Stalo se vám někdy, že se partner citově úplně odpojil?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
278
26.5.26 11:33

„A kdyby byl co pro to a opravdu chtěl aby ty a malá jste se měli dobře tak Vám nechá byt a ať si jde pryč on. Ty se rozcházet nechceš.“

Přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
26.5.26 11:35

Pohlad chlapa s podobnymi skusenostami:

Mat „specificke“ dieta je narocne nielen pre matku ale aj pre otca dietata. Faktom zostava, ze matka sa v takychto pripadoch viac upne na dieta a manzel ide bokom. Do istej miery je to asi aj preto, ze je s nim cely den, kym pride chlap z roboty. Ten casto netusi, co sa doma odohravalo, ma svoje strasy z prace a namiesto toho, aby na chvilu vypol, stretne sa s tym, ze manzelka ocakava, ze bude fungovat naplno dalej a ona chce vypnut.
Obaja teda maju to iste ocakavanie, ktore ovsem nejde splnit. O dieta sa treba postarat, energia na vztah, intimitu a casto ani na vypocutie toho druheho nie je.
O to horsie to je, ak s dietatom nema ani kto pomoct, stari rodicia su daleko…

Zial, vedie to ku podrazdenosti a, ak to dlhsie trva, k citovemu odpojeniu. U nas to skoncilo s uplnym obmedzenim intimneho zivota na dlhe roky. Ono totiz neskor sa vyvinie aj leniovost a celkom dobre vyhovorky na temu „dnes nie“, „nemam na to chut“, „nevladzem“, „ako na to mozese mysliet, ked je tu tolko dolezitych veci“, " mne to nechyba" az to dospeje do stavu, ked sa muzovi ani domov nechce.
Ono je to take cele schizofrenicke - mam ta rad, chcem byt s tebou, nechcem sa rozvadat, ale akonahle sa praca skonci, nechce sa mi domov. Nechce sa mi znova pocuvat, co dieta, co skolka, skola,… Chcem pocut „mam ta rada, "tuzim po tebe“… Akurat na to nedojde.
Ono to po case prinesie minimalne depresivne nalady a casom rozpad vztahu.
A naprava - tazka a pochybnosti sa uz pomaly neda zbavit. Aj ked intinmy zivot ako tak opat funguje, uz je zatazeny pochybnostami. Nie kazdy s tym vie zit, ono to lahke nie je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
26.5.26 11:42

Apropos, tie pochybnosti a bloky su nieco, co mi zatial mik neporadil, ako sa ich zbavit. A vracaju sa pravidelne, cim je vacsia pauza v intimnom zivote, tym su horsie.
A vracaju sa aj vycitky, preco som to neriesil skor, radikalnejsie, inak a podobne. A aj vycitky, preco som bol zlostny, namiesto vecnej debaty. Ale tazko sa brdia emocie, ked sa clovek citi „na bocnej kolaji“ a „prisposob sa.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
26.5.26 12:02

Předtím budiž, trvalo mi to, ale my jsme teda třeba vůbec neměli pauzu v intimním životě. My jsme prostě normálně fungovali. Jasně, bylo to míň, třeba jednou za týden nebo jednou za 14 dní, ale oba jsme věděli, čím to je — že jsme unavení, vyčerpaní. Já jsem kolikrát reagovala podrážděně, to jo, někdy jsem řekla „ne“ nebo jsem se tvářila, že nechci, ale pak jsme si to naopak zase užili úplně hezky. Takže tady ten problém podle mě vůbec nebyl.

Spíš byl problém v tom, že jsem byla pořád protivná, přetížená, pořád něco řešila kolem malé a asi už jsem neuměla být v pohodě. Nevím. Fakt nevím. Strašně mě to sebralo a brečím teď každý den. Nedovedu si představit, že je to konečná, ale zároveň už mám pocit, že to asi nespravím. Teď se musím dát hlavně dohromady sama kvůli sobě a kvůli malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
26.5.26 12:16

Spíš byl problém v tom, že jsem byla pořád protivná, přetížená, pořád něco řešila kolem malé a asi už jsem neuměla být v pohodě.

