Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Šáruší píše:
jen ty respirátory a roušky stále nejdou objednat. Objednávala jsem je před měsísem, sali sladem, zaplatila, nedošli, po týdnu volali, že bude zdržení a v pátek volali, že stále zdržení a ze 70,– bude stát jeden 399,– super. Tak jsem jim řekla, ať si to strčí někam a nemáme respirátory. Tak mě to vytočilo.
proboha kde jsi to objednávala? ![]()
@kornelije
To je v soucasne chvili realita, ze umiraji starsi lide. Viz statistiky z Ciny a ti co umreli v Italii.
Samozrejme, ze vetsina z nas ma rodice a jsou starsi a byli by v te nejohrozenejsi skupine. Samozrejme, ze to muze zmutovat. Nicmene to, ze v soucasne chvili je to velmi rizikovy hlavne pro starsi lidi je fakt a nikdo tim nepise, ze starsi umirat muzou prece ![]()
Příspěvek upraven 24.02.20 v 17:28
@Šáruší píše:
jen ty respirátory a roušky stále nejdou objednat. Objednávala jsem je před měsísem, sali sladem, zaplatila, nedošli, po týdnu volali, že bude zdržení a v pátek volali, že stále zdržení a ze 70,– bude stát jeden 399,– super. Tak jsem jim řekla, ať si to strčí někam a nemáme respirátory. Tak mě to vytočilo.
ty jo, ted nevim, ale to se myslim nesmi, musi prodat za tu cenu, za jakou jsi puvodne nakoupila/objednala. Mam pocit, ze jsem nekde na neco takovyho kdysi narazila
. Ale masakr o*ebavacka teda ![]()
Příspěvek upraven 24.02.20 v 17:30
@Pam12 píše:
proboha kde jsi to objednávala?
už jsem jim dala negativ, když se ale podíváš na ceny, tak přesně tam ty respirátory jsou. A to stačil měsíc a ještě tu ani není nemoc.
@Bubla Bůčková píše:
Když to je právě to, prodavačky nepřijdou, nebo jen dvě, do vedlejší města tě nepustí, pan z rohlíku taky nevjede do města a z hodiny na hodinu jseš v PR… Oni fakt město neuzaviraji stylem :tak máte pět dní si všechno vyřídit a pak budete doma. Je to hrozný. Potřebovala bych nějakou „jistotu“, že to kosí jen těžce nemocné
A ty si myslíš, že tě stát při nařízené karanténě nechá zemřít hlady? O lidi v karanténě se dokáží postarat v méně rozvinutých zemích než je ČR, takže tohle plašení nějak nechápu ![]()
@lucenka píše:
a co mají dělat? Zavřít každého, kdo přijede z ciziny preventivně do karantény? Tohle riziko si musí každý zvážit sám. Tvůj chlap jel do Thajska. Jestli máte strach z nemoci, tak mohl zůstat 14 dnů bydlet někde v pustině, aby eliminoval šanci, že tě nakazí. Nebo by ses mohla zavřít do nějaké bubliny, aby tě nenakazil někdo na ulici.
Já jsem něco takové napsala?
Chápu, že nemohou testovat každého, avšak přístup - až budete mít horečku, budeme to řešit, mi přijde dost mimo. Nejde jen o Thajsko, ale i o cestující z mnohem více postižených oblasti.
Manžel to vyřešil - je na samotě, pracuje na HO. Dobrovolnou karantenu má 14 dnů. Osobně si myslím, že je to správný přístup. Pokud se nezakaze cestování, je nutná karantena pokud dojedeš z postižené oblasti
Líbí se mi přístup, který popsala @kornelije.
Ale vzhledem k tomu, tě nikdo nic pořádně neřeší, až na pár vzácných výjimek, tak je otázka času, než z toho bude pandemie.
Rozdávání letáku neberu jako reseni.
@Anonymní píše:
Mohu vědět Váš názor prosím? Mám zaplacenou zálohu na dovolenou v Bulharsku v červnu. Mám myšlenky na to, tuto rodinnou dovolenou zrušit. Obávám se lidí na letišti, v letadle…Nemyslím si, že to za cca 2-3 měsíce úplně skončí. Nemám problém dovolenou zrušit. Peníze vem čert. Ten pocit strachu o své děti, abych je tomuhle nevystavila a jet někam s panickou hrůzou, že v letadle někdo zakašle...…… Myslíte si, že jsem blázen? Asi jsem, nevímŘešili byste to na mém místě taky?
No jsou dva dobré okamžiky kdy onemocnět na konci epidemie kdy už existuje léčba třeba přenos protilátek z vyléčených pacientů těm těžce nemocným, v okamžiku kdy zdravotnictví zvládá epidemii problém je že dostat se ve zdraví až sem, a potom na začátku epidemie kdy se o tebe budou v nemocnici starat a ty díky podpůrné léčbě budeš mít vetší šanci na přežití… ztoho titulu je celkem dobrej nápad chytit coronavirus co nejdříve,
@lucenka píše:
A ty si myslíš, že tě stát při nařízené karanténě nechá zemřít hlady? O lidi v karanténě se dokáží postarat v méně rozvinutých zemích než je ČR, takže tohle plašení nějak nechápu
Ano můžu si jít pro příděl mezi nemocné, jistě ![]()
@Šáruší píše:
Na roušky kašlem řešíme co udělat když budou nemocnice přetížené.
Máme zásoby na 30 dnů, v praxi to znamená luštěniny, rýže, mouka brambory, konzervy ale vodu máme jen na 4 dny, připravený koncentrátor kyslíku, léky na srážení horečky, monitor co mněří spo2 a ekg. ještě by se mohla hodit UPV…
@Bubla Bůčková píše:
Ano můžu si jít pro příděl mezi nemocné, jistě
A teď v krámu přijdeš do kontaktu jen se zdravými?
třeba by udělali rozvoz potravin tak, abys přišla do kontaktu s minimem lidí ![]()
@Anonymní píše:
Na roušky kašlem řešíme co udělat když budou nemocnice přetížené.Máme zásoby na 30 dnů, v praxi to znamená luštěniny, rýže, mouka brambory, konzervy ale vodu máme jen na 4 dny, připravený koncentrátor kyslíku, léky na srážení horečky, monitor co mněří spo2 a ekg. ještě by se mohla hodit UPV…
fakt máte koncentrátor kyslíku? Pro každého člena rodiny?
https://www.worldometers.info/coronavirus/#…-
da se tomu věřit?
![]()
@zuzu224 píše:
@vlker
Nerikam, ze kazdej kdo u rel na chripku, tak mel koronavirus. Na druhou stranu v cele CR bylo testovano asi 82 osob. Kdyz se kouknes do tabulek, tak 22 nemocnych Italu uz je v kolonce uzdraveno. Takze jim asi nic nebylo, jen plosne testy ukazaly, ze maj protilatky, tim padem to prodelali.
No asi takhle, neříkám, že mě nepřekvapuje rychlost šíření nemoci v Itálii a ještě víc mě překvapuje jak rychle přibývají mrtví a i uzdravení. Ale asi pořád chci doufat, že v Itálii ví co dělají a ještě to nějak podchytí.
To samé je to jako v Íránu. Údajně tam je 47 nakažených a podle jednoho zdroje 12 mrtvých, podle druhého 50 mrtvých. To je opravdu těžko uvěřitelné…
@snee píše:
https://www.worldometers.info/coronavirus/#…-da se tomu věřit?![]()
Na těchto stránkách ujíždím a údaje mi přišly vždy správné s ohledem na ostatní zdroje.