Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@matkabagristy píše:
Jo, slysela jsem o nem dobre reference (cas objednani, druh vakciny), misto se da zmenit novou registraci.
Ale je fakt, ze nebylo umyslem provakcinovat vsechny pedagogy, reditel mel udelat poradnik. Tak se muze stat, ze ockovani budou mladi, kteri si uz letos nezauci, a na jine uz vakcina nezbyde, budou ockovani v dalsi vlne (kdo vi kdy).
Dneska jsem se pred ockovanim na obede s kolegy smala, ze kdo zavaha, dostane sputnik. A asi jsem nebyla daleko od pravdy.
Mas recht. jako me to celkem desi a stve. Ne kvuli Sputniku jako takovymu, ale kvuli tomu, ze kdyz ho EU neuzna, tak me bude cely ockovani uplne k nicemu. Kdyz pominu ochranu pred spitalem, samozrejme. ![]()
@edding400 píše:
@alifie pereš respirátory v tom doporučovaném přípravku, nebo používáš něco jiného?
Já jsem nad nimi zatím příliš nebádala (nemám je koupené) - začnu se tím zabývat hlouběji, pokud jich budeme potřebovat víc jak 10 za týden. Teď na ven máme vietnamské nanoroušky, a do obchodů a na úřadu obyčené respirátory. Jsme všichni bez blízkých kontaktů s kolegy a na online výuce, MHD nevyužíváme, takže nám pár týdnů budou stačit.
@MartinaIrena píše:
Přeji všem chumláčkově obláčkový den plný jednorožců, stačí takto?
A nemohl by aspon zvracet duhu? ![]()
@AvajBr píše:no jak se ukazalo behem posledniho roku, nekteri maji mozek v nose.
![]()
Jinak chlap dostal skoleni a testuje svy oddeleni. Maji stouraci testy do nosu, ne ty hluboky, nosohltanovy, ale stoura se normalne v dutinach. Jestli tohle maji delat ve skolach, tak teda nevim.
je to tenhle test, který si měli dělat školáci? ![]()
@SAJ píše:
Netýká se jí nic. Dostane maturitní vysvědčení.Jak se jí povedlo vyletět z literatury?
taky nemá ráda dějepis ![]()
nevím, nechápu. napoprvé měla My děti ze stanice ZOO. dobře, to je literatura mého dětství, chápu, že jí už to nemusí nic říkat. ale napodruhé měla Zkrocení zlé ženy. krom toho, že to četla, tak to taky viděla v divadle (dokud to šlo, tak divadla oblejzala furt) a navíc to i viděla zfilmované. nevím, co prováděla. ale tedy je fakt, že ona střední jenom tak prolejzala. chodila na ní ráda (kamarádi), škola jí bavila (jako obor, ale zas ne tolik, že by to nějak extra žrala), ale je to lempl. zcela pravidelně propadala a známky vylepšovala na přijatelnou úroveň na poslední chvíli. nevylučuji, že jí to u maturity dali učitelé sežrat a za zlé bych jim to rozhodně neměla. když na to nemá, nemá na sebe zbytečně upozorňovat. češtinářka byla jedna z těch, kteří si na ni stěžovali.
@malina83 píše:
Kamarádka taky říkala, že je testuje nadřízený, já bych se stejně bála, ne že by mi poškodil mozekale, že by to třeba bolelo
no, on se s holkama dohodl, ze se proustournou samy a dojdou s vysledkem. Ale pst. Asi nechce mit na rukou cizí suchý z nosu
Respektive, prislo jim vsem divny, aby se stoural v nose kolegynim generacemi napric.
Me spis prislo drsny, ze by se takhle hluboko mely starat samy decka. ![]()
@edding400 píše:
je to tenhle test, který si měli dělat školáci?
to snad ne, tohle je podle mě ten nosohltanový.
@renap píše:
@alifie nevim,jak ostatní, nemůžu mluvit za ně. Ale mně nejde o ochranu, když jsem to nechytla na covidech, tak teď nemam v práci, kde to chytit.. Jde mi o tom, abych v tom mohla dýchat. A nemůžu, mně vadí na puse cokoliv, kromě úplně něčeho řídkýho prodyšnýho. I jednorázovky, i nanoroušky, cokoliv. Tak předpokládam, že tohle by mi vadilo taky a byly by to vyhozený peníze. Po pár minutách mi začně být blbě, mam pocit, že se dusim, jako klaustrofobie, a začně mi migréna. Bohužel s tím nic neudělam, mam pocit, že to musim ze sebe servat, jinak se udusim.
To je mi líto - měla jsem tenhle problém jen loni na jaře - po 20 minutách v obchodě jsem byla vyřízená. Naučila jsem se chodit díky rouškám pomalu - jen díky tomu už nemám pocit že zkolabuji při chůzi na chodníku. ![]()
@MartinaIrena píše:
Jo, plán je to hezký, ale nějak mi v tom článku uniká, kde chce opozice tak narychlo sehnat ty stovky tisíc chybějících testů a vakcín.![]()
no kde, tam, kde vsichni ostatni, nikde. Jsou to fakt idioti.
A nechapu, ze si mysli, ze jim to nekdo jeste zere.
Kdyby si to nemysleli, tak s takovymi blbostmi prece na verejnost vubec nelezou. ![]()
@renap píše:
to snad ne, tohle je podle mě ten nosohltanový.
Myslim, ze skolaci meli mit tyto LEPU SARS-CoV-2 antigen rapid test z kraje nosu.
Příspěvek upraven 10.03.21 v 17:07
@Baba píše:Používání mobilních telefonů a jeho vliv na vznik gliomů mozku je stále předmětem diskuzí. Dle velkých studií není záření mobilních telefonů považováno za rizikový faktor. Jiné studie toto tvrzení zpochybňují, zdůrazňují lobby telekomunikačních společností, které velké studie financovaly, a považují záření mobilních telefonů za významný rizikový faktor, převážně pro děti.[4][5]
A blby. Glioblastom.
@LaPaloma píše:
Hlavně prý na očko ruskou vakcínou by nebyl platný covid pas. A to asi mladší generaci nenadchne. To by mohli dávat jenom lidem 80+, co už sedí v tuzemsku.
přesně. A proto ho nechci. Nemohla bych cestovat.
@cecetka píše:
Hele, i ty ceske ffp2 jsou v podstate pracovni ochranne pomucky. Snad riziko nakazy zmirni, ale ze by 100% chranily? Tomu fakt neverim![]()
Pozitivum je, ze na me v obchode neprskaji a nechrchlaji humusaci
Prat se daji i ty obyc. Vsak to neni papir, nerozpusti se to![]()
![]()
FFP2 mají zachytit kolem 95% (cucám si to z prstu, nepamatuji si). Podle mě jde o podstatné snížení virové nálože, se kterou přijdeme do styku - nečekám, že se nákaze vyhneme úplně, ale doufám, že díky nízké virové náloži se bude rozjíždět pomaličku, takže si s ní naše imunitní systémy budou mít šanci poradit.
@malina83 píše:
Myslíte, že po 21.3 otevřou aspoň školky a 1. a 2. třídy?
ne, to si nemyslím.