Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, předně ten kontryhel máš pít až do menzes, pít ho jen do ovulace je nesmysl, za to tisíckrát opakovaný…
. Kontryhel harmonizuje hladinu hormonů a tu potřebuješ optimalizovat celý cyklus, protože hormony, které tělo produkuje po ovulaci, jsou k otěhotnění taky potřeba.
@Janli To ho mám pít do menzes, i když se snažíme o mimčo? Všude sem četla, že se má pít jen půlky cyklu, tak sem z toho jelen
![]()
@Anonymní píše:
@Janli To ho mám pít do menzes, i když se snažíme o mimčo? Všude sem četla, že se má pít jen půlky cyklu, tak sem z toho jelen![]()
Ano, to “všude” je na internetu v diskuzích, co? Protože jsem přečetla dost knih od bylinářů a nikde jsem tenhle nesmysl s ovulací nenašla. Všude je užívání tři týdny a pak týden pauza. Taky to logicky dává smysl, když kontryhel harmonizuje hladinu hormonů a tu potřebuješ stabilní po celou dobu cyklu, ne jen do půlky.
@Janli Mě jde hlavně o ty bolesti, jestli za tím stojí kontryhel nebo jestli to může být třeba cysta..
@Anonymní píše:
@Janli Mě jde hlavně o ty bolesti, jestli za tím stojí kontryhel nebo jestli to může být třeba cysta..
Tak s tím musíš k lékaři, to ti tady nevyvěštíme.
Zdravím… mám dotaz ohledně pití kontryhele a bolesti na pravé straně podbřišku. Už druhý měsíc piju od začátku cyklu do cca 15 dne cyklu kontryhelový čaj kvůli tomu, že chceme miminko a aby si mi srovnal cyklus (cca 35 dní). Všechno je ok, až na to, že po pár dnech mě začne bolet podbřišek na pravé straně (poprvé jsem si myslela, že je to ovulace) a to trvá až do zhruba třetího dne menstruace. Ta bolest je taková tupá, například v leže to nebolí, ale když vstávám nebo při chůzi to cítím. Napadlo mě, že je to buď cysta, která se s menstruací vstřebala a teď se zase vrátila nebo že je na vině pití kontryhelu, protože než sem ho začala pít, tak sem takové problémy neměla. Co myslíte? Máte někdo podobnou zkušenost? Na gyndu jdu až po novém roce, tak snad pak budu moudřejší. dni)