Ono ani moja polovicka nedokazala by v pohode, ale zas inou formou. Proste som sa citil ako „najlepsia kamaratka“ ktorej sa mohla vyzalovat, ale na to, aby som si vylial dusu aj ja, jej energia nezostala. Mojim prichodom sa vypla a ja som travil vecer po uspani dietata sam.
Az to dospelo do bodu, ked som si zvykol travit vecery osamote a dokonca mi to zacalo vyhovovat. Ani do postele sa mi uz nechcelo.
A aj tak ma to po rokoch dohnalo, aby som to zacal riesit. Holt, akurat sa toho za tie roky nazbieralo tolko, ze to bola tazka „gulometna“ palba, co sposobilo dalsie problemy. A tak sa v tom placame. Ja mam blok z minulosti a z toho, co som si na svoju adresu vypocul, manzelka ma blok z toho, co som jej vykrical a placame sa v tom dodnes.
Aj ked obcas aj na tie intimnosti dojde, uz tomu nieco chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.26 12:33
@Nina19 píše: Více

Zase se tim bicem tak moc nepraskej a nemel se v tom jak to jen byla tvoje chyba, a co kdybys to udelala jinak… To je cesta do pekel. Ukazuje to spis na tvoji osobnost, ktera se snazi vsechno nakladat na sebe a byt ta silna. Tak do pytle, silna celej zivot bejt nemuzes, jsi clovek a proste to nebylo lehke.

Kazdej clovek by chtel mit bezproblemovej zivot, ale holt to tak neni.

Jdi na tu parovku, klidne sama a kdyztak tam res sama sebe a pripadne tam res jak se rozejit v dobrem a zustat dobrymi rodicemi. Ono potom kdyz ti nekdo rekne, ze te nemiluje a jeste ti rika ostastni veci okolo, tak to je pekne tezke na psychiku.

Jestli muzu poradit z vlastni zkusenosti, postav sama sebe na prvni misto. Bude to asi poprve v zivote ale proste kdyz se vyskytne neco k reseni, tak to res tak co je pro TEBE to nejlepsi. Ja vim, ze ti jako prvni naskoci co je pro NAS nejlepsi, ale zkus se zarazit v tomhle uvazovani. Proste prvni ses ty, pak ty a dcera, a slovo MY uz je az potom anebo bych to klidne vyskrtla i ze slovniku, aspon na nejaky cas nez se ukaze, jak to dopadne s partnerem.

• Citovat
  • Upravit
15511
26.5.26 12:55

Tebe tohle fakt musí bavit … :roll:
Přestaň se v té sebelítosti a okolní omáčce tak babrat a začni jednat.
Začala bych tím, že bych mu dítě dávala co nejvíc. Ať si začne zvykat co ho čeká, například při střídavé péči. Domluv se s kamarádkou, zajděte do kina, na skleničku, nebo si vyrazte na víkend …
Začni se starat hlavně o sebe. Dost to potřebuješ. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
26.5.26 13:01

Mluvili jste někdy o dalším dítěti? Nechtěl partner ještě jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
26.5.26 13:09
@kalamitaa píše: Více

To myslis vazne? Prvnimu diteti s narocnou peci byly sotva 3 roky, v kolektivu to nezvlada a potrebuje skoro celodenne materskou peci, jsou unaveni, maji malo penez, chlap uz ani ne.uka, aby nedelal zene nadeje, a tebe napadlo, ze je chyba, ze se jim do toho nenarodilo jeste mimino… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
26.5.26 13:14

@Gerbera001 Ano, přesně to mě napadlo. Chlap, který chce další děti, a ve stávajím vztahu pro ně nevidí moc šancí, může chtít takhle zdrhnout. Vidím to jako jeden z možných důvodů pro jeho chování. Proto se na to ptám. Já nenavrhuju, aby si pořizovali další dítě, jen uvažuju nad příčinou toho, co se jim děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8529
26.5.26 13:23
@Šmoulice píše: Více

Souhlas, zakladatelka padat na hubu, on toho zapojeni moc nemá, ale ten kdo si sype popel na hlavu je ona. A ještě pomalu žadoní, aby se k ní emočně vrátil i za cenu, že se bude chovat podle jeho představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1379
26.5.26 13:25

Tak on se napojil jinde to bude 100% nečekej několik měsíců to ani náhodou važ se sama sebe a rozhodni se jak chceš žít ty život ve kterém on nebude jako partner..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3162
26.5.26 13:36

@kalamitaa Tak pak je to xy a nechala bych ho jít snad rovnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
26.5.26 13:36

No, prijat fakt, ze mam „nestandardne“ dieta je samo o sebe narocne. Kolko chlapov to vzda… A ak este k tomu priratam, ze nech robim, co robim, zena je na mna este protivna, to je pre dost silne natury.
Ale, pravda je niekde uprostred. Podiel na rozpade vztahu maju vo velkej vacsine pripadov obaja. Obaja mali nejake ocakavania, obaja daco prehliadli alebo ignorovali, je len otazka, kto to vzda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10883
26.5.26 13:49

Párová terapie jsou zbytečně vyhozené peníze. On tě zpět nechce, i kdybys byla teď nejmilejší 8). Je dávno jinde a ty bys měla taky začít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí