Kornelije - šetření 2019
- Fotoalbum (248)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@kornelije dneska máme šunkofleky, včera jen suché těstoviny, celé úterý jsme prozvraceli ![]()
Jinak manžel byl včera v Kauflandu a přivezl 5kg kuřecích prsou (ze Slovenska, snad nekecaj
) za 25,–/kg do zítra, tak už jsou na mrazáku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
@kornelije dneska máme šunkofleky, včera jen suché těstoviny, celé úterý jsme prozvraceli
Jinak manžel byl včera v Kauflandu a přivezl 5kg kuřecích prsou (ze Slovenska, snad nekecaj) za 25,–/kg do zítra, tak už jsou na mrazáku.
manžel je lepší nákupčí než já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije já ještě držkovala, že toho nevzal víc
ale to bylo po hooodně dlouhé době, že jsme na něco kápli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
@kornelije já ještě držkovala, že toho nevzal vícale to bylo po hooodně dlouhé době, že jsme na něco kápli.
A jak se ti daří šetřit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije hele vubec ted, šíleně jsme ted rvali zas do zahrady, kvetiny, sazenice zeleniny, zemina,mulc.kura,stromky, hnojiva, pak nejakej sprej proti tem hnusnym housenkam,co.nam zerou buksus, osivo travnikove..no masakr..zase se to vysplhalo, no radsi to ani nepocitam.
Od května zkusim psat znovu.Ale je to složitý, v Praze nakupuju furt, denne, po ceste..tak zapomínáme psat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás včera v kaufu prodej banánů za 12 Kč kilo. Vzali jsme hodně
měli jich dost a pěkné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna766 píše:
U nás včera v kaufu prodej banánů za 12 Kč kilo. Vzali jsme hodněměli jich dost a pěkné.
Super cena.. budeš péct nějaký zákusek nebo sníte jenom tak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše:
Super cena.. budeš péct nějaký zákusek nebo sníte jenom tak?
Děti mají rády pudink s piškoty a banánem. A banán v čokoládě, lodičku se šlehačkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
@kornelije hele vubec ted, šíleně jsme ted rvali zas do zahrady, kvetiny, sazenice zeleniny, zemina,mulc.kura,stromky, hnojiva, pak nejakej sprej proti tem hnusnym housenkam,co.nam zerou buksus, osivo travnikove..no masakr..zase se to vysplhalo, no radsi to ani nepocitam.
Od května zkusim psat znovu.Ale je to složitý, v Praze nakupuju furt, denne, po ceste..tak zapomínáme psat
Tak zahrada je kapitola sama pro sebe..nakupovala jsem na trhů, v zahradnictví a teď o víkendu jsem dostala nějaké květiny od příbuzných..
Dneska musím taky koupit mulčovací kůru a zeminu..
Jake pestujes květiny?.. jestli budeš mít chuť můžeš vyfotit.. ráda se podívám.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije mam hlavne zeleninu: rajcata, rajcata koktejlova, hadovky, nakladacky, cukety, tykev, salaty, hrasky, celer, mrkev, petrzel, spenat a petrzele nat a kudrnku, rebarboru.
Pak jahody, maliny, ostruziny, ted jsem koupila i jostu a angrest..
Kytky mame tulipany, narcisy, gladioly, ruze, jiriny, afrikany, kosatce, pivonky…
Loni bylo sileny sucho, tak to bylo na prd. Nekdy se nam nepodarilo jet zalit a stalo to za prd..tak letos se budeme snazit ![]()
A co ty pestujes?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dneska jsem jela na otočku do města a měla jsem chvilku čas tak jsem nakoukla do sekáče… koupila jsem dvoje šaty.. jedny za 79,– Kč.. holkám se mooc líbí.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 já se starám víceméně o květiny..ty milují.. mám nejraději macešky, petunky, muškáty, oleandry, hortenzie, všechny možné trvalky a letničky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše:
@lucynka25 já se starám víceméně o květiny..ty milují.. mám nejraději macešky, petunky, muškáty, oleandry, hortenzie, všechny možné trvalky a letničky..
Zdravím, když pěstuješ hortenzie, tak bych prosím potřebovala radu. Dostala jsem v malém květináčku a v košíčku od manžela hortenzii. Chci se zeptat, jestli se dá pěstovat v květináči na balkóně nebo co vlastně vyžaduje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije krásné ![]()
Taky pak nafotim, ted jsem dala do zeme asi 50 ruznych gladiol, tak se tesim na srpen ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 Kupovala jsi i všechny sazenice zeleniny? Já se hlavně bavím tím, že si to předpěstuju, dokonce i část sadby si dělám sama, ale něco raději ne.
Občas se mi povedl i nějaký pokřížený paskvil.
@adamura Dostatečně velkou nádobu, aby ti to přezimovalo, tak průměr cca 1 metr. volné prostory můžeš dosadit letničkami. Do půdy dostatek kompostu, hnojivo na rododendrony, vyžaduje kyselejší půdu, hodně vody. Je hodně citlivá na jarní mrazíky, tak přikrývat, když ještě mrzne v noci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit