Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Blahuše Nemůžou zavřít všechny obchody. I v tom Wu chanu zůstaly některé obchody s potravinami, pečivem, lékarny apod otevřené
@Blahuše píše:
No to mi prave vrtalo hlavou. Ale kdyz se zavrou obchody, skoly, restaurace, jak si lidi doma bez zasob poradi? Ja nakupuju tak nejak normalne, ale nad timhle uz taky zacinam premyslet, protoze ty puvodni zasoby, co jsem nakoupila zaroven s respiratory a rouskami v prvni vlne jsme uz tak nejak stihli sezrat, zas tak moc jsem nekreckovala 😁
Tak třeba tady lidem v karanténě poskytuje nějaké základní jídlo stát. Ale nežiju v Evropě. A i v tom Wuhanu v době karantény fungovaly nějaké obchody.
@stinga píše:
@sophie11 toaletní papír a elektrocentrálu
Ještě něco, čím budeš tu elektrocentrálu krmit. ![]()
@Pam12 píše:
Ty jo, panáček ministerský je znepokojen situaci v Itálii a na čtvrtek svolal ústřední epidemiologickou komisi… no to je rychlost…![]()
Ještě v ČR nejsou ty správné mrtvoly, takže není kam spěchat. Ani s testováním se to nepřehání - celkový počet dosud otestovaných lidí v ČR je 82
http://www.mzcr.cz/…_4122_1.html
@sophie11 píše:
Prosím vás co případně pro jistotu nakoupit… těstoviny, ryze., luštěniny, jídlo v pechovkach, voda… a dal?? možná plasim zbytečně, ale nerada bych pak byla případnou karanténou úplně zaskočená
Základní potraviny určitě budou, můžete se vybavit ze dvou důvodů.
1. Nechce se vám čekat ve frontě na pytlík rýže
2. Nechcete jíst jen rýži
(rýže myšlena obrazně jako základní potravina)
Tedy něco na přilepšenou co máte v rodině rádi - čokoládu, víno, přesnídávky, káva…
A pokud nechcete čekat 6 hodin ve frontě, protože místo toho máte možnost dělat něco jiného (nemáte) a nechcete se v tý frontě nakazit (ale stejně se jednou nakazíte…)
Tak potom, to co normálně jste zvyklí jíst a umíte z toho vařit, pořád musíte pracovat s nějakou pravděpodobností, kdyby se nic nedělo, tak aby to nebyly vyhozený peníze…
Vaječný těstoviny (20% vajec), rajčata ve skle, čočka, fazole, mouka, cukr, z konzerv červená řepa a zelí, trvanlivé mléko, ovesný vločky.
Myslet na to, že vám nemůže dojít třeba sůl, tablety do myčky, vložky, plenky, jar, mýdlo, prášek na praní… vařič na bombu, alespoň nějakou zásobu vody - na 10 dní.
Všechno bych počítal na 75 dní…
S nějakou pravděpodobností se dá počítat i s tím, že nedostatek zboží může nastat i pro výpadek výroby a dopravy - tak vyhozený peníze to nemusí být i pro to.
Hlady ale určitě neumřete, jen budete mít klid, že nejste závislá na tom, jestli zítra vojáci dovezou rýži, poteče voda, půjde elektřina. Budete mít večer vínko k filmu, děti čokoládu, ráno kafe s mlíkem… bude to prostě příjemnější a bez nervů…
@Blahuše píše:
No to mi prave vrtalo hlavou. Ale kdyz se zavrou obchody, skoly, restaurace, jak si lidi doma bez zasob poradi? Ja nakupuju tak nejak normalne, ale nad timhle uz taky zacinam premyslet, protoze ty puvodni zasoby, co jsem nakoupila zaroven s respiratory a rouskami v prvni vlne jsme uz tak nejak stihli sezrat, zas tak moc jsem nekreckovala 😁
Nakupuje a platíš přes net. Udělají na to aplikaci. Jídlo objednáš, zaplatíš, dozvis se čas dodání, dodaji, vystrcis ruku z baráku a vezmeš nákup.
Co mě ale fascinuje je, ze loni když litaly Evropou spalnicky, tak v prvním pololetí, kdy onemocnělo 90tisic lid a cca 40 zemřelo, tak z toho byla aféra, v televizi furt Vojtěch, Prymula, ta protivna baba z Bulovky a další to prezentovali jako nejhorší věc pod sluncem. Teď tu máme něco, o čem se ví velky kulový, úmrtnost daleko vyšší, ale ticho po pěšině a hlavně klid ![]()
@inkakřivák píše:
Já radím toaleťák, kafe a rum.
Kafe a rum nepiju, ale zásoba prosecca to jisti ![]()
@stock píše:
Nakupuje a platíš přes net. Udělají na to aplikaci. Jídlo objednáš, zaplatíš, dozvis se čas dodání, dodaji, vystrcis ruku z baráku a vezmeš nákup.
A fungovalo by to tak i u nas v CR? Moc dekuju.
@Pam12 píše:
Co mě ale fascinuje je, ze loni když litaly Evropou spalnicky, tak v prvním pololetí, kdy onemocnělo 90tisic lid a cca 40 zemřelo, tak z toho byla aféra, v televizi furt Vojtěch, Prymula, ta protivna baba z Bulovky a další to prezentovali jako nejhorší věc pod sluncem. Teď tu máme něco, o čem se ví velky kulový, úmrtnost daleko vyšší, ale ticho po pěšině a hlavně klid
Ja jsem si pred chvili procetla pandemicky plan CR, je volne pristupny na webu ministerstva zdravotnictvi a dost casto se tam opakuje veta: Udržení důvěry napříč všemi agenturami a
organizacemi a s veřejností cestou
transparentnosti a důvěryhodnosti
prováděných kroků.
A tak vylozit se to da ruzne.
@Pam12 píše:
Co mě ale fascinuje je, ze loni když litaly Evropou spalnicky, tak v prvním pololetí, kdy onemocnělo 90tisic lid a cca 40 zemřelo, tak z toho byla aféra, v televizi furt Vojtěch, Prymula, ta protivna baba z Bulovky a další to prezentovali jako nejhorší věc pod sluncem. Teď tu máme něco, o čem se ví velky kulový, úmrtnost daleko vyšší, ale ticho po pěšině a hlavně klid
Mě fascinuje informace že pro nakažené jsou nachystané dva pokoje
.. a zbytek nakažených bude kde?
@alifie píše:
Ještě něco, čím budeš tu elektrocentrálu krmit.
budou šlapat na kole, ne ![]()
to je ironie na počáteční stránky téhle diskuse, kdy holky kupovaly respirátory a elektrocentrály, možná i kopaly studny ![]()
@Pam12 píše:
protože na spalničky existuje očkování - kšeft, a na koronavirus neexistuje nic - zatím