Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Já myslím, že hromada Čechů už to stejně má. Jen mají třeba rýmu, pokaslavaji. U nás třeba byly minulý týden prázdniny a hromada lidí byla na lyzovacce na severu Itálie. Před prázdninami na nás chřipky v podstatě neměly vliv, ale teď hromada decek kašle.
Krásné dobré ráno všem. Holky, moje nehtařka byla na nakupovací dovolené v Benátkách, v neděli se vrátila. A já tam dnes mám jít. Já bych šla, ale kolegyně v práci tvrdí, že by za žádnou cenu nešla…tak jsem blázen já?
@vokishka
Nejpsis ano. Vzhledem k tomu, ze se v CR prakticky nikdo netestuje, tak se to nezjisti dokud nebude nejaky vazny stav s voditkem na Lombardii otestovan. Treba na Tenerife uz maj nakazenyho turistu z Lombardie.
A to nejspis necestoval sam.
@vokishka píše:
Já myslím, že hromada Čechů už to stejně má. Jen mají třeba rýmu, pokaslavaji. U nás třeba byly minulý týden prázdniny a hromada lidí byla na lyzovacce na severu Itálie. Před prázdninami na nás chřipky v podstatě neměly vliv, ale teď hromada decek kašle.
kdyby to měla hromada Čechů, tak už by se to ukázalo. Ne každý má totiž jenom kašel. A kdyby se někde začalo v nemocnicích objevovat větší množství lidí se zápalem plic, tak už by se to řešilo.
Holky a nevíte jak to vypadá s Portugalskem? Máme jen s manželem letět za týden na 4 dny na poznávačku a řešíme, zda letět nebo to rušit, protože co když to chytneme na letišti… díky
@lucenka
Nez otestovali pacienta 1, ktery uz byl nekolik dni nemocny a mel kontakt na Cinu, tak to taky trvalo. Nejdriv byl poslan domu, ze ma chripku. Oni na to neprisli diky spouste zapalu plic, ale diky pacientovi 1. I ten Italsky epidemiolog si mysli, ze uz je to v Italii od ledna.
A co když chytneš obchodě chřipku a zemřeš na komplikace spojené s chřipkou? Lidi máte rozum? Kdyby nebyl coronavirus, tak ti tři staříčci v Itálii se připíší na účet chřipce a věku a nikdo o nich neví. A takhle se hysterci. Tak nakupte zásoby, prelepte škvíry papírem a zůstaňte doma. Tak do léta, to už bude nějak po všem.
@Anonymní píše:
Holky a nevíte jak to vypadá s Portugalskem? Máme jen s manželem letět za týden na 4 dny na poznávačku a řešíme, zda letět nebo to rušit, protože co když to chytneme na letišti… díky
Na letišti to můžeš chytit jakýmkoliv. Nikdo Ti nezaručí „sterilní letiste“. V Portugalsku je jenom jeden, ktery je nakazeny, a je zavreny v karanténě/doma. https://www.portugalresident.com/…-disappears/
Ted jsem na to koukal pořádné, je porad jeste na ty lodi.
Příspěvek upraven 25.02.20 v 07:43
Třeba mojí nemocnou maminku koronavirus ohrožuje, je ve vysoce rizikové skupině, starší a nemocná. Takže třeba mě to děsí. Doufám, že já a manžel a děti bychom to zvládli, ale mamka třeba by měla velký problém ( a nebo taky ne, ale vzhledem k jejímu tělu asi ano). A já jsem se včera přistihla, že mi vadí nezodpovědnost lidí. Jak se klidně seberu a jedou na sever Itálie lyžovat, protože omezovat se nebudou. Jak se Italové seberou a jedou do Chorvatska na karneval a podobně. Vadí mi to. A to se ještě nic neděje. Jestli přijde nějaká epidemie až pandemie, budou nebezpečné samotné vztahy mezi lidmi. Kdyby teď bylo nějaké hlasování pro okamžité uzavření hranic jako preventivní opatření, klidně hlasuju pro. Pokud mají virus, který hrozí celosvětovou pandemií, měli ty hranice uzavřít všude a hned. Pandemie bude stát světovou ekonomiku víc, než ztráty při preventivním opatření.
Stejně je zajímavý, že virus, který je podobný jako chřipka se objevil v období chřipek a tak dokonale zmátl populaci..nikdo vlastně neví co mu přesně je.. já si myslím, ze v létě bude klid, přes jaro se to vyřeší a v létě už nic nebude. Tak jako právě chřipka, taky už bývá po ní.. Taky si myslím, že je zajímavý, že v IT tolik nakažených a třeba v Německu se to tolik nerozjelo
a u nás nic? Taky zvláštní no..
A co myslíte dovolená na Kanárských ostrovech (Lanzarote), máme ji zaplacenou asi 3 měsíce a máme letět koncem března.. Letěly byste nebo byste radši zrušili i přes velký poplatek? Pouze s přítelem, děti nemáme.
@Šáruší píše:
Třeba mojí nemocnou maminku koronavirus ohrožuje, je ve vysoce rizikové skupině, starší a nemocná. Takže třeba mě to děsí. Doufám, že já a manžel a děti bychom to zvládli, ale mamka třeba by měla velký problém ( a nebo taky ne, ale vzhledem k jejímu tělu asi ano). A já jsem se včera přistihla, že mi vadí nezodpovědnost lidí. Jak se klidně seberu a jedou na sever Itálie lyžovat, protože omezovat se nebudou. Jak se Italové seberou a jedou do Chorvatska na karneval a podobně. Vadí mi to. A to se ještě nic neděje. Jestli přijde nějaká epidemie až pandemie, budou nebezpečné samotné vztahy mezi lidmi. Kdyby teď bylo nějaké hlasování pro okamžité uzavření hranic jako preventivní opatření, klidně hlasuju pro. Pokud mají virus, který hrozí celosvětovou pandemií, měli ty hranice uzavřít všude a hned. Pandemie bude stát světovou ekonomiku víc, než ztráty při preventivním opatření.
Naprosto souhlasím! Kolem mě několik rodin mají odjet na lyžování do Itálie a jen jedna se rozhodla nejet.. já osobně bych nejela určitě, natož s dětmi, dle mě je to opravdu nezodpovednost…ani bych se tam necítila komfortne
. Manželova dcera z prvního manželství (17) vyrazí zitra a “prý ji ten výlet nemáme kazit trapným strašením”… no jako min 14 dni ji pak nechci vidět ![]()
@Anonymní píše:
Krásné dobré ráno všem. Holky, moje nehtařka byla na nakupovací dovolené v Benátkách, v neděli se vrátila. A já tam dnes mám jít. Já bych šla, ale kolegyně v práci tvrdí, že by za žádnou cenu nešla…tak jsem blázen já?
Já bych nesla.. ![]()
@Šáruší Jako lety jaksi bohatší bych se měla taky děsit, o nemocech mluvit nebudu. A víš co? Kašlu na to a neřeším to. Nebojím se. Vždyť je to směšná hysterie. Furt je to jen chřipka. Je mi to panikaření směšné. Jo, až to bude zde a budou lidi padat jako mouchy, tak se třeba začnu bát, ale nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko? Mimochodem, viděli jste někdy padat mouchy? Já ne.