. No hodně štěstí.
@nikola36 kdo za nej platí obci? To, ze ti ho dal, jsou jen tvá slova. V ruce nemáš nic. Pokud je evidovany na nej, tak bych moc nesazela na to, ze ti ho dá
Přiznání k poplatku za psa dával kdo z vás?
Pokud je to dar, měl by být tvůj.
To sis za tři týdny vytvořila tak silné pouto?
Šla bych na to od lesa. Až nebudete rozhádaní, napiš mu něco hezkého a k tomu, že jsi mu vděčná, že ti dal psa a že ten dárek už asi nic nepřekoná apod.. Nejspíš se chytí. Pochybuji, že napíše, že pes je jeho. Spíš nějakým způsobem potvrdí, že ti ho dal. A pak si konverzaci ulož(ideálně přepošli třeba i na mail, ať to máš i mimo telefon). A pak uvidíš, jak se bude vztah vyvíjet. Pokud by to směřovalo ke konci, máš co vytáhnout.
@lleennttiillkkaa Ano na Vánoce mi dal opravdu překrásný dárek ale taky to bylo jediné co ho napadlo. Přítel nevim co mam ráda a upřímně se o to ani nezajímá. A omlouvám se ale je trochu divné psát někomu aby zapracoval na vztahu, když ani nevíte jak to s přítelem máme. Přítel je poslední dobou opravdu hnusny. Vzdycky nám nevadilo když jeden tomu druhému se koukneme do telefonu nebo prostě mít svoje hesla k telefonu. Ale poslední 3 mesice má telefon zabezpečený jako by tam měl nějaké utajené informace. Chová se ke mě jako k zviřeti ( pořad na mě mluví jak na nějakého psa) “hodná”, “neco jsem ti řekl”, “no vidíš jak umíš poslouchat” a tohle slyšet několikrát dokola je opravdu hnus. Ponižuje mě…ať už moje vaření, uklizeni, vzhled prostě všechno a vždy řekne že je to jen sranda. Nikdy mě neposloucha když si s nim chci promluvit a vždy řekne jen že se chci hádat a ať na něho nemluvím dokud se neuklidnim. Opravdu nevim co se stalo ale bylo to z ničeho nic. A promiňte ale taky mi nepřijde v pořádku když s pritelem bydlím přes rok a přivede si domů kamaráda a potom mi řekne že mluvil s kamarádem a že se shodli že bude nejlepší abych sla k rodičům. Jako promiňte ale má to být náš byt když v něm oba bydlíme a nepřijde mi to úplně v pořádku. Promiňte že jsem to tak rozepsala ale chtěla bych abyste pochopila že na tomhle zapracovat nejde když s vámi přítel sní nekomunikuje
@JancaS84 Pejsek není z množírny. Prodávala ho paní, která měla dva buldočky a narodilo se jim 4 štěňátka. Všechny prodala a pejsek je zdravý, čipovaný, odčerveny a oba rodiče má buldočky. Jako množirnu si představím různé plemena pejsků s minimální péči jako to je v televizi. Ale pejsek je zdravý a měl i drahé krmení, koupené oblečky a různé věci. Byla to moc příjemná paní a šlo vidět že štěňátka péče nechybí
@nikola36 není s papíry a přesto ho prodává jako konkrétní plemeno. Je to množka, jen ne tak příšerná jako jiné
Veterinář snad má kartu psa ne? Tam je napsaný kdo? Poplatky za psa jistě platíte, to je pes přihlášený na koho? Čipovat psa jedna věc, přihlášený v registru je pes na koho?
Te knížce se říká očkovací průkaz.
Jinak pes bez PP nikdy nebude mít PP a vždy bude veden jako kříženec ( značeno X ) plemene. To že jste viděli rodiče je krásný, ale tak jediný.
@nikola36 píše:
@JancaS84 Pejsek není z množírny. Prodávala ho paní, která měla dva buldočky a narodilo se jim 4 štěňátka. Všechny prodala a pejsek je zdravý, čipovaný, odčerveny a oba rodiče má buldočky. Jako množirnu si představím různé plemena pejsků s minimální péči jako to je v televizi. Ale pejsek je zdravý a měl i drahé krmení, koupené oblečky a různé věci. Byla to moc příjemná paní a šlo vidět že štěňátka péče nechybí
Holka ty jsi naivní. Když nemá PP tak je to prostě množka a nemusí to být psi zavření v hnusnych podminkach. Což stejně nemusíš zjistit. Zdravý je teď. V budoucnu to může být úplně jinak.