Stalo se vám někdy, že se partner citově úplně odpojil?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1406
26.5.26 09:32

@Justin Case

To je pravda chlap chce to uznání. Je to pro ně důležité i jim to říci, pochválit ne jen si to myslet. Projevila jsi třeba, že ti imponuje, že dělá ty psychotesty, že se snaží najít si lepší práci?

Já to neuměla- v rodině nikdo nechválil. Mě to naučil chlap protože on chválí a projevuje uznání mě ( i za blbosti typu dobrá večeře nebo hezký uklizeno). Ale fakt je, že se musím někdy přemoci a pochválit ho - ale on je pak tak šťastný. Člověka to moc nestojí říct hezké slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1406
26.5.26 09:50

Ale z těch nových informací vidím to, že on vlastně chce klid od zakladatelky. To rozpitváváni ho nebaví. Má už vše vymyšlené na rozchod- i to že nechce být ve zlem tomu nasvědčuje.

Možná se chce starat o tu dceru. Tam vidím ten zájem, že chce udržet tu rodinu. Řekla bych mu ať je teda s ní víc času pravidelně a zakl si najde hobby a brigádu.

A zakladatelko rychle si dodělat řidičák!
Tohle se nedá až budeš třeba sama. Můžeš to teď hned dát muži za svůj nový cil- ať hlídá v době jizd. Třeba si že bude i víc vážit.

Ale říct mi nebudem mít s*x protože bych ti dával naděje!

To je jasné, že žádné naděje dávat nechce, vztah zlepšit nechce.
Jediná naděje je přes tu dceru, že budete rodiče ale jestli se to vrátí to moc nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
26.5.26 09:57

@Nina19 a proč neřídíš? S takovým dítětem bych dávno měla řidičák.

A za mě hrozně tlačíš. V objetí vidíš, v sexu hledáš…
Sedněte si spolu a najděte plán, ty si hledej práci / nebo tu brigádu okamžitě.
Začni řešit řidičák, protože se zřejmě dost hodí.
Udělej si nějaký plán pro sebe a to dítě… A zapoj do toho toho chlapa organizačně. :kytka:

Příspěvek upraven 26.05.26 v 10:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33664
26.5.26 10:02
@Nina19 píše: Více

Víš co bys měla udělat? Přestat se v tom tolik vrtat. K čemu myslíš, že ty každodenní rozhovory jsou? Představa, že přijde z práce, a ty zase začneš je děsivá, a fakt nepovede k tomu aby se to zlepšilo. Tak snad ho poslechneš a už to nebudeš řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
26.5.26 10:02

Čistě technická. Jsi schopná nějak aktuálně pracovat?
Kdo se bude starat o to dítě? Kdo se bude starat v nemoci, atd…

Asi se nebavíme o brigádě za pár tisíc, když z toho budeš muset živit sebe a dítě.
Jen jestli jeho konec je vůbec reálný. A to budeš bydlet po nájmech, nebo jak to máš ty?

Ale tu brigádu pro sebe bych hledala určitě. Už máš vyhlídnutou autoškolu? Dělej i něco pro sebe, vlastně pro vás… Neustálým pitváním a mluvením to zabiješ úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
26.5.26 10:08

Já vím, že to možná zní hloupě, ale já jsem prostě v některých věcech strašný poserа. Třeba to řízení. Řidičák mám od osmnácti, ale pak jsem dlouho neřídila a vždycky to bylo jen občas s půjčeným autem, takže jsem si nikdy nezískala jistotu. A čím víc času uběhlo, tím větší strach jsem z toho měla. Takže jo, stydím se za to někdy sama před sebou, protože vím, že jsem zbrklá a bojím se.

Každopádně děkuju všem, co mi napsali. Hodně jsem nad tím přemýšlela a asi nejvíc mě děsí to, jak rychle se to všechno stalo. A taky to, že to možná opravdu znamená konec. Strašně to bolí, protože já ho pořád miluju. Ale zároveň máte pravdu v tom, že kdyby o ten vztah opravdu stál, musela by tam být aspoň nějaká snaha. A nejvíc mě asi ničí ty jeho slova. To „nemiluju tě“ a všechno kolem toho… to se člověku dostane úplně pod kůži.

A asi už to opravdu nemá cenu donekonečna rozebírat. Buď to ještě k něčemu povede, nebo nepovede. Nic mezi tím asi není.

Teď se hlavně musím nějak sebrat kvůli malé, protože musím fungovat. A upřímně mám obrovský strach z toho, co bude dál. Kdybych zůstala sama v pronájmu, vůbec nevím, jak bych to finančně zvládala. Mám jen pár tisíc, do práce reálně teď skoro nemůžu, nemám nikoho, kdo by mi pravidelně hlídal. Malá navíc zvládá školku jen pár dní a jen do oběda. A tohle všechno je pro mě možná ještě děsivější než samotný rozchod.

Asi na to člověk nikdy není připravený. Já jsem fakt věřila, že máme rodinu, která vydrží. A nečekala jsem, že by to mohlo skončit takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
26.5.26 10:09

Úkol č.1 - najdi si brigádu na dny, kdy on má volno. úkol č.2 - oznam mu, že budeš chodit do práce každý jeho volný den a že dcera bude po tu dobu v jeho péči a domácnost taky. úkol č.3 - okamžitě s ním přestaň pitvat váš vztah, úplně. jakékoli jeho sebeobhajovací slinty zaraž. úkol č.4 - objednej vás na párovou terapii a oznam mu termín. pokud tam s tebou nepůjde, je to pro tebe jasná informace, že on se snažit nechce a nebude. a hoď sebou, tohle se dlouho vydržet nedá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.26 10:10
@LunaP píše: Více

Chlapi jsou strasni v tomhle.

Mne ex rekl: Dovedu si predstavit do konce zivota uz nemit s-x.

A mne spadla brada a zeptala jsem se: A co ja?

A on nic neodoovedel.

Takze nechci ti davat nadeje je taky fajna veta.

Proc chlap nerekne naprimo: Uz s tebou nechci nikdy spat.

• Citovat
  • Upravit
3054
26.5.26 10:14

Moje rada je hlavně se v tom tolik nešťourej a nechtěj to řešit každý den.. myslím, že to prospěje všem. A jinak jak bylo psáno, udělej si čas i sama pro sebe a najdi si aspoň brigádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1333
26.5.26 10:23
@Nina19 píše: Více

Odpoj se od nej ty a prestan ho resit a snaz se byt spokojena bez jeho lasky. Zajdi nekam vecer s kamaradkou, at hlida on. Potrebujes prijit na jine myslenky. Kdyz budes sedet doma a fnukat, chtit te nebude. Rict mi partner, ze na me nechce sahnout, aby mi nedaval nadeji, by me akorat vytocil. Tak at nesaha. Ja bych mu taky nedelala extra milosti jako oblibena jidla apod., aby si nemyslel, ze mu podlezam a manipuluji ho do vztahu, tak bych mu to klidne rekla - no jo, k veceri je jen chleba s maslem, namaz si to, nerada bych, aby ses citil manipulovan moji veceri o trech chodech. :P Bych mu zvedla mandle. A bud se probere a zjisti, ze o tebe musi zabojovat, nebo at tahne, stejne ma vyhlednutou jinou. Kdyz on resi v hlave prodej bytu, zacni zjistovat, na co bys od nej mela po rozchodu narok. Byt bych ale neprodavala, holt te tam necha bydlet a pujde pryc on, to si s nim zkus taky vykomunikovat. Byt je vas na pul? Pokud jo, tak te vyhodit nemuze, nebud hloupa. Seber se a zdrave se na nej nastvi a moc s nim do budoucna nepocitej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35858
26.5.26 10:33

No máš asi nejvyšší čas dělat něco se svojí situací, doplnit si vzdělání, zvýšit kvalifikaci tak bys nebyla na chlapovi závislá a měla možnost třeba i nějaké částečné práce z domu aby to zvládla i s dítětem.
Na to, že to bude dobry bych vůbec nespoléhala. On už je úplně jinde, má to už i promyšlené. Nic pro záchranu nedělá, jen hází vinu na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
26.5.26 10:52

Asi jsem si už z toho všeho čtení a psaní tady uvědomila, že mě prostě nechce. Že je konec, že jsme asi skončili a že už to možná lepší nebude.

Beru si z toho ale to, že nás zkusím objednat na párovou terapii. Beru to jako takový poslední krok – buď nám to něco dá, nebo ne. Chci mít pocit, že jsem to aspoň zkusila. A pokud to nevyjde, tak prostě ne.

Teď mě asi vidí jako zlomenou, i když se snažím nebýt. Vidí, že brečím, a možná tomu taky nepomáhá, když doma vidí člověka úplně zničeného. Ale zároveň když někomu hodíte do života atomovku, tak asi nejde čekat, že bude úplně v pohodě, usměje se a pojede dál, jako by se nic nestalo.

Jsem prostě citlivá a teď už toho na mě bylo moc. Teď se hlavně musím postarat sama o sebe a svoje věci. A buď se to mezi námi ještě nějak dá dohromady, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1406
26.5.26 10:59

A kdyby byl co pro to a opravdu chtěl aby ty a malá jste se měli dobře tak Vám nechá byt a ať si jde pryč on. Ty se rozcházet nechceš.

Ale to neudělá, známé chlapi…můj taky tvrdil jak být nechá mě a to byl můj byt, musela jsem mu vyplatit co do toho dal.

Ale já už bych snad po těch jeho zraňujících kecech typu nic necítím, nemiluji tě se nedoprošovala. Vždyť to říká jasně. Tak proč neřekne jasně že chce rozchod?

Měli byste mluvit o praktických věcech ne o citech…jak to bude dál, odstěhuje se, nebo se doma budete střídat u malé tak aby jste se neviděli? Nebo jak si ten svůj klid vlastně představuje? Ví že klid mír nebude protože bude muset víc hlídat holku?

Možná až se osamostatníš tak se něco změní. A řidičák máš tak stačí pár jízd- hned se objednej.
Já to měla taky tak, sebevědomí nula, strašný strach řídit po rozvodu jsem se vše naučila. Když musis musíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1406
26.5.26 11:03

A terapie nám s ex - manželem pomohla aspoň k plynulému rozvodu.
Chodili jsme tam nejdříve každý zvlášť, a přesně aspoň mám pocit že jsme dělali pro to vše. Já to objednala a on prostě šel.

Akorat nedodržel co se mělo dělat ( nepít 3 měsíce). On k němu pak chodil ještě sám, těžko to nesl. Jak už ne, už jsem byla " odpoutána" dávno…kapka po kapce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14622
26.5.26 11:24

Má teda podezřele dobře a do detailu promyšlené „jak by to bylo, kdybych opravdu odešel“ :think: Je o několik kroků před tebou, začni to taky řešit. Kdo je připraven, není překvapen, musíš se teď sebrat a zabojovat za sebe, dokud je ochotný ke komunikaci a ústupkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí