Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jak jste poznaly, že MM už jde kamsi?
Ahoj Oluscho, já mám kojeneckou váhu, takže jsem to poznala jednoduše (malý vypil čím dál míň. Buď tím, že tam mléko nebylo, ale odstříkala jsem…, nebo tím, že měl už i lahvičku a nevytáhl to… Ale spíš bych řekla, že mlíka jsem měla míň a míň, protože můj Adámek byl schopný pít dlouho i prso i láhev. Krom vážení to moc nepoznáš, protože děti si někdy vyžadují prso i pro „žužlání“ a uklidnění - zvlášť u kolik, takže pak si třeba jen cucne a máma hned zoufá, že nemá mlíko.. Proč to napadlo Tebe? Mimi pláče po papání? Nepřibírá?
Ahoj.
Malá dva týdny plakala, já neměla vůbec nalitá prsa…pediatrův verdikt, že mám málo mlíčka. Dokrmuji UM od dvou a půl měsíců Ádi plus kojení, teď, skoro v devíti měsících se sama odstavila.
Frog: ty si vydržela 7měsíců kojit + dokrmovat? klobouk dolů,teda..
Já toto aplikuju 3týdny a je to teda slušně náročný na organizaci,na čas…
Závidím těm,kteří bud jen kojí nebo jsou jen na UM.
Já čekala,že se mi mlíko po podání lahvičky ztratí,ale menší nezájem trval jen asi týden,ted už mám mlíko zase relativně v pohodě-z dokrmu si pak vezme zpravidla 40-60ml, v 6.týdnech..
Já dokrmovala oba kluky prakticky hned (z toho první 4 měsíce stříkačkou, pak lahev) a kojila jsem staršího do 10-ti měsíců a mladšího do 8-mi měsíců. Odstavili se sami, mlíko ještě bylo …
Martina
Já mám pocit že jakmile se začne souběžně dávat MM a flaška tak pak jde kojení pomalu do háje-dítě už pak dá přednost flašce…je to pro něj z mnoha důvodů jednodušší(teče rychleji atd)
A pokud není poptávka,klesá i nabídka…Píšu jen ze zkušexností kamarádek,já osobně jsem plně kojila 6m(děti nepoznaly vůbec nic jiného)a syn se pak sám odstavil v roce a Emmi ještě kojím.
G.
Nejsi náhodou v období spurtů a tak máš pocit, že ti mlíčko chybí? Pokud to vydržíš, přikládej, a vydrž, nemusíš vůbec přestat kojit!
Ähojte, nekojíme už 2 měsíce, snažím se odstříkat, ale pokryji dno odsávačky sotva za tři dny (mám Medelu) a ručně to jde o cosi líp. Jak zvýšit opět produkci mléka, když už se malý vůbec nepřisaje? Zkouším kojící čaje, odstříkávám i ručně s vděčností za každou minikapičku, ale už mám pocit, že ten boj je už rozhodnut
Moc díky za jakoukoliv radu…
@Juditae hele já měla mléka jako pro regiment. ukojila bych i paterčata a při odstříkání jsem podojila tak 20ml a prsa mě bolely jak čert.
kolik je miminku? já jsem velký zastánce kojení, ale zase se kvůli kojení neutrápíš ![]()
Díky, malému je ted 30 týdnů a ve 4 měs mi hoooodně zhubnul a s řevem odmítal prs, tak nebylo zbytí a muselo se přikrmit UM i na doporučení duly, nejen dr, ale ted už je fáze, kdy se malý třepe na lahvičku a prs jen vidí, tak řve…nevím, jestli se vráíme k prsu, ale přála bych si aspon jednu dávku mu odstříkat, což se mi nikdy nepodařilo. Chci vědět, že jsem udělala vše, abych to zachránila. Už z toho mám krizi, tak tento „výkřik“
@Juditae hele 30 týdnů už je dost. já taky ukončila kojení náhle a nerada, ale syn už prostě nechce, ale byl teda už starší než tvůj. tak mu nech lahvičku, a odstříkej jen to co půjde, ale přes koleno to nelámej. kojení má být pro matku i mimčo potěšení. já osobně bych to na tvém místě už pohřbila
Blbě se to poslouchá, ale díky, manžel má stejný názor, asi to člověk potřebuje slyšet od někoho zvenčí
@Juditae naprosto tě chápu. můj prcek se odstavil ze dne na den. chtěla jsem kojit dlouho, ale prostě jeden den pil a další den si prsa přestal všímat…
já osobně bych neodstříkávala. hrozně mě z toho bolely prsa a vždycky se mi zanítil kanálek. myslím, že si opravdu udělala maximum a nemáš si co vyčítat
Ahoj, taky jsem byla s dcerkou ve stejnem stavu ohledne prisavani- ja vytahla prso a ona byla v jedovatem rvoucim luku, akorat ja mela mlika dost, jen ona nechtela sat…a ted kojime dodnes- ma 19 mesicu /rano a vecer/ plus ted kojim 10-denniho synka
mela jsem odsavacku Medela swing elektrickou, rucni jsem taky nic neodsala, zkus homeopatika ricinus communis, odsavat co 2 hod., vzdy zkusit nejdriv prilozit, idealni je zkusit suplementor… ale vysledek neni asi zaruceny a my jsme asi spis vyjimka…