Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
prosim poradite mi nekdo konec pisnicky Litomericka? Ja si proste nevzpomenu a nevzpomenu. A nikde to nemuzu najit.
1.
Zahrajte mi mou, Lito Lito Lito Lito Litomerickou
na zdravi kaceny, ze ma kravy straceny
sukni zelenou, sukni zelenou.
2.
Jede kacena, jede jede jede jede jede do mlejna…a jsem v koncich ![]()
Nevite nekdo prosim?
Diky moc, malej ma tu pisnicku moc rad, ale mysli si, ze na ten koncec patri tra lala tra lala ![]()
@Jandulanda ta píseň se určitě jmenuje Litoměřická? podívala bych se do nějakých zpěvníků co mám…
@MarkétkaBeruška Myslim si ze ano, ale naposledy jsem tu pisnicku slysela, kdyz mi bylo asi 10, takze ruku do ohne za to nedam ![]()
Kazdopadne diky, ze se mi snazis pomoct, jsi hodna!
Sukni má zas novou, květovanou červenou,
pěkně si zpívá, pěkně si zpívá.
(bez záruky, je to jen podle paměti).
@Jandulanda možná jsem blázen, ale právě jsem něco zkusila (nějam jsem napsala), jestli to vyjde dám vědět…
@Ekaterina jeee, to bude asi ono!!!
Jejda to jsi moc zlataaa!!!
Diky moc!!!
@Jandulanda tak jsem napsala na informační centrum do Litoměřic a tady je výsledek
1. sloku máš
2.sloka: Jede kacena, jede jede jede jede jede do mlejna. Sukni má zas novou, květovanou červenou, při tom si zpívá, při tom si zpívá.
Pak jsem také byla upozorněna, že v původním zpěvníku Jana Jeníka byla pouze jedna sloka - upozorňuji, že píseň sloužila jako hospodský popěvek:
Zahrajte mi mou Lito…
na zdraví Kačeny, že má sukně staženy, pr*del odkrytou, pr…
@MarkétkaBeruška Teda Ty jsi bajecna ![]()
Vidis to, informacni centrum Litomeric…to me nenapadlo ![]()
Myslim, ze zneni od Jana Jenika vynecham, aspon kdyz to budu zpivat melemu ![]()
Jeste jednou diky holky, ja to rikam porad, ze na e-miminu se clovek neztrati ![]()
![]()