Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9658
24.2.20 14:32
@Blahuše píše:
A fungovalo by to tak i u nas v CR? Moc dekuju.

Určitě, v tomhle státě přece funguje všechno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
24.2.20 14:33
@lucenka píše:
v době, kdy v Itálii měli první případy, tak už se nikde nic netutlalo ;) Takže tam je chyba někde na straně Italů, že si to nechali rozjet do takových rozměrů.

Vzhledem k tomu, ze vůbec netuší, kdo a kdy to tam přitáhl, tak bych těžko tvrdila, ze Italové něco zapinkali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77396
24.2.20 14:36
@kornelije píše:
Mě fascinuje informace že pro nakažené jsou nachystané dva pokoje 8o.. a zbytek nakažených bude kde?

budou stát ve frontě před nemocnicí a čekat, až se uvolní ty dva pokoje (černý humor)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24802
24.2.20 15:20
@Blahuše píše:
A fungovalo by to tak i u nas v CR? Moc dekuju.

Muslim, ze ano. Je to vyzkouseny. Synuv výborný kamarád pracuje v Shangai a komunikuje s nim. Samozřejmě přes net :). Není problém nové aplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
24.2.20 15:43
@hicha píše:
Základní potraviny určitě budou, můžete se vybavit ze dvou důvodů.
1. Nechce se vám čekat ve frontě na pytlík rýže
2. Nechcete jíst jen rýži
(rýže myšlena obrazně jako základní potravina)

Tedy něco na přilepšenou co máte v rodině rádi - čokoládu, víno, přesnídávky, káva…

A pokud nechcete čekat 6 hodin ve frontě, protože místo toho máte možnost dělat něco jiného (nemáte) a nechcete se v tý frontě nakazit (ale stejně se jednou nakazíte…)
Tak potom, to co normálně jste zvyklí jíst a umíte z toho vařit, pořád musíte pracovat s nějakou pravděpodobností, kdyby se nic nedělo, tak aby to nebyly vyhozený peníze…

Vaječný těstoviny (20% vajec), rajčata ve skle, čočka, fazole, mouka, cukr, z konzerv červená řepa a zelí, trvanlivé mléko, ovesný vločky.

Myslet na to, že vám nemůže dojít třeba sůl, tablety do myčky, vložky, plenky, jar, mýdlo, prášek na praní… vařič na bombu, alespoň nějakou zásobu vody - na 10 dní.

Všechno bych počítal na 75 dní…

S nějakou pravděpodobností se dá počítat i s tím, že nedostatek zboží může nastat i pro výpadek výroby a dopravy - tak vyhozený peníze to nemusí být i pro to.

Hlady ale určitě neumřete, jen budete mít klid, že nejste závislá na tom, jestli zítra vojáci dovezou rýži, poteče voda, půjde elektřina. Budete mít večer vínko k filmu, děti čokoládu, ráno kafe s mlíkem… bude to prostě příjemnější a bez nervů…

Tohle by mělo běžet v hlavních zprávách denně už nejmíň 14 dní, aby se lidi preventivně připravili - a tím pádem by to pak nevedlo k náhle prázdný regálům (jako v Itálii) ani panice. Lidi panikaří, když se dostanou do situace, na kterou nejsou připraveni. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.2.20 15:49
@alifie píše:
Ještě v ČR nejsou ty správné mrtvoly, takže není kam spěchat. Ani s testováním se to nepřehání - celkový počet dosud otestovaných lidí v ČR je 82
http://www.mzcr.cz/…_4122_1.html

to bys chtěla testovat všechno obyvatelstvo? Kdo by to platil?

• Citovat
  • Upravit
16453
24.2.20 15:53
@alifie píše:
Tohle by mělo běžet v hlavních zprávách denně už nejmíň 14 dní, aby se lidi preventivně připravili - a tím pádem by to pak nevedlo k náhle prázdný regálům (jako v Itálii) ani panice. Lidi panikaří, když se dostanou do situace, na kterou nejsou připraveni. :nevim:

Také si to myslím, četla jsem že všude jsou buď obchody uzavřené nevo regály prázdné, nikde nepisou jestli už funguje nějaká pomoc zvenčí, zdá lidé už třeba dostávají základní potraviny.. jedná paní od tří dětí napsala že koupila v obchodě poslední konzervu tuňáka a dvě brambory..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.20 15:54

Manžel volala na Bulovku a hygienu. Byl 14 dnů v Thajsku, mimo jiné i v Bangkoku. Doma jsem já těhotná, batole a předškolák. Měl strach, zda něco nedovezl s sebou.

Ráda hygieny - běžte domu, choďte do práce, když budete mít horečku, ozvěte se.

Chápu, že nemohou testovat každého, avšak pokud bude tento přístup pokračovat, tak nechci vidět následky. :think:

Anonym: info o rodině.

• Citovat
  • Upravit
4376
24.2.20 16:02
@Anonymní píše:
Manžel volala na Bulovku a hygienu. Byl 14 dnů v Thajsku, mimo jiné i v Bangkoku. Doma jsem já těhotná, batole a předškolák. Měl strach, zda něco nedovezl s sebou.

Chápu, že nemohou testovat každého, avšak pokud bude tento přístup pokračovat, tak nechci vidět následky. :think:

Na Bulovku jsem take docela vyplasena volala kvuli borelioze u dcery, maji tam specializovanou ambulanci a protoze jsme meli v blizke rodine boreliozu u ditete s vaznym prubehem, chtela jsem, aby dceru videl i druhy lekar, nez jen nas pediatr, ktery si ani diagnozou podle fleku na noze nebyl uplne jisty. Odpoved po telefonu: no a co byste jako tady chtela delat, kdyz pediatr rek, ze to je zrejme borelioza, tak to asi bude borelioza. No ale jestli chcete, si sem prijdte a budete cekat nekolik hodin v cekarne, kde je mnoho dalsich infekcne nemocnych. Vzdala jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.2.20 16:03
@Anonymní píše:

a co mají dělat? Zavřít každého, kdo přijede z ciziny preventivně do karantény? Tohle riziko si musí každý zvážit sám. Tvůj chlap jel do Thajska. Jestli máte strach z nemoci, tak mohl zůstat 14 dnů bydlet někde v pustině, aby eliminoval šanci, že tě nakazí. Nebo by ses mohla zavřít do nějaké bubliny, aby tě nenakazil někdo na ulici.

• Citovat
  • Upravit
9243
24.2.20 16:06

Jedno vyšetření krve na koronavirus stojí 8000. Nemůžou to dělat hned každému, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
24.2.20 16:11
@Anonymní píše:

Příbuzná se vrátila z Itálie domů do vedlejšího státu a musela se hlásit na hygienu a má nařízenou 14 denní domácí karanténu.. nechápu proč se to tady vůbec neřeší, a až se něco roznese tak důležité budou pátrat a divit se kdo je roznašeč.. jak teď pátrají po tom chlapovi v Itálii..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
24.2.20 16:14
@kornelije píše:
Také si to myslím, četla jsem že všude jsou buď obchody uzavřené nevo regály prázdné, nikde nepisou jestli už funguje nějaká pomoc zvenčí, zdá lidé už třeba dostávají základní potraviny.. jedná paní od tří dětí napsala že koupila v obchodě poslední konzervu tuňáka a dvě brambory..

Jo jo, bezte se podívat na začátek diskuze, jak sem tam za debilku…no pomalu už zamrzaji úsměvy, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
24.2.20 16:16
@zuzu224 píše:
@vlker
V Italii letos na “chripku” uz zemrelo nekolik set lidi. V Nemecku od ledna myslim 130 lidi. Nikdo nikomu kdo nemel navaznost na Cinu nedelal doted testy.
Vsichni 4 co ted umreli v Italii jsou kolem 80, pripadne vazne nemocna pani s rakovinou. Lide umiraji dnes a denne.

Samozřejmě, že lidi umírají každý den. No tak to Itálie vychytala, všechny případy korony hodili na chřipku a jsou vysmátí :roll:.
Myslíš, že když v ČR umřelo nevím kolik lidí na chřipku, tak to bylo taky na koronavirus???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
24.2.20 16:23
@Blahuše píše:
Na Bulovku jsem take docela vyplasena volala kvuli borelioze u dcery, maji tam specializovanou ambulanci a protoze jsme meli v blizke rodine boreliozu u ditete s vaznym prubehem, chtela jsem, aby dceru videl i druhy lekar, nez jen nas pediatr, ktery si ani diagnozou podle fleku na noze nebyl uplne jisty. Odpoved po telefonu: no a co byste jako tady chtela delat, kdyz pediatr rek, ze to je zrejme borelioza, tak to asi bude borelioza. No ale jestli chcete, si sem prijdte a budete cekat nekolik hodin v cekarne, kde je mnoho dalsich infekcne nemocnych. Vzdala jsem to.
¨stačí se podívat jak prim. Roháčová vystupuje v mediích - ne jen ohledně koronaviru a všem musí být jasné, jak to tam funguje
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA