Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@sagina píše:
![]()
no, ale ona má maturitu rozdělanou z loňska a tam povinná byla, tak nejspíš bude i letos, ne? no, uvidíme, co z toho vyleze.
o přijímačkách na střední neříkal Plaga nic?
Kdyz uvazuji, ze po Velikonocich castecny navrat do skol, tak by to od toho 12.4. mohlo klapnout. Ale bojim se vysledku u naseho pubose
![]()
@sagina píše:
![]()
no, ale ona má maturitu rozdělanou z loňska a tam povinná byla, tak nejspíš bude i letos, ne? no, uvidíme, co z toho vyleze.
o přijímačkách na střední neříkal Plaga nic?
Jsou posunuté, tuším 4., 5. května střední, 6. a 7. víceleté
@matkabagristy píše:
ja si ani vybrat vakcinu nemohla
mě to taky překvapilo, že tam bylo k výběru - ale cokoliv jiného než Astra vedlo ke zrušení termínu. Ale jako jo, výběr byl…
![]()
Ivermektin je mlha vypuštěná proto, abychom nemluvili o tom, jak nezvládáme očkovat, říká přednosta Duška
Já nejsem proti novým lékům, ale dělejme je v kontextu klinického výzkumu tam, kde to lze. Podávat ale preparáty jen tak a čekat, jaký uvidíme efekt, je nebezpečný hazard, protože se nepohybujeme mezi mezi žádným efektem a prospěchem – ale mezi poškozením pacienta a jeho prospěchem,“ vysvětluje přednosta.
„Existují data, která ukazují, že ivermketin může pacienty poškozovat,“ říká. „Lék funguje jako neurotoxin, takže poškodí nervový systém parazitů a člověku neuškodí, protože nepronikne přes bariéru mezi krevním oběhem a prostorem s mozkomíšným mokem. Ale u těžkého průběhu covidu tato bariéra může být poškozena, takže nevíme, jestli nebude mít lék toxický efekt.“
@renap píše:
@LaPaloma no,přesně tak, přes to fasovaný se dýchat nedá. A představ si, kolik by to stálo, kdyby si každý, kdo to musí mít v práci 170 hodin měsíčně, měl nakupovat ty kvalitní ze svýho. Tobě se lehce chlubí, že si kupuješ drahý kvalitní, když to máš akorát na nákup. A kdo to nevydrží mít na hubě 12 hodin v kuse je chcípák a nechápeš to.
A nebylo by pro vás bezpečnější mít vlastní pratelné respirátory než čínské šunty?
https://www.nanolab.cz/…amsky-bezovy
Zas tak draho to nevyjde. 40 ks pratelných nanorespirátorů = cca 2500 Kč
Bude to levnější než co jsme utratili za jeden týden obědů v restauraci na dovolené před dvěma lety - letos ani loni jsme v restauraci neutratili nic, tak si to můžeme dovolit.
Nechápu, proč se nechcete chránit za svoje, když vás nechrání zaměstnavatel - nemyslím si, že na to nemáte. ![]()
@vokishka píše:
Slyšeli jste velkovezíra? Ten říkal, že po Velikonocích by se mohlo začít jednat o návratu do škol.
Tak brzo? Ale jedině, když se bude začínat učit v 10 hod.! Já v 6:30 vstávat nebudu, už v 7:30 je to pro mě problém!
