Kontrola zásilky - Česká pošta

10142
27.11.12 21:19

Kontrola zásilky - česká pošta

Ahoj,

máme objednané zboží od jiné soukromé osoby. Má to přijít na dobírku jako balík přes českou poštu. nevíte, jestli mám nárok si obsah balíku zkontrolovat před poštačkou před tím, než jí zaplatím dobírkovné? Jde mi jen o vizuální kontrolu, má tam být mobil, tak aby tam nebylo např. kus dřeva…můžu to udělat nebo na to nárok nemáme?
díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
487
27.11.12 21:22

Když ti to doručí pošta, tak nárok určitě máš! Jsou to podvraťáci. Tchýně si objednala 2 parfémy a přišel jen 1. Někdo to na poště otevřel, jeden vzal a zalepil. Poznali jsme to podle váhy. Nikdo jí nic nevykompenzoval. Ani se neomluvili. Všechno kontrolovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
27.11.12 21:23

Tak to jsem taky zvedava… byla jsem u nas na poste svedkem, jak se pani kvuli tomu hada s postackou, bohuzel jsem nemela cas si to doposlechnout.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
27.11.12 21:29

Ne, nárok nemáš, pokud balík není viditelně poškozený nebo pokud nesedí váha. A i v tomhle případě se to nekontroluje s doručovatelkou, ale nechají to na poště a musí člověk tam. Už jsem takhle jeden řešila, ale bylo v něm všechno, akorát se poškodil cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
27.11.12 21:39

Pokud není poškozený obal tak tě nenechají ho otevřít a zkontrolovat zda je tam vše to dá rozum ono kdo by pak zase tento balík převzal kdyby tam náhodou něco chybělo a ty řekneš že to nechceš.jak by to asi pošta řešila? Poškozený otevřený balík si zase nepřevezme odesílatel a hradil by to kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
27.11.12 21:45

Na to narok nemas, bohuzel. Jsem dorucovatelka. Pokud by dorucovatelka prinesla zpet na postu zasilku na dobirku a byla otevrena a neprejata tak, vis jaky by mela pruser?? Pokud si to chces prekontrolova, je lepsi si ji vyzvednout na prepazce a rovnou si ji nechat prevazit a zkontrolovat stav baliku. Ale jakmile balik prevezmes a zaplatis, uz nenitchyba posty jestli tam misto mobilu budes mit mouku.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
27.11.12 21:46

Nepoškozený balík ti nedovolí před převzetím otevřít

ale můžeš doručovatelku poprosit, aby ti byla svědkem při otevírání zásilky.
Třeba ti vyhoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
27.11.12 22:04

Mě nenechali zkontrolovat balík ani na poště :nevim: dokud nezaplatím a nepodepíšu převzetí, tak mi ho prostě nedají do ruky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
27.11.12 22:46
@ANEBjája píše:
Mě nenechali zkontrolovat balík ani na poště :nevim: dokud nezaplatím a nepodepíšu převzetí, tak mi ho prostě nedají do ruky

Jojo, nejde to ani na poště, resp. jde to pouze v případě, že nesedí váha nebo je viditelně poškozený obal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
27.11.12 23:00

@j.a.n.i1 nesedí váha, to je dobrý :lol: nechávám si posílat žrádlo a stelivo pro zvěř poštou a toho bývá celkem tak 80kg. bývá to rozdělené do 3 balíků podle toho, jaks e jim to do těch krabic vejde. a jak to dělají na jejcih poště? zváží to dohromady, vydělí 3 a pokud je tohle číslo menší než 30kg, pak balíky převezmou. jednou měl jeden 45 a druhé dva 13 a 17 a bylo na všech napsáno 25kg. jinak chudák pošťák, ale chybu dělá přijímací pošta, ne ta naše. a už vůbec to neovlivním já jako zákazník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
27.11.12 23:26

@ANEBjája Tak za tohle myslím, že by je prudit šlo… akorát zas to odnese ta vaše pošta, která je v tom nevinně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
27.11.12 23:27

@j.a.n.i1 pošta už si zvykla, balíky jindy vozí jedna slečna, když jsou granule, mají na to brigádně sjednanýho chlapa. mám podezření, že už jim dělá akorát jako melouch zásilku jednou do měsíce k nám, jinak nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
28.11.12 08:27

Nejde to, jen poškozený balík či balík u kterého nesouhlasí váha. Právě že ta hrozně doporučovaná dobírka prostě nemá žádné výhody krom toho, že je dražší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
28.11.12 08:43

Ok, díky za info. Mě nešlo o poštu, že ta by s tím něco udělala, ale o odesílatele, aby mi tam nenacpal bůh ví co. Nemyslela jsme to, že pošta by to cestou poškodila. No uvidím. váhu cca vím, tak jestli ta by oko bude dobrá a obal taky, tak to převezmu. Pak se jen modlit, aby tam místo mobilu nebyl třeba kámen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
28.11.12 08:47
@monika32 píše:
Nejde to, jen poškozený balík či balík u kterého nesouhlasí váha. Právě že ta hrozně doporučovaná dobírka prostě nemá žádné výhody krom toho, že je dražší

No ono jde spíš o to, že je to prostě doporučená zásilka.. proč by měla mít výhody, jde o to, že doporučenou zásilku si můžeš sledovat a jde v případě problému dohledat, reklamovat.. což s obyčejnou zásilkou nejde.. důležité je, že když si jdete tu zásilku převzít, tak u přepážky slušně poprosit, jestli by jte si mohli nejdřív zkontrolovat stav a váhu balíku než to převezmete. To vám umožní určitě. Samozřejmě nemůžete balík rozbalit a pak říct že ho nechcete a nezaplatit ho. To prostě nejde..:-) Ale ony ani doručovatelky nesmí brát na pochůzku poškozené zásilky.. MUSÍ vyplnit formulář o poškození zásilky, zásilku zvážit a ta se automaticky oznamuje a píše se výzvy, kde je napsáno že z důvodu poškození zásilky je nutné si ji vyzvednout na poště. A to právě z tědlech důvodů..že se můžete rozhodnout ji prostě nepřevzít… Víc pošta dělat nemůže prolidi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová