Konec přátelství s kamarádkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42
15.7.22 07:48
@TO_IT píše:
Tak nějak, jako příspěvek přede mnou.Ono zeptat se, jestli má nějaký problém a jak můžeš pomoci, je sakra rozdíl, před přednáškou o tom jak blbě se chová. Čemu se divíš :))
Úplně mimo, právě jsem se jí zeptala, jestli je vše v pořádku a tak a pak naléhala ať jí to řeknu, takhle to úplně nebylo, jak si myslíte…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
15.7.22 07:49
@Lumea píše:
Zjistila jsem to podle svého posledního příspěvku - stories, když mi to vyskočilo, mnou a jinak samozřejmě vím, co a jak se děje, ale ona je právě děsně hrdá, že kolikrát o tom nechce ani mluvit, páč sama ví, že to je špatně, ale navenek hraje na silnou osobnost a přitom nemá sílu to řešit, tohle jsme řešily mockrát, je v tom prostě nerozhodná… týká se to samozřejmě vztahu, přičemž podotýkám, že ona je a tak jakože není single, trochu mi připadá i, že jí tak trochu mrzí, že jsem s novým partnerem šťastná a je prostě fajn, ale to je jen můj pocit… Jako první věc, než jsem to vybalila jsem se jí zeptala jestli je oukej a cítí se v pohodě, že mi poslední dobou přijde nějaká unavená, ustaraná a tak…Příspěvek upraven 15.07.22 v 07:48

Tak to asi takové kamarádky nebudete, když spolu o problémech nemluvíte. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.7.22 07:50
@adamcoka píše:
Tak to asi takové kamarádky nebudete, když spolu o problémech nemluvíte. :nevim:

Je to trochu složitější, je v tomhle prostě paličák, strašně nerada ukazuje slabiny a pořád chce působit, jak šťastně žije i za cenu, že by to tak 100× nebylo :? Taková hra, znám jí v tomhle docela dost dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
15.7.22 07:54

Já se podobně taky nepohodla s dlouholetou kamarádkou. Tou dobou jsme se bavili necelých 15 let, takže taky opravdu dlouho. Ani asi nemůžu říct, že bychom se nějak pohádali. :think: S každodenního kontaktu nebylo najednou nic. Párkrát jsem se zkoušela udobřit, napsala jí neutrální zprávu ve smyslu, jak se má a ona vždy odpověděla jen jednoslovně a šlo vidět, že nemá zájem se bavit. Já se tedy rozhodla se stáhnout. Potom asi rok jsme vůbec nebyli v kontaktu. Občas se ke mě z okolí donesly nějaké zprávy o ní, že otěhotněla, potom že už porodila. Párkrát jsme se i potkali, ale to jsme si jen řekli, ahoj. No a potom sama napsala :palec: Chvíli jsem i přemýšlela, že jí neodepíšu, :lol: ale byla jsem zvědavá, co zamýšlí :mrgreen:
Každopádně od toho dne, už jsou to asi 4 roky, jsme zase nejlepší kamarádky. :) :) Spolu jsme otěhotněli, teď se obě stěhujeme. Denně si píšeme, voláme. Jsem ráda, že jí mám zpátky :srdce:
Takže já osobně bych se nevnucovala a dala jí čas, ať se rozhodně sama, jestli tě ve svém životě bude nadále chtít. Sama ses už snažila, ona ví, že v přátelství pokračovat chceš a dál bych to nechala na ní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
15.7.22 09:13

Pokud se s někým něco děje, tak mu nevysvětluj co si myslíš, nebo co říkají kolegové, ale zeptej se co se děje a poslouchej.

Evidentně se někde něco děje, evidetně je to pro ní citlivé a evidetntně se cítí v ohrožení, takže se brání…

Jinak u kamarádky počkej až vychladne, počkej až tebe přejdou emoce a pak jí napiš, že tě mrzí, že jste rozhádané (což je pravda a neříká to nic o tom původním konfliktu) a jestli nechce zajít na víno.

Tam si to kdyžtak vyříkejte - ne v tom smyslu co udělala ta druhá, ale mluv o sobě a svých pocitech, nekonfrontačne. Při troše štěstí by se mohla omluvit.

Ve všech dlouhodobých vztazích, včetně přátelství dochází ke konfliktům. To jak je lidi řeší je známkou kvality těch vztahů. Vy dvě a vaše přátelství teď je ve fázi „první velké hádky“ - tak držím palce, ať to zvládnete.

Buď to zvládnete a vaše přátelství se prohloubí a nebo budeš vědět, že holt je konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
15.7.22 09:50

Aneb jak z kamaradky udelat byvalku :nevim:
Jakakoliv kritika, i kdyz dobre myslena je brana jako utok a ukoncuje vztahy.
Mas to o to horsi, ze pracujete v jedne firme. Odted to neni kamaradka ale nepritel, vse co si ji kdy rekla bude pouzite proti tobe. Budiz ti to poucenim…
Muzes si sypat popel na hlavu a omluvit se ji, ale to se nechxes ponizovat :think:
Kazdy si ma zit po svem a pritel je ten, kdo respektuje a nesnazi se predelavat. Pokud je potreba pomuze, ale nevnucuje se. Stacilo ji nabidnout, ze kdyz by se neco delo muze kdykoliv prijit a nevysypat ji, co podle tebe a jinych je spatne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
15.7.22 15:48

Naložila jsi toho na ni moc. Je zřejmě vnitřně nešťastná, i když se snaží dokázat opak. Ty jsi jí narušila ten její obrázek, který se snaží budovat pro okolí. Promiň, ta vaše hádka mi připadá, že ty ses ji za každou cenu snažila přinutit, aby ti přiznala, že není šťastná, že štěstí jen predstira na sociálních sítích apod. A když se ti nevyplakala na rameni, tak tě to štve. Jasně, kamarádka se chovala nevhodně, neměla do tebe rýpat, útočit na tvoji slabinu. Na druhou stranu se vlastně bránila proti té kritice útokem. Není to správné, ale jde to pochopit, proč se tak chovala. Ranila jsi ji na tom nejcitlivějším místě. Gratuluji. A ještě do toho zamícháš kolegy v práci. Jak by ti asi bylo, kdyby někdo druhý na tebe naložil tolik kritiky? Tvoji kamarádku neobhajuju, nechová se správně. A že tě hned odebírá z přátel je taky extrém. Holt nešťastní lidi dělají často nevhodné zoufalé věci. A některé typy lidí si nad nimi honí svoje ego pod rouškou toho, že jim jakože chtějí pomoct, poradit atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová