Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40420
28.1.20 13:11
@Netopirek píše:
Tak to se jen rozhodnout ke které skupině se přidat :think:

Tak u nás ve městě by při delším výpadku proudu vytáhli do ulic naši přátelé z UK, bulharska, rumunska, srbska a spol., kteří se pravidelně dostávají všude co není pod pěti zámky už ted jen tak z dlouhé chvíle, takže je jasné, jak by to vypadalo, když by byla tma, zabezpečovačky nefunkční, policie by je neměla čas řešit a myslím, že by mě do party ani nevzali… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116148
28.1.20 13:12
@Bubla Bůčková píše:
@TRG jo takhle, ty máš ověřenou informaci, že zdravému mladému člověku se nic nestane. Tak to chápu, že s kombinaci běžně plného sklepa se tě „panika“ netýká. Ne fakt, myslím, že třeba to větší mytí rukou i tady v Čechách hodně prospěje.

Tojo, hygiena asi prospěje i v rámci chřipkové hygieny a používání kapesníků při kašlání a kýchání. A já si teď uvědomila, že máme ve sklepě ještě dýně, skoro 80 kg brambor a řepu, takže až bude nouze, tak může pár z vás pozvat na dýňovou polévku a pečené brambory s řepou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38968
28.1.20 13:13
@Bubla Bůčková píše:
Já už mám všechno právě pod posteli. V noci když nemůžu spát, tak počítám pytlíky rejze 8)

no do pytle, mam se co ucit. Povazuji tuhle diskuzi za prinosnou!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
28.1.20 13:14

@TRG Trvat to může chvilku, nebo i rok jako SARS, ten byl teda lepší, že se pomalu šířil (no zas měl šílenou úmrtnost). Pokud by to v ČR trvalo taky třeba půl roku-rok tak jsme v háji, to by člověk za respirátiry musel dát tak 100 000 aby měl na každý den jeden a i pro ostatní členy rodiny. Takže jako vždy se nenakazí ti s nejsilnější imunitou :lol: Každopádně doplněním zásob rýže, těstovin, konzerv atd se nic nezkazí. Já teda koupila i 20 respirátorů, ony se neztratí a dají se využít i jinak. Mám výhodu že jsem na rodičáku, takže by stačilo vyběhnout ven třeba jen 1× za 3 týdny na doplnění nejnutnějšího, ostatní členové rodiny takový luxus nemají :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
28.1.20 13:15

Ne, nemám strach. Máme v ČR dobré zdravotnictví a v rodině tuhý kořínek.
Služební cesty do Číny jsem ale samozřejmě přesunula na neurčito. Co půjde vyřešíme přes videokonference.
Nemá smysl zbytečně riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116148
28.1.20 13:16
@lucenka píše:
My bychom vyžili tak tyden. Nemám ve zvyku.mit doma velké zásoby.

Tak na vesnici se tomu neubráníš, já mám docela velké výpěstky, tak holt v létě a na podzim zavařuju - protlaky, kečupy, dýni, řepu, okurky, moravanku, feferonky…džemy, kompoty… Brambory mám od známého, pytel. Když jsme bydleli v bytě, tak zásoby byly jen co se vešlo do malé špajzky. Ale tak 14 dní myslím bychom tenkrát taky vyžili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.20 13:17

:mavam: zakl.

• Citovat
  • Upravit
116148
28.1.20 13:17
@Bubla Bůčková píše:
No to je právě to, já bych aktuálně vyzila dva max tři dny, nemůžeš to brát podle sebe. Pak pokud někdo bydlí na venkově a pracuje z domu má taky jiné podmínky, než Pražák trávicí dvě hodiny v mhd.

Vždyť jo, píšu o kousek výš, že na vesnici je to jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116148
28.1.20 13:18
@Markéta80 píše:
@Bubla Bůčková tak pokud by byl výpadek elektřiny tak jsme v pr.eli, vše nám jede na elektriku a sice zásoby máme v mrazáku ale bez elektřiny bych to po pár dnech mohla vše vyhodit :mrgreen:. Bez elektřiny bych ani nevěděla co se děje tak bych max koukala z okna :mrgreen:

Ty nemáš malé rádio na baterie? Anebo dieslový agregát? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
28.1.20 13:19
@aiwwa píše:
Tak to má snad doma každý zásoby na 14 dní 8o my bychom vyžili tak 3 měsíce, sice by byly špagety s kečupem a suchary s džemem, nějaké ty olejovky, fazole, ryže. Léky taky nějaké máme pořád. Akorát jsem dokoupila kafe a můžu se zabednit. Ale myslím, že něktěří jsou vyděšení a dělají paniku i kvůli tomu, že hltají zpravodajství o 106.

Já mám třeba zásoby tak na 3 dny, nesnáším skladovat cokoliv, takže mám vždy od všeho jen jedno náhradní balení. Zatím nedělám paniku. Ale jinak koukám, že lidi ten strach v sobě živí navzájem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116148
28.1.20 13:20
@Netopirek píše:
My nemáme. Rozhodně ne vody

my máme studnu a teda v případě pandemie snad dál poteče voda ne? nebo nepijete vodu z vodovodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5463
28.1.20 13:21
@Bubla Bůčková píše:
Jo a už se to klube… Vlastní elektřina a nechápu, co vy panelákový lidi řešíte :mrgreen: jo jo výpadek elektřiny třeba na týden v republice si vůbec nedokážu představit a možná je to reálnější než celej smrtelný virus :cert: :think:

Hlavně v zimě by to byl průůů…
Ja ani jednou nepsala, že nechápu, co někdo řeší. Jen že já nemám strach z nákazy. Ale fakt mě zajímá, na co se připravuje člověk, co to už teď vnímá jako reálnou aktuální hrozbu. Však můj první příspěvek tady byl o tom, že až to tu budou mít desítky lidí a bude to chytat jeden pd druhého, začnu to řešit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
28.1.20 13:21

Já si hlavně uvědomuji, že my nejsme připraveni ani na drobné problémy. Výpadek proudu - neuvařím ani vodu, nemáme baterky, normální svíčky. Odstávka vody - vůbec nic žádná láhev vody, žádný barel s vodou do záchodu…
Takže já mám spíš v plánu se nějak dovybavit i na tyhle, řekla bych, běžně komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
28.1.20 13:22
@Anonymní píše: :mavam: zakl.

Na normální oddělení? Že není virus vysoce nakažlivý? Tak hlavně že do vás vleze i okem :lol: Masakr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116148
28.1.20 13:23
@Zabatko píše:
Já mám třeba zásoby tak na 3 dny, nesnáším skladovat cokoliv, takže mám vždy od všeho jen jedno náhradní balení. Zatím nedělám paniku. Ale jinak koukám, že lidi ten strach v sobě živí navzájem. :lol:

Taky nemám ráda paniku, ale po zkušenostech při povodních je fajn mít základní zásoby jídla a léků. A tomu neříkám panika. Panika říkám tomu, objednávat si zásobu respirátorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA