Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11923
24.2.20 11:35
@Anonymní píše:
Mohu vědět Váš názor prosím? Mám zaplacenou zálohu na dovolenou v Bulharsku v červnu. Mám myšlenky na to, tuto rodinnou dovolenou zrušit. Obávám se lidí na letišti, v letadle…Nemyslím si, že to za cca 2-3 měsíce úplně skončí. Nemám problém dovolenou zrušit. Peníze vem čert. Ten pocit strachu o své děti, abych je tomuhle nevystavila a jet někam s panickou hrůzou, že v letadle někdo zakašle...…… Myslíte si, že jsem blázen? Asi jsem, nevím :,( Řešili byste to na mém místě taky? :?

přiznám se, že já jsem dovolenou nekupovala. Hledala jsem, měla už jsem vyhlédnuto a pak jsem to stopla. Dovolenou neřeším. Buď bude už v létě klid, tak koupím, co bude, nebo nebude klid a nikam letos nepoletíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
24.2.20 11:40
@Šáruší píše:
přiznám se, že já jsem dovolenou nekupovala. Hledala jsem, měla už jsem vyhlédnuto a pak jsem to stopla. Dovolenou neřeším. Buď bude už v létě klid, tak koupím, co bude, nebo nebude klid a nikam letos nepoletíme.

Zvolila jsem naprosto stejny postup a to jsme meli v planu jet k mori po delsi prestavce, takze jen tak by me neco neodradilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
24.2.20 11:43
@Anonymní píše:
Mohu vědět Váš názor prosím? Mám zaplacenou zálohu na dovolenou v Bulharsku v červnu. Mám myšlenky na to, tuto rodinnou dovolenou zrušit. Obávám se lidí na letišti, v letadle…Nemyslím si, že to za cca 2-3 měsíce úplně skončí. Nemám problém dovolenou zrušit. Peníze vem čert. Ten pocit strachu o své děti, abych je tomuhle nevystavila a jet někam s panickou hrůzou, že v letadle někdo zakašle...…… Myslíte si, že jsem blázen? Asi jsem, nevím :,( Řešili byste to na mém místě taky? :?
Také máme zaplaceno dovolenou v Bulharsku v červnu a také nad zrušením, nebo přesunutím uvažují. Taky se mi nelíbí trávit čas na letišti atd s miminem a dalšími dvěma dětmi. Vůbec nemám chuť v této atmosféře cestivovat… nikam :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41511
24.2.20 11:44
@Anonymní píše:

já bych to třeba zatím neřešila. Červen je za několik měsíců, v té době, už bude mít Evropa buď hodně velkej problém a ty raději budeš sedět doma, nebo už bude po. Současný stav se někam pohne, buď bude hůř, nebo líp. Pokud nejde až tak o peníze, tak bych to zatím nerušila...…...

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.20 11:45
@Šáruší píše:

Já jí mám koupenou od listopadu, nikdo netušil, že tohle bude :-(

• Citovat
  • Upravit
4376
24.2.20 11:47
@sophie11 píše:
Také máme zaplaceno dovolenou v Bulharsku v červnu a také nad zrušením, nebo přesunutím uvažují. Taky se mi nelíbí trávit čas na letišti atd s miminem a dalšími dvěma dětmi. Vůbec nemám chuť v této atmosféře cestivovat… nikam :?

Presne tak a klidne budu pro svoje okoli za blazna. Me je to fakt jedno, co si mysli moje okoli. Ja to tak citim, ja mam zodpovednost za svoje deti a i kdybych to prehanela, tak rok nam neutece, more nam neutece, a na dovolenou jedu proto, abych si odpocinula, ne se stresovala, a tomu bych v soucasne situaci zabranit neumela. Jo, muze se samozrejme stat, ze poletime za rok a spadne s nama letadlo, ale tak to bych nemohla nikdy nikam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.20 11:49
@Keyllah píše:
já bych to třeba zatím neřešila. Červen je za několik měsíců, v té době, už bude mít Evropa buď hodně velkej problém a ty raději budeš sedět doma, nebo už bude po. Současný stav se někam pohne, buď bude hůř, nebo líp. Pokud nejde až tak o peníze, tak bych to zatím nerušila...…...

Noo jde o to, že v tom mám zatím zálohu. V březnu máme platit další část a v dubnu doplatek. A aby nám vrátili peníze tak je potřeba to zrušit 2,5 měsíce před odletem, což je začátek dubna. Teď nám jde jen o 9tis…pak by nám šlo o 60tis. proto to řeším teď. A na pojišťovnu se to nevztahuje.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
24.2.20 11:52
@Blahuše píše:
Jak to probiha, kdyz je vyhlasena karantena? Je moznost si normalne nakoupit? Nebo se zavrou i obchody? Co pak delaji lide, kteri nemaji zasoby? A karantena se vyhlasuje „okamzite“, nebo v nejakem predstihu?

K čemu by bylo vyhlášení karantény s předstihem? Vždyť by se všichni rozutekli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.20 11:52
@Blahuše píše:
Presne tak a klidne budu pro svoje okoli za blazna. Me je to fakt jedno, co si mysli moje okoli. Ja to tak citim, ja mam zodpovednost za svoje deti a i kdybych to prehanela, tak rok nam neutece, more nam neutece, a na dovolenou jedu proto, abych si odpocinula, ne se stresovala, a tomu bych v soucasne situaci zabranit neumela. Jo, muze se samozrejme stat, ze poletime za rok a spadne s nama letadlo, ale tak to bych nemohla nikdy nikam…

Přesně, za ty prachy se má člověk těšit a ne se stresovat. Asi to opravdu zruším, tohle mi za to nestojí. Dokonce i manžel, který tyhle věci moc neřeší a k moři chce moc jet, tak se toho taky bojí kvůli dětem.

• Citovat
  • Upravit
17221
24.2.20 11:54
@Anonymní píše:

Myslím, že než bude čas dovolené, tak bude ČR koronavirem promořená a karantény v Evropě ukončené. Z hlediska rizik asi už bude fuk, jestli dítě bude chodit do školy nebo stráví 2 hodiny v letadle. Někde jsem zahlídla informaci, že z Wuhanu teď už smí vycestovat lidi, kteří nejsou nemocní - Čína je zřejmě natolik promořená, že není důvod omezovat pohyb zdravých lidí (lidí bez příznaků). Dovolenou zatím neruším - ale ještě pořád můžu názor změnit. :lol:
A nemyslím, si že jsi blázen (já jsem o tom přemýšlela už před 14 dny). :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.2.20 11:55
@Anonymní píše:

Nic bych nerušila. Do tý doby může být klid.

• Citovat
  • Upravit
4376
24.2.20 11:57
@lucenka píše:
K čemu by bylo vyhlášení karantény s předstihem? Vždyť by se všichni rozutekli.

No to mi prave vrtalo hlavou. Ale kdyz se zavrou obchody, skoly, restaurace, jak si lidi doma bez zasob poradi? Ja nakupuju tak nejak normalne, ale nad timhle uz taky zacinam premyslet, protoze ty puvodni zasoby, co jsem nakoupila zaroven s respiratory a rouskami v prvni vlne jsme uz tak nejak stihli sezrat, zas tak moc jsem nekreckovala 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
24.2.20 12:31
@Anonymní píše:

Zatím bych neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
24.2.20 12:33

Ty jo, panáček ministerský je znepokojen situaci v Itálii a na čtvrtek svolal ústřední epidemiologickou komisi… no to je rychlost… 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
24.2.20 12:36

Prosím vás co případně pro jistotu nakoupit… těstoviny, ryze., luštěniny, jídlo v pechovkach, voda… a dal?? možná plasim zbytečně, ale nerada bych pak byla případnou karanténou úplně zaskočená :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA