Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Tarinka píše:
Mě by zajímalo, co je s tim chlapem z Kroměříže, nikde o něm nic není
To je divné, že. O ostatních se hned psalo
@AvajBr píše:
uf, tak nejsem sama? Nemame to kde skladovat. Takze mivame doma jidlo tak ne deset dni max.A zrovna se blizime k tomu desatemu dni
Takze v patek bude doplnovani zasob. Snad jeste neco zbyde v obchodech a Bubla to nevykoupi
![]()
![]()
![]()
Já už mám všechno právě pod posteli. V noci když nemůžu spát, tak počítám pytlíky rejze ![]()
@Netopirek píše:… a já na tom nevidím vůbec nic špatného.
Tak záleží kde bydlíš. Já se v Praze tedy bojí, ale i chřipky. Normálně dezinfekci nepoužívám, ale když to kolem lítá, tak u nás dezifekce teče proudem
No a hlavne taky, jak uz rikali o lidech v cine. Z nakoupenych zasob ji opravdu jen male mnozstvi aby nemuseli do obchodu. Proste to setri aby jim to vydrzelo co nejdyl…asi by jsme si nedavali typickej obed kazdej den…
@aiwwa píše:
Tak to má snad doma každý zásoby na 14 dnímy bychom vyžili tak 3 měsíce, sice by byly špagety s kečupem a suchary s džemem, nějaké ty olejovky, fazole, ryže. Léky taky nějaké máme pořád. Akorát jsem dokoupila kafe a můžu se zabednit. Ale myslím, že něktěří jsou vyděšení a dělají paniku i kvůli tomu, že hltají zpravodajství o 106.
My nemáme. Rozhodně ne vody
@Renca8 píše:
Pisou o tom nemci, ze cinanka priletela do nemecke firmy kde vedla skoleni. Pak se vratila do ciny a nebylo ji dobre. Potvrdili u ni koronavirus a v nemecku sel ten chlap v pondeli jeste do prace a nebylo mu dobre pak se to u nej potvrdilo. Ma maly dite ve skolce tak delaji opatreni i ve skolce. Pry mu je 33let. Ze pry cinani kontaktovali tu nemeckou firmu po zjisteni nakazyPříspěvek upraven 28.01.20 v 12:41
Hrozná náhoda, že zrovna ta jedna Číňanka to má… Prý pár tisíc nemocných… No čím dál lepší.
Tak my třeba máme centrálu, v kempovacim vozíku plynovej vařič, v mrazáku momentálně docela dost masa, ve spizi těstoviny, rýže… Ale ja třeba vůbec nekupuju balenou vodu, takže k čemu mi to je? ![]()
Souhlasim, ze to trva uz dlouho o tom z kromerize. Pry mel teplotu, hur se mu dychalo, kaslal hleny ale i krev pry trochu ![]()
@Kristynka22 píše:
@TRG No ono se ale právě neví, že člověk v pohodě přežije po nakažení. Je to teprv v začátku a už umřel i mladý a zdravý 30 letý chlap. Navíc úmrtnost může (je) být x krát vyšší, než zatím udávaná 3%, když umře někdo mimo nemocnici, tak mu nebudou hned dělat testy a rentgen plic na co umřel, když nestíhají testovat ani ty teprv nakažené, co stihnou dorazit k lékaři. Takže já osobně to jako obyč chřipku, kterou doma člověk s pomocí paralenu vyleží, neberu. A jak už tu bylo milionkrát řečeno, kvůli nečemu co je jako obyčejná chřipka, která většinou skolí jen staré a už tak nemocné lidi, by nedali do karantény přes 60mil lidí, včetně uzavření dálnic, zákazu zastavení vlaků atd. Bude to mnohem horší, ale to uvidíme až tak za měsíc. Teď to teprve měsíc řádí.
Ale jo, já to taky neberu jako normální chřipku a taky nevěřím oficiálním statistikám. To už jsem tu psala. Mně jen zajímalo, na co přesně se lidi připravují, jak dlouho počítají, že to bude trvat a tak. A díky za info, že už na to umřel někdo mladý, zdravý, to jsem nevěděla / čekala, jestli, nebo teda kdy se to dozvím.
@Netopirek Něco v tom bude, když už chudák kašlal krev a teď všude ticho. Přitom říkali, že výsledky jsou během 6h. To nachlazení nebo viroza nebude a teď přemýšlí, jak prvního nakaženého oznámit, aby se lidi nesplašili ![]()
@TRG píše:
Tak ověřeno to samozřejmě nemám, ty rejpalko.Ale kdyby se ta úmrtnost rozpracovala podle věku a jiných zdravotních obtíží, tak to určitě pro naši skupinu vyjde velmi pozitivně. kdoví, jestli na to umřel někdo pod 40+ bez nějakých zdravotních problémů. Ale teda googlit to nebudu.
Jinak souhlas s tím, že čím víc lidí si začne dávat pozor na to, jak hygienicky se chová a čím víc lidí bude doslova panikařit a nosit roušku kvůli koronaviru, tím spíš se vyhneme problémům. Někdo tu psal o paní v roušce, co si přišla pro něco do lékárny. Ona to mohla mít teda určitě i z jiných důvodů, ale pokud to měla kvůli koronaviru, určitě nedělala nic špatného, že. A jinak my jsme třeba až „nesmyslně“ dobře připraveni na výpadky proudu. Taky to má svoje důvody, dopracovali jsme to až k agregátu a fotovoltaice.
![]()
Jo a už se to klube… Vlastní elektřina a nechápu, co vy panelákový lidi řešíte
jo jo výpadek elektřiny třeba na týden v republice si vůbec nedokážu představit a možná je to reálnější než celej smrtelný virus
![]()
@Tarinka píše:
My to taky jednou měli, bylo to v prosinci, výpadek trval 25 hodin přesně, my topíme elektřinou, doma 15 stupňů, voda netekla, doma tříměsíční mimino, od 16 hodin tma, lidi pak fest nadávali, si nedovedu představit třeba tři dny.
U nás při povodních nešla elektřina skoro tři dny. Bylo to v létě, takže největší průšvih mrazák. Naštěstí vaříme na plynu a ten druhý den už fungoval, tak se zpracovávalo jídlo z mrazáku. Blbé by to bylo v zimě, protože máme sice plynový kotel, ovšem řízený elektřinou.
@aiwwa píše:
Tak to má snad doma každý zásoby na 14 dní
My na pár měsíců - mrazák, sklep, zavařeniny, luštěniny, těstoviny, mouka… Ono by se to dalo dohromady. Ale! Mám kamarádku, co by bez dopoledního nákupu nepřežila do oběda a bez odpoledního do večeře. Nachápe, jak někdo může mít rozmyšleno třeba na týden dopředu, co bude vařit. Ne, že by jí to nevyhovovalo. Ona to nechápe.
@free333 píše:
Bez elektřiny, když nepůjdou zabezpečovací systémy atd., tak během pár nocí vyrabujou obchody…
Tak to se jen rozhodnout ke které skupině se přidat ![]()
Tak respirátory a zásoby máme už dlouho a na dlouho
…tak nezbývá jen sledovat jak se to vyvine
…jinak mě je blízké heslo, kdo je připraven, není překvapen
… Naopak si myslím, čím více lidí se trochu zásobí a zajistí, tím menší panika se pak vyvolává ![]()