![]()
@vokishka píše:
Didakťáky budou, tam nemusí ti, co pracují ve zdravotnictvíUstní bude dobrovolná. Bude to neskutečný chaos
boha jeho. podle mne to buď měli risknout a nechat maturity tak, jak jsou. anebo se na to vykašlat a úředně je uznat všem, jako to loni udělalo Slovensko. ale tohle? dobrovolně nechat to, co při troše snahy lze udělat jeden na jednoho (plus online přísedící) a povinně ponechat to, kde v prostoru jedné třídy sejde hafo studentů najednou. zrušit češtinu a jazyk/matiku v písemné formě těm, co se nad rámec školy věnují praxi, ale nechat je maturovat z praxe? jako já mám pochopení téměř pro cokoli, co vláda vymyslí, protože ono toho zas až tak moc vymyslet nejde a blbosti se dělají všude po světě. ale tohle, tohle snad nevymysleli nikde, v tom musíme být určitě první ![]()
@vokishka píše:
Jsou posunuté, tuším 4., 5. května střední, 6. a 7. víceleté
Moje nervy ![]()
@jege píše:
Takže do mozku ne, jenom do nosu a přes ucho vytáhnout?![]()
Jinak chlap dostal skoleni a testuje svy oddeleni. Maji stouraci testy do nosu, ne ty hluboky, nosohltanovy, ale stoura se normalne v dutinach. Jestli tohle maji delat ve skolach, tak teda nevim.

@alifie píše:
A nebylo by pro vás bezpečnější mít vlastní pratelné respirátory než čínské šunty?
https://www.nanolab.cz/…amsky-bezovyZas tak draho to nevyjde. 40 ks pratelných nanorespirátorů = cca 2500 Kč
Bude to levnější než co jsme utratili za jeden týden obědů v restauraci na dovolené před dvěma lety - letos ani loni jsme v restauraci neutratili nic, tak si to můžeme dovolit.Nechápu, proč se nechcete chránit za svoje, když vás nechrání zaměstnavatel - nemyslím si, že na to nemáte.
Pratelnym nanorespiratorum neverim.
Kdybych se chtela fakt chranit, tak si poridim tu sranda masku, ve ktery clovek mluvi jako robot ![]()
Uz sem videla tolik lidi, co se chranili jak mohli a stejne to chytli. Na me kaslalo tolik lidi na urgentu, nekdy z par centimetru, kdyz jsme na nich lezeli… me je to jedno vlastne od zacatku, nosim to jen proto, abych nedostala pokutu.
@cecetka píše:
Kdyz uvazuji, ze po Velikonocich castecny navrat do skol, tak by to od toho 12.4. mohlo klapnout. Ale bojim se vysledku u naseho pubose![]()
![]()
on-line hodina
Učitelka: „Měls přes prázdniny udělat úkol, kdy ho odevzdáš?“
Puberťák: „Já ho dělat nebudu, dejte mi pětku.“
Otec (na homeoffice): „To snad nemyslíš vážně, řekni učitelce, že to dnes uděláš!“
Puberťák: „Ne! Já to dělat nebudu!“
Otec: „Jestli jí to neřekneš, tak jí to půjdu říct já!“
Puberťák (totálně znechucený): „Paní učitelko, tak já to udělám, táta říká, že musím.“
@chelsinka1988 píše:
Je tu pravidlo, že u zaokrouhlené stránky musí každý napsat něco hezkého
Přeji všem chumláčkově obláčkový den plný jednorožců, stačí takto?
@renap píše:
@ka2ka antigennich skoro 100 tisíc a pcr 28 tisíc. Oni čekali, že těch pozitivních bude teď hodně přibývat, jak se testují ty fabriky. Zatim to není tak hrozný.
U nas pry za vcerejsek jen 2 pozitivni a dnesni data jeste nejsou uzavrena. Fabrika ca. 800 lidi.
@AvajBr píše:no jak se ukazalo behem posledniho roku, nekteri maji mozek v nose.
![]()
Jinak chlap dostal skoleni a testuje svy oddeleni. Maji stouraci testy do nosu, ne ty hluboky, nosohltanovy, ale stoura se normalne v dutinach. Jestli tohle maji delat ve skolach, tak teda nevim.
Kamarádka taky říkala, že je testuje nadřízený, já bych se stejně bála, ne že by mi poškodil mozek
ale, že by to třeba bolelo ![]()
@alifie pereš respirátory v tom doporučovaném přípravku, nebo používáš něco jiného?