Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Když jsi nezkusila strolleting tak jak můžeš soudit? Já mám teda raději akčnější cvičení než být pořát na jednom místě.
@Milu_Stodůlky píše:
Přímo strollering, kdy jede hromada bab parkem jako válečný tažení s petkama v ruce za vymodelkovanou cvičitelkou, který platí nehorázný peníze při jejich nulových nákladech - tak toho bych se teda ani náhodou neúčastnila.Ale scházíme se na hřišti, profi cvičitelce platíme 50 kč za hodinu, přičemž pětinu z toho posílá do nadačního fondu na děti, půjčuje nám pomůcky (míčky, gumičky apod.) a cokoli co se týče těla a pohybu poradí, děti v kočáru spí nebo jezdí s maminkama, větší děti se tam válí na piknikových dekách a vyměňují si křupky a největší děti skáčou s námi nebo si kopaj míčem. Je to ale komornější, 3-6 maminek - tahle forma se mi líbí mnohem víc.
@quatruska píše:
Když jsi nezkusila strolleting tak jak můžeš soudit? Já mám teda raději akčnější cvičení než být pořát na jednom místě.
Souhlasím, nesud něco, co jsi vůbec nevyzkoušela, podle nějakého videa nic nepoznáš.
Jo a navíc ty holčiny, lektorky, musí projít kurzem, který si zaplatí, mají gumy na půjčení atd. Navíc s permicí je to levnější … Myslím si, že ta cena přehnaná není.
@quatruska píše:
@Machecha píše:
Souhlasím, nesud něco, co jsi vůbec nevyzkoušela, podle nějakého videa nic nepoznáš.
Strollering neznám jenom z videa a odpovídala jsem na dotaz diskuze - co si myslíte o strolleringu. Nevšimla jsem si poznámky, aby odpovídal jenom ten kdo si myslí, že je to skvělý
Pro mě je prostě nepříjemné jet s kočárem v takovém velkém počtu a i dětem, zejména těm trošku starším, to nic nepřináší. To si prostě myslím a tak to opravdu soudím.
Já to beru, taky si až po vlastní zkušenosti udělám názor,snad to bude fajn, u nás se to teprv rozjíždí, jsem z Havířova. ![]()
@bedrunec píše:
Já to beru, taky si až po vlastní zkušenosti udělám názor,snad to bude fajn, u nás se to teprv rozjíždí, jsem z Havířova.
Nikomu strollering nebudu nutit,to je kazdeho vec,ale chtela bych se ohradit proti vymodelkovane cvicitelce-rozhodne se za ni nepovazuju a ani takou neznam. Jsme uplne normalni holky,ktere se chteji hybat i na materske a chteji to delat i se svymi detmi. Mam 10m syna,ktery samozrejme celou hodinu nevydrzi byt v kocarku.Ale taky nemusi,strollering neni jen o chuzi s kocarkem,ale take o posilovani(treba i s detmi v ruce) nekde na hristi,kde si deti muzou lezt, hrat apod. Syn si pohraje ostatnimi detmi a je spokojeny,coz je pro me dulezite.Navic se da hodina vzdy upravit tak,aby byli spokojeni vsichni.No a ze se za cviceni plati?To je snad nomalni,ne?Ve fitku stoji hodina aerobiku aspon 100+hlidani deti.A nad tim se nikdo nepozastavuje. Takze,prosim,nez to tady budete kritizovat,prijdte to vyzkouset-hodne instruktorek ma prvni hodimu zdarma!
Ahoj, já na Strollering chodím již nějakou dobu a přijde mi to bezvadné, cena mi přijde úměrná. Děti mám dvě, starší občas běhá kolem nebo jezdí na odrážedle. Většinou nás tam je pár, dpmů jdu zničená a nabitá energií. Přijde mi to jako bezvadný nápad, já třeba osobně bych se k žádnému většímu výkonu nedokopala, potřebuji motivátora. Děti se nám tam už skamarádily, takže i děti něco z toho mají, a hlavně jim jdu vzorem, že cvičit je normální. Zkusila jsem klasický, dance i ty inliny, každé mělo něco do sebe.
JInak co si někdo výše stěžoval ohledně ceny, přijde mi opravdu ok, chodívala jsem se synem na obyčejné holka modrooká s miminem a platila jsem kolem dvou set, takhle z toho mám něco já i děti, cena v permanentce vyjde dobře. Pochybuju, že paní, co někde na pískovišti vede něco to má jako životní projekt, má k tomu vystudovanou školu, kurz MŠMT a školení Strolleringu, neplatí provoz webovek, a další provoz.
Samozřejmě každého věc kam půjde, já bych třeba k někomu, kdo na to nemá vzdělání a propracovaný systém nešla. Každá novinka má vždy své příznivce a odpůrce, když si vezmete takovou Zumbu, taky se najdou nadšenci a ti co kritizují, že to ničí kolena.
Za mě jako matku dvou malých dětí, dávám jedničku s hvězdičkou. Když má člověk děti rok a kus od sebe, už se moc do dalších kurzů nedostane, buď tam nepasuje jedno z dětí, anebo já si jen tak už zacvičit nedojdu díky absenci hlídání.
No a hlavně, mě osobně dobíjí to cvičení,pohyb venku na vzduchu a ty báječné lidi, kteří jen nesedí a nestěžují si na život. Z těch maminek beru inspiraci.
Takže doporučuji vyzkoušet a pak zhodnotit. ![]()
Ahoj všechny maminky,
mám doma skoro 2letá dvojčátka. Letošní zima byla opravdu krutá, holky byly uvřískané, nevěděla jsem, ke které dřív skočit, obden jsem večer bezmocí brečela, že už to dál nezvládnu. Přemýšlela jsem o návratu do práce. Ale bylo mi tolik líto, že bych ta svoje nespokojená zlatíčka dala na hlídání někomu cizímu jenom proto, že já jsem NESCHOPNÁ se o ně postarat tak, aby byla usměvavá.
Pak jsem úplně náhodou našla na netu Strollering. Miluju sport, ale od narození holek to byla bída. Přes den honička, večer jsem byla ráda, že padnu do postele, ne jít ještě někam podávat heroické výkony. Přemýšlela jsem o denních lekcích s možností hlídání dětí, jenže, naše „starší“ beruška je neskutečný mamánek a cizí tety vítá už předem hrozným křikem.
V lednu jsem absolvovala první lekci Strolleringu a od té doby si rodičovskou konečně užívám! Naučila jsem se myslet víc na sebe, nesnažit se být dokonalou mámou, protože tuhle snahu stejně nikdo neocení! Jezdím přes celou Prahu na lekce k Edit, holky se už od rána těší, že jedeme na výlet a já se těším na bandu veselých, pohybuchtivých mamin, které se rozhodly, že ty denodenní příšerně monotónní procházky s kočárkem promění v zábavnou a užitečnou chvilku jak pro sebe, tak pro svou/své ratolest/i.
Strollering mi doslova vrátil krev do žil a já se rozhodla, že si tuhle zkušenost nenechám pro sebe. Vzburcovala jsem na 100km vzdálené babičky a začala znovu chodit do školy, abych si doplnila vzdělání nutné k získání trenérské licence. Strašně mě to bavilo a po dni stráveném ve škole se zase po dlouhé době těšila na svá zlatíčka.
Rozjíždím cvičení u nás (Uhříněves) a začínám si tím plnit svůj dlouholetý sen - mít jednou vlastní fitko. Doufám, že moje lekce vykouzlí úsměv na tvářích maminek i jejich dětí. A že ty maminky třeba najdou odvahu zkusit zrealizovat svůj vlastní sen tak jako já.
Nemusí to být totiž jen Strollering, co vás na mateřské chytne, může to být úplně COKOLIV!!! Každopádně si myslím, že než sedět doma/lítat jak pominutá kolem domácnosti, je lepší zkusit něco nového. Buď to klapne nebo ne.
Prostě mamina Eva
Ja jsem strollering objevila nedavno uplne nahodou a jsem z toho nadsena. Je to presne to, co mi na materske chybelo - dat si poradne do tela a zdrave se zapotit. Vim, ze to potrebuju jako sul, ale doma se nedonutim, ani nemam hlidani (a nechce se mi platit pani na hlidani a k tomu predrazena fitka).
Urcite je to ale take hodne o instruktorce, na kterou natrefis. Pokud je to typ cloveka, ktery srsi energii a umi predat sve nadseni dal a sedne Ti jeji styl, pak strollering nemusi byt jen „davova hodina v parku“, muze Ti otevrit obzory k novym aktivitam.
Ja bych se proste zvencla z toho, byt
Ja bych se proste zvencla z toho, byt doma. Odpuzuje me predstava zapojit se do hovoru u piskoviste a resit cizi plinky, prdiky a oblecky (nebo co tam ty maminy probiraji …
Nesnasim pomalou chuzi a shluky maminek, co se posunuji vpred tempem pomalejsim nez zajezd Japoncu na Staromaku
,
Tohle je ale prave neco uplne jineho.
Ale souhlasim, nemusi to vyhovovat vsem - jako ostatne vse, ze?! ![]()
Za pojem vymodelkovaná cvičitelka se omlouvám, jasně že to nejde zobecňovat podle jedné nebo dvou, to jsem nadsadila.
Určitě je důležité si najít něco co člověka baví a na co se těší a nesedět doma, i když trénovat pod někým, kdo k tomu nemá patřičné vzdělání, a ještě k tomu na pískovišti, to taky nikomu nedoporučuji (ale to asi nikdo nedělá…).
Taky záleží na bydlišti a něco jiného říká někdo, kdo má v místě na výběr, a jinak se musí na věc nahlížet v menším městě nebo někde, kde není tolik možností a aktivit, to je jasný.