Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
28.1.20 11:43
@TRG píše:
JENOM ZVÍDAVÁ OTÁZKA! Fakt nerýpu, ačkoliv se řadím mezi ty, kteří jsou zatím naprosto v klidu. Na druhou stranu jistou připravenost chápu a mám ráda. Ale otázka především pro ty, co kupují respirátory…** Na co konkrétně se připravujete? Čeho konkrétně se bojíte**? Vaše přípravy podle mě neodpovídají míře strachu, která z vašich komentářů tak nějak vyplývá… Tak by mě zajímalo, jakou přesně situaci očekáváte, jak dlouho to podle vás bude trvat…?

EDIT: Než jsem to napsala, už tu na něco přibyly tipy!

Příspěvek upraven 28.01.20 v 11:40

Když se třeba v Praze potvrdí 100 nakažených a muž bude muset dále chodit do práce, tak by si ji vzal. Můj strach opadne, až se vše „vyřeší“, počítám, že je to otázka týdnů. A bojím se nakažení a smrti sebe a svých blízkých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
28.1.20 11:43
@Bubla Bůčková píše:
K těm zásobám. Já si z toho dělám i legraci, ale já moc nevařím. Respektive musím to ale vymyslet a koupit ten den dopoledne. Lednice u nás zeje prázdnotou (aktuálně balení šunky, sýru, 2 jogurty a rajčata), mouku, cukr třeba doma vůbec běžně nemáme. Někdo má narvanej mrazák masem, já tam mám 2 pizzy a kostky ledu atd. Nakoupili jsme tedy trvanlivé potraviny, což třeba může být k dobru 14 dní, kdy vláda vyřeší další postup. Po létě to začneme pomalu likvidovat, lepší rouška se vždycky hodí, máme dospělí dvakrát ročně virózu a doma si bereme roušku, aby jsme neprskali na dítě, na nátěry, čištění vany… Dobrej nápad jsem tu dostala s tím paralenem. Vždyť zrovna nedávno došel v Čechách Vigantol a každýmu „nahoře“ je po tom prd, přitom se to jinak normálně dávat musí i kdyby se dítě kroutilo a rvalo.

No u nás ta lednice vypadá podobně, proto si taky možná říkám, že je lepší se připravit, protože rozhodně nemáme v mrazáku půl prasete a ve sklepě pět metráků brambor :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
28.1.20 11:47
@Bubla Bůčková píše:
Tohle je prostě pravda, jsme pohodlný… Výpadek elektřiny třeba tři dny, špatné ovzduší, sněhová kalamita… Člověk by měl mít doma baterky, svíčky… To samy pohotovostní věci v autě, taky tam člověk vozí prdlačku.

My momentálně nemáme nic. Teda můžeme si svítit vonnými svíčkami. A sporák máme ne plyn, ale dá se zapálit jen škrtátkem co je na elektřinu :zed: A voda žádná. Jo pohodlnost. Spoléháme, že je obchod za rohem. Ale kdyby byl výpadek proudu, tak obchod otevře jen vietnamec. A ten moc velké zásoby nemá :think:
A to je tady v okolí porucha vody každou chvíli a než přistaví cisternu :roll:

Já si vzpomínám jak nám tenkrát nešel proud a netekla voda. Byli jsme doma jen den než jsme našli útočiště u tety. A teda děs. Hlavně záchod :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
28.1.20 11:50

Já se přiznám, ani moc nevěřím naší zemi, že by byla nějak připravená. Vyjádření hlavní hygieničky Prahy, jak se připravují a že uvolnili na Bulovce dva pokoje, mě nijak teda neupokojilo :mrgreen: pokoje už jsou plné, nevím co teda s tím zbytkem :lol: toto je právě to, co potom lidi vede k panice, lidi mají pocit, že to musí vzít do vlastních rukou, kdyby mi někdo řeka, že stát má třeba v zásobě 5 respirátorů na člověka, že kdyby byla pandémie, tak se vyklidí prostory takové a makové a ti lid budou hospitalizování tam atd., tak klidně půjdu políbit prvního Číňana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
28.1.20 11:53
@Netopirek píše:
My momentálně nemáme nic. Teda můžeme si svítit vonnými svíčkami. A sporák máme ne plyn, ale dá se zapálit jen škrtátkem co je na elektřinu :zed: A voda žádná. Jo pohodlnost. Spoléháme, že je obchod za rohem. Ale kdyby byl výpadek proudu, tak obchod otevře jen vietnamec. A ten moc velké zásoby nemá :think:
A to je tady v okolí porucha vody každou chvíli a než přistaví cisternu :roll:Já si vzpomínám jak nám tenkrát nešel proud a netekla voda. Byli jsme doma jen den než jsme našli útočiště u tety. A teda děs. Hlavně záchod :poblion:

My to taky jednou měli, bylo to v prosinci, výpadek trval 25 hodin přesně, my topíme elektřinou, doma 15 stupňů, voda netekla, doma tříměsíční mimino, od 16 hodin tma, lidi pak fest nadávali, si nedovedu představit třeba tři dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
28.1.20 11:54
@Netopirek píše:
A to je tady v okolí porucha vody každou chvíli a než přistaví cisternu :roll:Já si vzpomínám jak nám tenkrát nešel proud a netekla voda. Byli jsme doma jen den než jsme našli útočiště u tety. A teda děs. Hlavně záchod :poblion:

Ano, to je taky klasika, když to u nás ve městě nefunguje, sednu do auta a najdu azyl u kamarádky, rodičů… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
28.1.20 11:56
,
@ZuzaM píše:
Na chřipku u nás umírá mnohem víc lidí než na koronavirus a máš strach?

Ačkoliv to všichni porovnávaji, chripka versus koronavirus, myslím, že to zatím porovnávat nejde, až bude po epidemii koronaviru, tak můžete dělat nějakou statistiku a porovnání, protože vy víte jeslti na to u nás někdo umře, neumre, jak vir bude nebude mutova, jak se bude šířit případně nebude.. je to zatím jak porovnávat kozu s vozem.. přišlo mi až vtipný když sem videla porovnání a tam koronavirus (za par dni) měl oproti chřipce (za rok) samozřejmě málo napadených a obětí, což je logicky, když má teprve vzestupnou tendenci a čísla se můžou každý den měnit
Nicmene chřipka je probadanejsi a tak nějak člověk ví co od ni čekat, zatímco u tohodle ne, protože je to nový..
A k otázce bojim se? Jistě, že se bojim chřipky, ještě aby ne.. a pokud mi sejme dite nebo koronavirus je mi jedno kterej z nich to je oba můžou způsobit nejrůznější komplikace až smrt.. neni to přece tak ze si řeknu kez by moje decka chytky jen chřipku a ne koronavirus a o to je horší, že se tu koronavirus může objevit je to vlastně další hrozba, navíc pokud lidé budou opatrnější i kdyby jen kvůli koronaviru, pomůže to i proti šíření chřipky takže není to snad super, že lidi dělají preventivní opatření atd.? Copak je na škodu, že si vydesinfikuji ruce? To my lidi jsme prevenci jeden druhému, aby jsme někoho nenakazili, aby jsme to my nedostali, stát může vydat různá doporučení, ale zbytek už je na nás, ale když budem lhostejni oboje budeme podporovat v šíření je fuk to jeslti to a dobře já to treba chytnu ok preziju, ale co když potkam nějakou babcu a nakazím ji a ona umře? K tomu přece nemůžu být lhostejná, dost se tu mluví o panice, ale spíš jde o prevenci, která je při techdle nemocech vlastně strašně důležitá, ale ten kdo dělá tyhlety preventivní opatření tomu se smejou a kdo ne a klidně bude na všechny prskat apod. Tak to je v pořádku? Tak to je pak postavený na hlavu nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AvadaKedavra
28.1.20 12:04
@Bubla Bůčková píše:
K těm zásobám. Já si z toho dělám i legraci, ale já moc nevařím. Respektive musím to ale vymyslet a koupit ten den dopoledne. Lednice u nás zeje prázdnotou (aktuálně balení šunky, sýru, 2 jogurty a rajčata), mouku, cukr třeba doma vůbec běžně nemáme. Někdo má narvanej mrazák masem, já tam mám 2 pizzy a kostky ledu atd. Nakoupili jsme tedy trvanlivé potraviny, což třeba může být k dobru 14 dní, kdy vláda vyřeší další postup. Po létě to začneme pomalu likvidovat, lepší rouška se vždycky hodí, máme dospělí dvakrát ročně virózu a doma si bereme roušku, aby jsme neprskali na dítě, na nátěry, čištění vany… Dobrej nápad jsem tu dostala s tím paralenem. Vždyť zrovna nedávno došel v Čechách Vigantol a každýmu „nahoře“ je po tom prd, přitom se to jinak normálně dávat musí i kdyby se dítě kroutilo a rvalo.

Rajčata do lednice nepatří, ztratí tak akorát chuť :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
3172
28.1.20 12:04

Teď v televizi říkali, že je jeden potvrzený nakažený v Německu, a že se nakazil od čínské kolegyně z práce..neměli by teda říkat, že mají nakažený v Německu dva? :think: nebo tu nakaženovou kolegyni nikdo neřeší? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5459
28.1.20 12:05
@Bubla Bůčková píše:
Když se třeba v Praze potvrdí 100 nakažených a muž bude muset dále chodit do práce, tak by si ji vzal. Můj strach opadne, až se vše „vyřeší“, počítám, že je to otázka týdnů. A bojím se nakažení a smrti sebe a svých blízkých.

Ale ty jsi mladá a zdravá, žijící v ČR, s hygienickými návyky… u tebe je ta pravděpodobnost, že umřeš, i kdyby ses nakazila, fakt vlastně mizivá. :kytka: Kvůli takovým, jako jsi ty, se právě epidemie tady v ČR prostě nebojím. Zcela upřímně. :nevim: Ale připravenému štěstí přeje. U nás je v plánu se případně zavřít doma. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
28.1.20 12:09

@snee ona odletěla a je v Číně zpátky a tam ji potvrdili ten virus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
28.1.20 12:11
@snee píše:
Teď v televizi říkali, že je jeden potvrzený nakažený v Německu, a že se nakazil od čínské kolegyně z práce..neměli by teda říkat, že mají nakažený v Německu dva? :think: nebo tu nakaženovou kolegyni nikdo neřeší? :D

Třeba ta kolegyně už není v Německu :mrgreen: Anebo se nepočítá mezi nemocné v Německu, že je z Číny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5459
28.1.20 12:11
@Tarinka píše:
No u nás ta lednice vypadá podobně, proto si taky možná říkám, že je lepší se připravit, protože rozhodně nemáme v mrazáku půl prasete a ve sklepě pět metráků brambor :D

My jooo… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
28.1.20 12:13
@Netopirek píše:
Třeba ta kolegyně už není v Německu :mrgreen: Anebo se nepočítá mezi nemocné v Německu, že je z Číny :think:

https://www.novinky.cz/…yne-40311418?…

budíš to vysvětleno :mrgreen: přiletěla, nakazila, odletěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
28.1.20 12:14
@TRG píše:
Ale ty jsi mladá a zdravá, žijící v ČR, s hygienickými návyky… u tebe je ta pravděpodobnost, že umřeš, i kdyby ses nakazila, fakt vlastně mizivá. :kytka: Kvůli takovým, jako jsi ty, se právě epidemie tady v ČR prostě nebojím. Zcela upřímně. :nevim: Ale připravenému štěstí přeje. U nás je v plánu se případně zavřít doma. :mrgreen:

Tak záleží kde bydlíš. Já se v Praze tedy bojí, ale i chřipky. Normálně dezinfekci nepoužívám, ale když to kolem lítá, tak u nás dezifekce teče proudem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA