Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14723
10.3.21 15:30

Táta se zaregistroval na vakcínu do nemocnice Vinohrady a když jsem se druhý den podívala na web ohledně těch přehledů očkovacích míst, tak tam byly samé červené minusy, jakože nemají vůbec volná místa na dobře 2 týdny.
Zato Bulovka měla. To jsme asi prokoučovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
10.3.21 15:33
@AvajBr píše:
Ukázka naproste idiocie opet. Oni se proste s virem urcite domluvili, jak to koncem brezna bude… :roll: :P Zas akorat vzbouzi nadeje, ktery nejsou schopni plnit. A pak, kdo tu usilovne rozdeluje společnost. :zed:

Dělají stejnou chybu, jako dělal Havlíček, když sliboval a sliboval, aby z toho nic nebylo. Kritizovali ho za to, pokud vím. Nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7931
10.3.21 15:35
@vokishka píše:
Prezident Miloš Zeman bude chtít po premiérovi Andreji Babišovi odvolání ministra Jana Blatného a ředitelky SÚKL Ireny Storové. Vadí mu jejich postoj k ruské vakcíně. Chce i konec Tomáše Petříčka

Kdy přesně se z našeho prezidenta stal ruský agent? :pocitac:
Jako my v tuto chvíli fakt nepotřebujeme další vakcíny, když se nám jich válí desetitisíce ve skladech.
A šéfka SÚKLu je ve funkci jak dlouho, dva měsíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
10.3.21 15:37
@Sonmi píše:
Kdy přesně se z našeho prezidenta stal ruský agent? :pocitac:
Jako my v tuto chvíli fakt nepotřebujeme další vakcíny, když se nám jich válí desetitisíce ve skladech.
A šéfka SÚKLu je ve funkci jak dlouho, dva měsíce?

Hlavně prý na očko ruskou vakcínou by nebyl platný covid pas. A to asi mladší generaci nenadchne. To by mohli dávat jenom lidem 80+, co už sedí v tuzemsku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
10.3.21 15:43
@LaPaloma píše:
Ty budou určitě fungovat :mrgreen: :mrgreen:. Jasná Čína - cheap šmejd. Nevěřím na FFP2 po 10,– Kč/ks.

A drahe ffp2 funguji? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
10.3.21 15:46

@LaPaloma co myslíš, že za respirátory dodávají do nemocnic? To samý, co do Lidla, taky Čína. Máme ty samý, podle krabice, co jsem tam viděla. Jestli fungují, to si netroufnu posoudit. Snad jo, kdo nechtěl, to nechyt. A kdo chyt, tak ví kde, a přes respirátor to nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
10.3.21 15:47
@jege píše:
A jak to funguje? Pořád se musí dloubat hluboko v nose, nebo stačí jenom na krajíčku nebo nějak jinak? Že bych to také zkusil?

ty samotestovací nemůžou být z nosohltanu, aspoň doufám. ale zrovna dneska na mne na fejsu vyskočila zpráva z Motola, že prováděli nějakou studii nebo test nebo co já vím a porovnávali antigenní testy s PCR testy, což dělali už na podzim. a jestli jsem to dobže pochopila, tak antigenní tentokrát nestrkali až do mozku :mrgreen: ale jenom běžně do nosu a výsledky (jakože porovnání vůči PCR) jim vyšly zhruba nastejno, jako na podzim, když je ještě do toho mozku strkali. takže i běžné šťourání v nose antigenama by mělo stačit. ale tedy výsledek mě nijak neohromil - pouze 44% antigenních testů vyšlo pozitivních (jako při porovnání s pozitivními PCR). no, já vím, proč tomu nevěřím :nevim: i když tedy pokud PCR vyšlo silně pozitivní, tak se trefilo asi 75% antigenních testů. a část pacientů si ještě po dvou (nebo třech?) dnech doma udělala samotestovací antigen a z těch, co nahlásili výsledek (nebyly to všichni) se pak ještě nějaké původně negativní antigenty mezitím zpozitivněly.

Příspěvek upraven 10.03.21 v 15:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
10.3.21 15:48
@cecetka píše:
A drahe ffp2 funguji? :nevim:

Já používám jenom verze nanomateriál. Ničemu jinému nevěřím.
Respirátor mám to vždy na chvíli, takže to nevyhazuji po jednom použití. Mám koupený čisticí spray, takže na ty moje nákupy mi stačí jeden na týden - kumulovaný čas využití je 8 hodin, při nedostatku až jednou tolik.

Máma koupila něco v lékárně a táta si stěžoval, že nemůže v práci přes to dýchat. Ségra si to rovnou odtahovala od obličeje. Tak jsem jim dala ty svoje a lebedí si.
Mám SPURtex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
10.3.21 15:51

Jo, tak tady to je, to porovnání antigenů a PCR:

https://www.fnmotol.cz/…testovani-j/

a tady je to z podzimu:
https://www.fnmotol.cz/…ive-ukazuje/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
10.3.21 15:51
@renap píše:
@LaPaloma co myslíš, že za respirátory dodávají do nemocnic? To samý, co do Lidla, taky Čína. Máme ty samý, podle krabice, co jsem tam viděla. Jestli fungují, to si netroufnu posoudit. Snad jo, kdo nechtěl, to nechyt. A kdo chyt, tak ví kde, a přes respirátor to nebylo.

Už jsem tu psala několikrát, že Hamáček nakoupil falešný respirátory v Ćíně, co se zastavily v Turecku a dostaly štempl KN95.
Nefungují, nebrání ničemu a dostanou je zdravotníci. Naštěstí jste očkovaní, jinak by to byl Brutus Britus teď, když máme nakažlivější mutaci všude.
Nano matroš to není zcela určitě. Já, kdybych byla zdravotník, tak bych to nenosila a koupila bych si svoje. Investovala bych, dusit bych se nenechala.
Zdroj té informace o nekvalitních respirátorech je na video DVTV - ROZHOVOR s chlapem z Koronervu.

https://video.aktualne.cz/…c1f6b220ee8/
Tym: Stát prodělal miliardy, respirátory měly podvodné razítko a mohly ohrozit zdraví

Příspěvek upraven 10.03.21 v 15:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
10.3.21 15:52

@LaPaloma no,přesně tak, přes to fasovaný se dýchat nedá. A představ si, kolik by to stálo, kdyby si každý, kdo to musí mít v práci 170 hodin měsíčně, měl nakupovat ty kvalitní ze svýho. Tobě se lehce chlubí, že si kupuješ drahý kvalitní, když to máš akorát na nákup. A kdo to nevydrží mít na hubě 12 hodin v kuse je chcípák a nechápeš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36527
10.3.21 15:55
@LaPaloma píše:
Ty budou určitě fungovat :mrgreen: :mrgreen:. Jasná Čína - cheap šmejd. Nevěřím na FFP2 po 10,– Kč/ks.

By ses divila, DTest testoval náhodně vybrané typy a vyhrál to noname respirátor z Pilulky za pár šupů: https://www.dtest.cz/…iratoru-2020:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
10.3.21 15:56
@renap píše:
@LaPaloma no,přesně tak, přes to fasovaný se dýchat nedá. A představ si, kolik by to stálo, kdyby si každý, kdo to musí mít v práci 170 hodin měsíčně, měl nakupovat ty kvalitní ze svýho. Tobě se lehce chlubí, že si kupuješ drahý kvalitní, když to máš akorát na nákup. A kdo to nevydrží mít na hubě 12 hodin v kuse je chcípák a nechápeš to.

Nejen na nákup, táta dělá plný úvazek a manžel 14 dní v měsíci musí do kanclu. Hradíme ze svého, protože to přidušování je k hownu a nikdo z nás očkovaný není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36527
10.3.21 15:58
@sagina píše: … tak antigenní tentokrát nestrkali až do mozku :mrgreen: ale jenom běžně do nosu …

Takže do mozku ne, jenom do nosu a přes ucho vytáhnout? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
10.3.21 15:59
@jege píše:
By ses divila, DTest testoval náhodně vybrané typy a vyhrál to noname respirátor z Pilulky za pár šupů: https://www.dtest.cz/…iratoru-2020! :mrgreen:

Dtest nečtu, nemám předplatné.
Já ti to brát nebudu, může se najít hvězda mezi šunty. Jenomže to normálně nemůžeš zjistit. A jelikož my očkovaní nejsme (ale chceme být), tak teď, když tu klepe na dveře JARuna, už riskovat nechci, když jsme to dali doteď s minimálními náklady.

A jinak, že bych na 100% věřila Dtestu, tak nevěřím. Oni také musí z něčeho žít, jenom předplatné jim stačit nebude. Domysli si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA