Kontrakce, jakou bolest očekávat?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
248
22.4.15 21:16

Musim rict, ze jedine, ceho se dost bojim, je vyvolavany porod. Nechci se pokouset ho vyvolat sama nejakyma babskyma radama, ale nerada bych se procekala az k tabletam a oxytocinu a pak zazila peklo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
22.4.15 22:27

@Annie9 : Vyvolaný porod bych tedy taky nerada. Jediné o co se snažím je hlavně chodit, tedy pokud to jde. Sice funim jako lokomotiva a s rychlostí už to taky není to co bývalo, ale zase lepší než sedět doma a čekat. Jinak na babské rady na vyvolání porodu mám ještě chviličku čas a doufám, že to spíš půjde samo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
22.4.15 23:39

Měla jsem porod vyvolávaný kvůli špatnému tlaku na konci těhotenství. Zavedli mi tabletu v 8 večer, pohodička. Pak v 8 ráno, stále pohoda. Byly to takové MS bolesti, spíš nepříjemné než nějaká extra bolest. Ve 14 hodin kontrola, vůbec nic se nedělo, otevřená na 2. To už jsem si pobrečela, že se nic neděje a je to dlouhý. Doktor říkal, že klidně mohu mít v 5 odpoledne odrozeno ( sekl se jen o pár minut :mrgreen: ) nebo uděláme další ten císaře. Po půl 3 mi jsem měla asi 2 silnější kontrakce, kdy jsem se musela opřít o postel a prodýchat to. Ve 14,45 jsem vstávala z postele a praskla mi voda. Vodopád slušnej, udělala jsem si cestičku od pokoje na sál :mrgreen: Hned mi nastoupily teda neskutečný bolesti, to jsem myslela, že na sál ani nedojdu. Byla to fakt jízda. Celou dobu mi tvrdlo břicho, měla jsem ho jak šutr a k tomu křeče. Naštěstí to trvalo jen 2 hodiny, v 16,47 se dcera narodila. Doufám, že další porod bude přirozený. Chci mít srovnání, jestli ten vyvolávaný fakt bolí o tolik víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bebuu
23.4.15 09:02

@Aduska2412 Me doktorka kdyz jsem nebyla otevrena ani na 1cm a vlastne se nedelo vubec nic rekla, at s pritelem zkusime sex. Tak jsme udelali a druhy den rano uz jsem jela. Nevim jestli to bylo tim, ale mozna jo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21
23.4.15 14:43

@Bebuu : Tak pokud se jedná o sex jako o vyvolávač porodu, tak na mě to asi moc fungovat nebude, to už bych měla porod dávno za sebou :mrgreen: :mrgreen: Pokud to bude nutné, budu muset vyzkoušet jiné babské rady o vyvolání. Ale po dnešní noci si myslím, že už to snad dlouho trvat nebude ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
23.4.15 14:47

@Annie9 tak když to nebudeš chtít a odmítneš, tak se toho nedočkáš. Vyvolání je jen na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
24.4.15 13:14

@kacka52 Já chtěla mít taky srovnání. Naštěstí se mi podařilo a je to (nebo aspoň u mě to bylo) šíleně rozdílné. Taky jsem u toho přirozeného až do samotného konce netušila, že rodím. Pořád se mi to nezdálo a nechtělo se mi tomu věřit. Naprosto nesrovnatelné a to jsem ten vyvolávaný měla rychlý a hrozně ráda na něj též vzpomínám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
24.4.15 14:02

@Fima Snad se toho také dočkám, pokud bude druhé dítě. U mě ten vyvolávaný byl v pohodě než mi prdla voda. Předtím jen takové mírnější bolesti, ale potom to byl teda masakr. Aspoň to bylo o to kratší. Možná i díky epidurálu, který mi vůbec neulevil od bolesti, ale spíš mi urychlil otevírání. Žádné špatné vzpomínky také nemám, naopak. Co slyším v okolí, tak jsem to měla báječný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
30.4.15 12:17

Jee, taky jsem se bala, ze to nepoznam..ale poznas, neboj. Je to jak kdyz ti nekdo trha vnitrnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
3.5.15 22:01

@Annie9 já měla jeden porod vyvolávalý oxytocinem. musím říct že při kontrakcích byly bolesti velky ale dalo se to. Navíc to bylo rychlý a maly byl za chvili venku. cca do dvou hodin. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
23.5.15 18:25

Ahojky byla sem na tom jak ty :D rodila sem poprve :D vsude bylo az to pride tak to poznas :D a jet o pravda :D:D:D treba u me to zacalo v 7 rano odesel trosku hlenu a citela sem ze zacatku nepravidelnou bolest v podbrisku jako by menstruaci bolest. podle internetu sem cetla az bude co 5 min kontrakce jet do nemocnice tak sme jeli :D a zbytecne :D takze tim se moc opravdu nerid :D ja cely den citela bolest jako menstruaci ale vztahy se zkracovali. jela sem do nemocnice poslai me domu ze sem je a jeden centimetr otevrena :D az vnoci ta bolest zacala a to opravdu poznas. bolest zacina v podbrisku a tahne se az do beder a opravdu to boli jinak :D to uz vzdychas ikdyz nechces. MI v nemocnici rikali ridit se bolesti ne casem. a taky doporucili hlavne relax pohodu koupel sladkosti (kvuli toho at mas energii potom na porod) a film ktomu tak se otevres rychleji :D tak hodne stesti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
26.5.15 10:42

Holky, tak už to mám za sebou :) Porod proběhl 3 dny po termínu, přirozeně, rychle a bez žádných komplikací. Měla jsem strach, že to nepoznám, jelikož jsem za celé těhotenství neměla žádné poslíčky a ještě den před porodem jsem lezla na zříceninu hradu, ale tohle se opravdu nedá s ničím splést :) Všem děkuji za komentáře a rady :) Takže tady je - dcera Magdaléna, 3590g, 51 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
27.5.15 09:20
:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
28.5.15 16:50

@Aduska2412 to že porod přichází většinou pozná každá :) Jinak gratuluju k holčičce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí