Kornelije - šetření 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1199
1.5.19 11:08
@lucynka25 píše:
@pionyrka joo recenze, vsude je neco.Ja to tedy samozřejmě ctu taky, ale jeste se mi nestalo, ze bych byla nespokojena, i kdyz nekdo remcal.
Každopádně verim, ze si uzijete velky luxus ;)
A taky ta cena hodne navysuje fakt, ze jedeme v sezone.My jedeme tesne pred :mrgreen:

Ten hotel s krysama co jsem četla a měli jsme tam původně letet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.5.19 11:11
@pionyrka píše:
My letos letíme do Turecka v červenci je to na 11 dní s celodenním stravováním, hotel s tobogány pro dospělé to vyjde na každého 30 tis pro 8 letou 10 tis a dítě do dvou let zadarmo, ale už jsme 4 roky nikde nebyli jen na chalupě. Hrozně se těším jen nevím jak ta v té době 18 měsíční zvládne 3 hodiny letu, máte nějaký tip jak takto staré dítě zabavit?

Snažila bych se dítě na let připravit předem. Co jsem si všimla, tak děti mají největší problém s tím, že musí být připoutané a řvou. Jinak bych vzala tablet, nějakou novou hračku, něco k jídlu.

• Citovat
  • Upravit
5822
1.5.19 11:11

@lucynka25 já mám řecko a ostrovy procestovany a za mě super. Jenomže v plný sezóně se nám nechte nemáme rádi vedra proti to polsko tam se teda fakt těším neboť co jsem viděla fotky úžasný. A teď jsme se rozhodli že bychom někam do tepla na podzimní prázdniny a to už výběr dle počasí moc není. Kypr neznám ale prý je úžasný tak uvidíme mělo by tam být voda i vzduch cca 28st. Takže pro nás akorát. Ale máš pravdu zš cena je vážně někde jinde než třeba egypt. Ovšem tam ani zadarmo a detma. Ja tam byla a stačilo. Památky koupání super. Byla jsem tam ns 3 týdny ale teď bych tam nejela. Jinak ten kypr jeden do Ayia Napy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
1.5.19 11:26

Egypt je pro Čechy nejlevnější, ale všichni naši známý co tam byli tak meli zažívací potíže, takze tam ne a ta bezpečnost tam je taky špatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22925
1.5.19 11:36

@pionyrka Hele ale to je hodně oblíbený hotel, recenze měl super, taky jsem na něj koukala :think: ono je všude něco ;)
@jopo já mám taky radši mimo sezonu, není tolik lidí.

Já mám ještě v srpnu pronajatý ohromný bývalý statek s kamarádkama s dětma, za 26.tis na týden :roll: ale jsme na to 4, tak to jde. To se těšim moc :P
Jinak s manželem a dětmi budeme na chatě a výletovat po ČR a ještě plánujeme taky nějaký stan, slapy atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
1.5.19 11:48

My letos letime asi po peti letech taky na „valeci“ dovolenou k mori, spis kvuli detem, my to nemusime. Ale jedno dite uz je jako dospely a kvuli skole musime letet o prazdninach, kupovali jsme to az v unoru, kvuli taborum deti, takze cenu vam ani nebudu psat. Letime na Mallorku ( v Turecku jsem byla, Tunis ani Egypt pro nas nepripada v uvahu z mnoha duvodu0). Minule jsme byli na Rhodosu, na last minute, super, letos jsem hledala lokalitou a moznostmi neco podobneho, my nevydrzime se valet jen u more… Tak uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42308
1.5.19 12:05
@Jedna babička píše:
ja na vlne bez mouky jedu od srpna 2017. Dole mam 37 kg. I kdyz mi vaha stoji nekolik tydnu jdou dolu cm. Naucila jsem se pect bulky ze seminek ty kupuju pres net po velkych balenich a docela vydrzi dlouho. Taky jsem nasla nopalovy chleb z mouky z kaktusu ten stoji 42 kc a vydrzi pri dvou lidech 3 az 4 dny staci 1 krajicek a clovek je syty. Kupuju v jedne pekarne u nas ale maji v ruznych mistech CR kam dovazi. Lucinu delam doma z jogurtu kdyz je v akci velka hollandia za 10 kc v lidlu tak jich beru deset. Minule se mi zdala dost draha slehacka tak jsem pouzila misto ni zakysanku v akci a lucina byla mozna jeste chutnejsi. Do ni pak davam na pomazanku varene vajicko nebo avokado nebo rybicky nebo jen cerstve bylinky. vcera jsem delala palacinky jen marcarpone a 5 vajicek. Vyslehat odpocinout a skoro na sucho peci. Da to asi na 7 palacinek. Jsou vyborne mohu doporucit.

Díky za rady. Na ty bulky si asi netroufnu, jedla bych je sama - dcera navíc nemůže některá semínka a oříšky. Ty palačinky zkusím, mohly by nám chutnat ( když neprozradím manželovi složení). Místo lučiny kupuji Clever smetanový sýr, stojí polovinu. Hodně používám Clever tvaroh, s dcerou ho jíme i neochucený ( ke snídani nebo svačině). Já zatím 2 kg, dcera nic, ale ona přeci jen nějakou tu zmrzku atd. jí, ta hubnout nepotřebuje. Já bych ráda cca 10 kg, ale nechci se u toho moc trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
1.5.19 12:40
@Havlova píše:
Díky za rady. Na ty bulky si asi netroufnu, jedla bych je sama - dcera navíc nemůže některá semínka a oříšky. Ty palačinky zkusím, mohly by nám chutnat ( když neprozradím manželovi složení). Místo lučiny kupuji Clever smetanový sýr, stojí polovinu. Hodně používám Clever tvaroh, s dcerou ho jíme i neochucený ( ke snídani nebo svačině). Já zatím 2 kg, dcera nic, ale ona přeci jen nějakou tu zmrzku atd. jí, ta hubnout nepotřebuje. Já bych ráda cca 10 kg, ale nechci se u toho moc trápit.

Já těch 2.5kg za měsíc zhubla tak, že jsem jedla to co jsem chtěla, ale jen do 12 hod po 12 hod., kdyz jsem měla hlad jsem jedla jen bílý jogurt, neochuceny tvaroh a jakoukoliv zeleninu, syrovou, dusenou nebo vařenou, pečivo jen k snídani a to sójové rohlíky nebo zitny chleba, svačiny většinou smouthie nebo banánový, jahodový koktejl k obědu to co jsem vařila pro všechny no a ten zbytek píši výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42308
1.5.19 13:07

@pionyrka To by na mě úplně nebylo. Já zatím vynechala tu bílou mouku, funguje to taky. Dnes jsem dělala smažený květák, byl obalený v těstíčku z celozrnné mouky. Manžel to nevěděl a mlaskal, jak to je dobré. Dcera a muž k němu měli brambory. K snídani jsem měla cottage s rajčaty, dcera ovesnou kaši s jablky. Na večeři bude listový salát se sýrem, pro muže hráškový krém se slaninou a chlebem. K svačině si něco ulovíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9501
1.5.19 13:11

@Havlova nekdy zkus obalit v lahudkovem drozdi. vajicko drozdi vajicko drozdi. Na velikonoce jsem tak delala rizky vsichni mlaskali…pry ta strouhanka je tentokrate nejaka lepsi :lol:…kdybych jim to rekla dopredu tak reknou fuj to nechcem.
me strasne chutna cottage se skorici a nekdy do toho dam lzici kokosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
1.5.19 13:13
@Havlova píše:
@pionyrka To by na mě úplně nebylo. Já zatím vynechala tu bílou mouku, funguje to taky. Dnes jsem dělala smažený květák, byl obalený v těstíčku z celozrnné mouky. Manžel to nevěděl a mlaskal, jak to je dobré. Dcera a muž k němu měli brambory. K snídani jsem měla cottage s rajčaty, dcera ovesnou kaši s jablky. Na večeři bude listový salát se sýrem, pro muže hráškový krém se slaninou a chlebem. K svačině si něco ulovíme.

Pokud potřebuješ tak nějak „normálně“ zhubnout (tj. netrpíš už obezitou, která si žádá lékařský zákrok), tak zejména navečer omez bílou mouku a sladké už po poledni vůbec nejez (ani rychlé cukry v ovoci apod.). A kde můžeš k poledni, tam ji zkus co nejvíce nahrazovat (celozrnná mouka je fajn, ale je pořád bílá, takže lépe kup špaldovou - je dražší, ale nemusí být dražší o tolik, třeba minulý týden v Lidlu byla po 25,–; dobře vychází žitná). Fajn je si po každém jídle do jednoho kelímku s nízkotučným bílým jogurtem dát lžičku sypké vlákniny (dobře zasytí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9501
1.5.19 13:14

@Havlova a nezkousela jsi nekdy misto brambor varenou kedlubnu v kurkume? My takto jime misto brambor s muzem a dokonce jsme delali i takto nebramborovy salat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
1.5.19 13:17
@Jedna babička píše:
@Havlova a nezkousela jsi nekdy misto brambor varenou kedlubnu v kurkume? My takto jime misto brambor s muzem a dokonce jsme delali i takto nebramborovy salat.

Vidíš, to jsi mi připomněla: místo brambor je super tuřín. Není moc k dostání, ale v tom Kauflandu ho mívají. Upečený jako hranolky je výborný.

A místo bramborové kaše milujeme kaši z celeru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9501
1.5.19 13:24

@SlečnaDahlia tak turin na hranolky jsem jeste nezkousela. ja delam celerove nebo cuketove. diky za tip zkusim. ja delam kvetakovou nebo brokolicovou kasi. z celeru jsem jeste nezkousela. ono je hodne tipu jen si proste u slov.. co budeme dnes varit… rychle vzpomenout. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
1.5.19 13:25
@Jedna babička píše:
@SlečnaDahlia tak turin na hranolky jsem jeste nezkousela. ja delam celerove nebo cuketove. diky za tip zkusim. ja delam kvetakovou nebo brokolicovou kasi. z celeru jsem jeste nezkousela. ono je hodne tipu jen si proste u slov.. co budeme dnes varit… rychle vzpomenout. :lol:

Výborná je i půl na půl bramborovo-celerová. Té bych se užrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat