Kornelije - šetření 2019
- Fotoalbum (248)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Jedna babička píše:
Taky mame strasne tvrdou vodu. Tak 5 let mame konvici. Krom toho davam vodu na piti do dzbanku do lednice s citronem nebo matou nebo zazvorem nebo rymovnikem tak ruzne to stridame. Dnes jsem koukala na trhu ze mela pani matu s vuni jahody fakt vonela zajimave jahodove.
Já si chci koupit mátu ananasovou a čokoládovou.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
A co takhle dovolená, na kolik vás vyjde?
Na dovolenou mám 40 000,– a je v tom cesta, ubytování, jídlo, výměnné peníze, nákupy kolem jako nějaké oblečení, plavky apod..jo a jezdíme na 14 dnů do Chorvatska v sezoně přelom červenec - srpen…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda se dá za jídlo neutratit pro 2 dospělé osoby více než 5000/měsíc? Nějaké základní tipy, jak levně vařit? Nakupovat? Prosím o anonym, děkuji.
Když nakupujes základní potraviny a bez velkých zásob tak proč ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve výprodeji v Albertu jsem dobře nakoupila.. manžel má narozeniny a tak se to hodilo..
Dvoje outdoorové kalhoty - 99,– montérky s laclem 150,– plavkové kraťasy - 99,–… dvě kamarádky čekají v létě miminko a tak jsem koupila dvě bodycka za 50,– Kč.. krásné modré.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
@lucynka25 Úplně konkrétní recept nemám. Vzala jsem konzervu cizrny, slila do hrnečku tu vodu. K cizrně přidala lžíci olivového oleje, 2 lžíce protlaku, sůl, pepř, trochu citronové šťávy a trochu té cizrnové vody. Rozmixovala jsem to, k rozmixované hmotě jsem přidala asi 4 najemno nasekaná sušená rajčata a promíchala. Jde tam přidat i jiná zelenina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda se dá za jídlo neutratit pro 2 dospělé osoby více než 5000/měsíc? Nějaké základní tipy, jak levně vařit? Nakupovat? Prosím o anonym, děkuji.
To přijde i mně v pohodě. Je to skoro 100kc na osobu a den. Stačí si podle mě hlídat akce (hlavně na dražší věci - například kafe, máslo apod.) a zařazovat průběžně cca 2 x týdně mezi běžná jídla jídla levná (luštěniny, játrová omáčka, v sezóně květákový mozeček, lečo apod.). Nakoupit vajíčka když jsou v akci a jet omelety, vařená vajíčka apod. (super levný zdroj bílkovin).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Filanda a je lepší rozvrhnout si týdenní jídelníček a na ten týden nakoupit? A vařit aspoň na 2 dny, viď?
- Citovat
- Upravit
Ja dnes vařila kuličky z hovězího masa, v rajcatove omáčce a fazolich, s ryzi. Ja bez ryze. Bylo to moc dobrý a bude i na zítra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše:
Na dovolenou mám 40 000,– a je v tom cesta, ubytování, jídlo, výměnné peníze, nákupy kolem jako nějaké oblečení, plavky apod..jo a jezdíme na 14 dnů do Chorvatska v sezoně přelom červenec - srpen…
Ty jo, jak se ti to povedlo našetřit? Nevím přesně kdy, ale bylo to už letos, jsi psala, že na dovolenou nemáš našetřené nic. A teď taková suma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Úplně v pohodě se to dá. Úplně omez jídlo venku, vař doma. Rozděl si peníze na jídlo na týdny (nezapomeň na těch pár dnů z pátého týdne), projížděj slevové letáky. Dělej si nákupní seznamy podle nich, ale nekupuj věci, co normálně nejíte. Už doma naplánuj, co budeš další dva dny vařit, vař na více dní. Nekupuj polotovary, nevyhazujte zbytky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Filanda a je lepší rozvrhnout si týdenní jídelníček a na ten týden nakoupit? A vařit aspoň na 2 dny, viď?
Přesně tak. Nám se osvědčilo i dělat menší nákupy častěji, nežtřeba jednou týdně velké (peníze se tak lépehlídají ). Neboj, stačí si to jen trochu kontrolovat a s touhle částkou vyjdete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adamura píše:
Ty jo, jak se ti to povedlo našetřit? Nevím přesně kdy, ale bylo to už letos, jsi psala, že na dovolenou nemáš našetřené nic. A teď taková suma
Ano psala jsem to na začátku roku..
něco do léta ještě nasetrim, něco přidá manžel a teď v dubnu bylo vrácení daní.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše: Úplně v pohodě se to dá. Úplně omez jídlo venku, vař doma. Rozděl si peníze na jídlo na týdny (nezapomeň na těch pár dnů z pátého týdne), projížděj slevové letáky. Dělej si nákupní seznamy podle nich, ale nekupuj věci, co normálně nejíte. Už doma naplánuj, co budeš další dva dny vařit, vař na více dní. Nekupuj polotovary, nevyhazujte zbytky.¨Přesně tak, líp bych to nenapsala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já si vyloženě na týden jídelák nedělám. Spíš tak nástřel na 2-3 dny, ale když se stane, že mám nějaké nečekané zbytky / přebytky tak to měním. Ani nedělám velké zásoby. Mám tu ale vždy nějaké těstoviny, luštěniny, rýži, mléko, vejce a něco na případnou kaši (vločky, krupice) a nějakou mraženou zeleninu. Prostě základ, ze kterého vždy přinejhorším něco vyčaruješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit