Kornelije - šetření 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16453
30.4.19 09:02
@lucynka25 píše:
@kornelije v Praze cedi cely den, snad zitra nebude.Loni nam carodky taky nevysli, ten den rano dceri naskakali nestovice, chudak se tesi uz po druhe..tak snad se to aspon zitra umoudri.
@Spendlicek v globusu jsem snad nikdy nebyla :think: ty jsou jen na okraji Prahy a ja bydlim v centru.

Tak u nás čarodějnice zrušeny..dcera pojede do města a ty nejmenší co se nejvíce těšili budou doma :?..ono to ani nikoho nepřekvapilo..na čarodějnice je vždy deštivo a chladno.. jenom párkrát si pamatují hezké počasí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21910
30.4.19 09:25
@kornelije píše:
Tak holky zítra je prvního.. :D..
Kdo se hlásí do výzvy měsíčního zapisování??.. ať se můžeme podporovat…bude nás to i více bavit. :mavam:

A nemyslíš si, ze na tohle bude ještě někdo reagovat, ze jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
30.4.19 09:30
@Eemii píše:
A nemyslíš si, ze na tohle bude ještě někdo reagovat, ze jo?

Hlásís se? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21910
30.4.19 09:31
@kornelije píše:
Hlásís se? :D

Vypadá to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
30.4.19 09:33
@Eemii píše:
Vypadá to tak?

Nepotřebuješ šetřit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
30.4.19 10:06
@kornelije píše:
Kdo se hlásí do výzvy měsíčního zapisování??.. ať se můžeme podporovat…bude nás to i více bavit. :mavam:

jako ja klidne budu zapisovat, jen si myslim, ze do 6k se nevlezeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
30.4.19 10:09
@warita píše:
jako ja klidne budu zapisovat, jen si myslim, ze do 6k se nevlezeme.

To nevadí.. každá můžeme mít jinou částku..
Kolik máš ty rozpočet třeba na jídlo atd?.a jedeš obalovou metodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
30.4.19 10:17
@kornelije píše:
To nevadí.. každá můžeme mít jinou částku..
Kolik máš ty rozpočet třeba na jídlo atd?.a jedeš obalovou metodou?

ja prave nejedu zadnou metodu ale asi bych mela.

My to delavame spis tak, ze pres rohlik.cz nakoupime jednou tydne nakup kolem 1500. Kupujeme tam primarne maso (bio veprove napr) a vodu, protoze se nam nechce tahat s necim tak tezkym z obchodu, plus co zrovna potrebujeme, nejakou zeleninu a ovoce a pod.

No a pak prubezne koupim v supermarketu veci typu chleba, mleko, zeleninu. To muze dat tydne dalsich 1000 korun? Nevim presne. Problem mimo jine je, ze nakupuje i manzel, tak prubezne, jak se kdo dostane do obchodu, takze ho budu muset vyzvat, at mi schovava uctenky.

Suma sumarum to vubec nesleduju a mozna by bylo dobre si udelat prehled, kolik za co utracime. Protoze mi zrovna za jidlo dame asi vysokou castku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
30.4.19 10:21

@warita :D Jak uvidíš ty účtenky od chlapových nákupů, tak tě omyjou… nebo si chudák bude připadat, že ho šmíruješ :mrgreen:. Mmch, vám neteče voda z vodovodu, že kupujete vodu? :nevim: Kolik třeba za balenou vodu dáte měsíčně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
30.4.19 10:33
@Tiger-lily píše:
@warita :D Jak uvidíš ty účtenky od chlapových nákupů, tak tě omyjou… nebo si chudák bude připadat, že ho šmíruješ :mrgreen:. Mmch, vám neteče voda z vodovodu, že kupujete vodu? :nevim: Kolik třeba za balenou vodu dáte měsíčně?

Tece nam voda z vodovodu, ale ma chlorovou chut a obcas neni tak uplne cista. Chloru se da zbavit prevarenim, ale uz si nekdy pila prevarenou vodu? Nemyslim caj, myslim jenom prevarenou studenou vodu. Ona totiz chutna zcela jinak.

Zrovna otazka vody je neco, o cem vnitrne hodne debatuju. Mam v sobe velky rozpor, protoze ta spotreba plastu me uplne desi. Ja jsem trochu ekologicky cakla. Ne natolik, abych jela bezobalove, ale snazim se to omezit jak to jenom jde, tridim odpad a proste snazim se. A neni to jenom o plastu, ale i o tom, ze se z toho plastu uvolnuji do vody latky podobne estrogenu tusim a jine svinstva, takze je otazka, co je horsi. Reseni by byla samozrejme voda balena do skla a taky ze takovou kupujeme pro nase dite. Delam ji z toho UM a stavicku a ze zkusenosti vim, ze 8 flasek à 0,75l nam pro malou vydrzi tyden.

Jo a nemyslim si, ze manzel bude mit pocit, ze ho smiruju, kdyz mu vysvetlim, na co to chci. On je docela rozumny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
30.4.19 10:50
@kornelije píše:

Musím se k tomu vyhecovat a připomínat si to a soustředit se. Casto na to zapomínám, ale zkusím to :oops: :mrgreen: A myslím, že se to bude docela i hodit, protože už jsme docela vyjedli zásoby, takže tam nějaký ten nákup bude. Jsou mesíce, kdy třeba mám jen dva nákupy po pětistovce a to je dost pasé potom :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
30.4.19 10:51

@warita My máme hodně tvrdou vodu a tak jsem kupila filtrační konvici :nevim: voda chutná mnohem lépe. Ještě jsem si tedy v truhlíku začala loni pěstovat mátu a tak dávám do džbánku větvičku a to je strašně dobrá pak ta voda :mrgreen: mám to moc ráda a hezky to i vypadá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
30.4.19 11:01

@kornelije Ja se přidávám :-)

Na jídlo mám 5×1000 Kč, pak, 1 000 Kč drogerie/domácnost a 2 000 Kč oblečení/bity. Co zbyde přesouvám do dalšího měsíce.

Vcera jsem si vložila do Excelu propriety - drogerie/domácnost a vyšlo mi to za 6,5 tisíce. Takže budu postupně nakupovat. Jsou to věci na x měsíců, až rok. Jen se to sešlo, najednou, takže to vypadá děsivě. Manžela částka pobavila, takže to tak hrozné asi nebude :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
jezzz
30.4.19 11:05

@warita Jak již psala @chs.jasmin, zkuste filtrační konvici.

• Citovat
  • Upravit
6119
30.4.19 11:38

@warita Přimlouvám se za filtrační konvici. Nestojí majlant ani konvice, ani filtry, a opravdu funguje (žádné placebo, voda je chuťově úplně jinde).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat