Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@vokishka
Ono to nejspis uz umiralo, ale pokud zena s rakem lezici ve vaznem stavu v nemocnici zemre, tak ji nejspis za normalnich podminek netestuji na covid.
Je chripkova sezona, na chripku umira spousta lidi a pokud ten clovek nema spojeni s Cinou tak ho bezne netestuji.
@lucenka píše:
To zvíře, luskoun, je velmi oblíbená pochoutka v Číně. Je kvůli tomu na seznamu ohrožených zvířat a prodává se právě na takových nehygienických trzích. Takže přenos přes něj je celkem dost reálný.
no hlavně je dost reálný, že kdyby v číně neměli nakydáno v palicích, poslouchali doktory, kteří už ten problém zaregistrovali v prosinci, podnikli patřičný kroky, tak se to vůbec dít nemuselo. Itálie 131 nakažených, 4 mrtví - paráda. Ještě se furt chceš číny zastávat? ![]()
Holky tak ja nevim, ale uz jsem fakt nas..ana. Schvalne zapnu zpravy abych se neco dozvedela a misto toho se divam na reportaze o vetru, myslivcich, vlcich. To opravdu neni tak dulezite co se ve svete deje? Jaky je v cine aktualni stav a jak to vypada s italii? Nebyt pos. ranych novinek na seznamu, nebo vas tady tak clovek pomalu o nicem nevi. Pripada me to uz jako kdyby to bylo schvalne ze o tom malo v tv mluvi. Snad by tomu meli vic venovat pozornost… treba behem dne udelat mimoradne zparvy a informovat lidi jak se situace dal vyviji, nekteri nemaji internet a tak cekaji na vecerni zpravy a tam co? Myslivci… jsem z toho znechucena pripada me ze se to zlehcuje a tutla
Ahojky. vím, že mi nikdo na 100 procent neodpoví. Jen se chci zeptat, jestli je někdo v podobné situaci. Máme koupené letenky a ubytko do Benáteek na Velikonoce a dneska jsem se dověděla, že se koronavirus na Benátsku rozšířil. Na dovču moc chceme, ale nepojedeme tam samozřejmě za každou cenu. Letenky mámě přes EASYJET, má někdo zkušenost s vrácením peněz? Předpokládám, že společnost za letenky peníze nevrátí. Pokud bude do té doby pořád v Benátkách karanténa je nějaká možnost, aby nám laspoň část ceny z letenek vrátili?
Díky moc!
@Renca8 No u nás momentálně dost fučí, strom spadl na autobus plný lidí, vítr shodil auto do příkopu, lítají tady hasiči a sanitky. Lítá tady plech ze zastávky. Takže jako tohle je mometálně dost důležité, důležitější než koronavirus. A děje se to aktuálně v těchto hodinách.
@Renca8 tak nevím, na jaké zprávy ses dívala, ale já to viděla na Primě i Nově.
Na CT ve zpravach o tom taky mluvili. Konkretne docela dlouha reportáž i z Italie, mluvila tam Ceska zijici v Italii, bylo tam i o situaci v Koreji…
Tak asi sem to prosvihla
njn…mam doma male dite a to je uz doba koupani akdy uspavani ale dneska jsem si fakt dala zalezet honem honem k tv
Hned na zacatku, kdyz to sem prosaklo, co Cina dela za manevry kvůli 200 mrtvym (dlouhodobe si zapominaji pricist dve nuly), jsem si povidala, ze to bude velky.
A ono jo ![]()
@Pam12 píše:
no hlavně je dost reálný, že kdyby v číně neměli nakydáno v palicích, poslouchali doktory, kteří už ten problém zaregistrovali v prosinci, podnikli patřičný kroky, tak se to vůbec dít nemuselo. Itálie 131 nakažených, 4 mrtví - paráda. Ještě se furt chceš číny zastávat?
@Pam12 píše:
no hlavně je dost reálný, že kdyby v číně neměli nakydáno v palicích, poslouchali doktory, kteří už ten problém zaregistrovali v prosinci, podnikli patřičný kroky, tak se to vůbec dít nemuselo. Itálie 131 nakažených, 4 mrtví - paráda. Ještě se furt chceš číny zastávat?
Nijak se Číny nezastávám. Ale Itálie někde taky musela udělat chybu, když tam mají teď tolik nakažených
kdyby nepodecnily riziko, tak by těch nemocných tolik neměli.
Ti Rakusaci jsou drsni. Zastaví někde vlak a nechají ho tam. Jak dlouho se v něm udrží teplo někde v tom Brenerskem průsmyku. Co s nemá udělají.
@vokishka píše:
Ti Rakusaci jsou drsni. Zastaví někde vlak a nechají ho tam. Jak dlouho se v něm udrží teplo někde v tom Brenerskem průsmyku. Co s nemá udělají.
A co asi tak mají dělat? Mají si tam nechat dojet nemocné lidi? A ve vlaku už je přeci topení, takže teplo tam mít budou dlouho. Zrovna toho bych se fakt nebála.
@vokishka
Otestovali ty dve zenske a pustili ho po par hodinach dal.
Jenze idnes je v tomhle takovy malo reakcni.
@lucenka
Vzhledem k tomu, ze auty a autobusy projedou pres Brenner statisice lidi, tak zastaveni vlaku s 2 Nemkama to asi nezastavi.
@zuzu224 píše:
@vokishka
Otestovali ty dve zenske a pustili ho po par hodinach dal.
Jenze idnes je v tomhle takovy malo reakcni.
@lucenka
Vzhledem k tomu, ze auty a autobusy projedou pres Brenner statisice lidi, tak zastaveni vlaku s 2 Nemkama to asi nezastavi.
Tak zastaví to aspoň ty, kteří mají příznaky a na které je někdo upozorní.
@lucenka píše:
Tak zastaví to aspoň ty, kteří mají příznaky a na které je někdo upozorní.
Polovina osazenstva aut může mít příznaky.