Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Sasko se podle premiéra Kretschmera blíží zlomu obsazenosti lůžek JIP, hrozí opakování situace z prosince, kdy zdravotnictví bylo krok od zhroucení.
Vakcína proti covidu-19 čínské firmy Sinovac je bezpečná i pro děti ve věku mezi třemi a sedmnácti lety. Oznámili to dnes zástupci společnosti na základě předběžných testů a výsledky zjištění zaslali čínskému regulátorovi používání léků.
Dánsko plánuje zrušit téměř všechna protiepidemická opatření, až budou naočkovaní lidé nad 50 let. Podle premiérky Mette Frederiksenové by populace nad 50 let měla být kompletně naočkovaná do konce května. Podmínkou pro využívání některých služeb a účasti na akcích bude „koronavirový pas“, píše agentura Reuters
@malina83 píše:
Sasko se podle premiéra Kretschmera blíží zlomu obsazenosti lůžek JIP, hrozí opakování situace z prosince, kdy zdravotnictví bylo krok od zhroucení.
OMG, proč by se hroutili, pořád v rámci Německa není všude tak obsazeno. Nakažených 8× méně než my a chtěli by se regionálně hroutit. Se mi to nějak nezdá, tyhle poraženecký řeči, když řešení existuje.
Důvodem pro návrat žáků do škol má být podle ministra školství Roberta Plagy (za ANO) hlavně samotné vzdělávání dětí, nikoli potřeba návratu jejich rodičů do práce. Řekl to dnes na interaktivní konferenci Moonshot by Aspen CE Budoucnost vzdělávání. Její účastníci se shodli, že vzdělávání v Česku se musí modernizovat, tak aby děti víc bavilo, učily se, co budou v životě potřebovat, a měly šanci na úspěch bez ohledu na svou rodinu.
@SAJ píše:
To jsou jen klasické nevěrnické kecy. Chlácholí si jima černé svědomí, protože moc dobře ví, že dělá prasárnu.
Mě to nasírá, jen to čtu… Tidle bídáci, co se ku. rví a nakonec se tváří, že jsou ještě ti chudáci, co to maj těžký, nemůžou se rozhodnout a děsně trpí pro všechny.
A já věřim, že tomu pak uvěří i oni sami.
A i věřim, že se fakt nemůžou rozhodnout, ale rozhodně to není z nějakého velkého ohledu ke svému okolí. ![]()
Příspěvek upraven 23.03.21 v 18:39
@mroe píše:
Pak ale praktik dostal propousteci zpravu, tak at se necuka, ze ma poslat pacienta na kontrolu a ze ho nezna. Mozna ho jeste nevidel, ale jestli ho prijal do pece, tak snad vedel o co jde a zpravu si muze precist.
Ja Ismailovi volala
, zpravu zadnou nemel, tak sem mu preposlala posledni propoustecku.
@chelsinka1988 píše:
Občas i nevěrníka to bolí. Udělat to rozhodnutí. Nezastávám se ho. Kopu za tým sakoty, ale taky to není lehký občas odejít a na minulost kašlat a žít s novou. Samozrejme jsou tací, ze jim je to fuk, byvala, deti, atd. Ale vzdy to tak neni…
Mají děti. Nikdy to nebude minulost.
Nevládní organizace Reportéři bez hranic (RSF) dnes oznámila, že podala žalobu na francouzskou pobočku společnosti Facebook. Podle ní americká technologická firma šíří nenávistné projevy a dezinformace spojené s covidem-19, informovala dnes agentura Reuters.
V rámci série právních bitev, které v poslední době vedou po světě vlády a aktivisté proti velkým technologickým firmám, RSF vyčetla Facebooku, že umožňuje rozšiřovat velké množství dezinformací, včetně konspiračních teorií spojených s vakcínami proti covidu-19.
Ve svem zivote uz jsem se setkala s chlapama, kteri neumeli resit problemy. A promin @sakota tvuj chlap patri mezi ne. Chapu, ze ztratit vysnene povolani je tezke, ale knourat a utapet se v sebelitosti a palit mosty, misto aby hledal reseni - to je slaboch a babovka. Kdyz se dari, tak je hrdina, kdyz se nedari, tak uz nechce zit? Ubozak
![]()
@bertoldina píše:
Mají děti. Nikdy to nebude minulost.
No znam chlapa, co odrizl svou dceru z prvniho vztahu bez mrknutí oka. Takze tak. Pac novodoba s ni nebyla spokojená. Moc podobná mámě, moc tichá, moc drahá atd atd. Tak šmiky šmik
@sakota píše:
Ale ja nechci. Ja ho mam rada a chci byt s nim, beru svoje svatebni sliby vazne. Uvidime. Treba prijde k rozumu.
Jsem životní optimista (
), ale tady bych řekl, že buďto k rozumu nepřijde a nevrátí se, nebo přijde a vrátí se, ale stejně nebude o co stát. Málokdy podobné slepování vyjde, a pokud ano, tak často opačná strana po čase pozná, že to za to nestálo…
@chelsinka1988 píše:
No znam chlapa, co odrizl svou dceru z prvniho vztahu bez mrknutí oka. Takze tak. Pac novodoba s ni nebyla spokojená. Moc podobná mámě, moc tichá, moc drahá atd atd. Tak šmiky šmik
Tak takového se zbavit ani není škoda, ne?
@malina83 píše:
Lockdowny skončí závěrem léta, to bude očkována většina, říká šéf BioNTechu
https://www.idnes.cz/…hranicni_jhr
Ale to mluvi o Nemecku
@sakota píše:
jo. Chci.
Nechtěj. Tu druhou měl už dávno, čili před covidem. A ty nervy z covida jsou hlavně z toho, že s ní nemohl být v obvyklém kontaktu, že ho to vázalo doma, kde mu ve skutečnosti stačilo být chvíli. Už dávno chtěl být jinde, tohle nebude krátkodobá záležitost, abys mohla doufat. To už bude zvyková.
Pak ho samozřejmě nervuje, že nemá dobrou práci, tudíž prachy, otázka je, jak bude pro tu druhou zajímavý bez těch obvyklých pravidelných přísunů.
Proto radím : oškubat, oholit, cpát mu děti. Nenechat mu peníze, nacpe je do ní. Ale patří to vašim dětem i tobě. Pro tu druhou ať financuje až z toho, co vydělá později.
Co nabyl během manželství, z toho musíš získat půlku. Na to se soustřeď, a ne na žádný žalostnění. A na jeho demonstrativní škrábance se mu vybodni. Takovej tyjátr, to by mi hnul žlučí, kdyby mi tohle manžílek předváděl. ![]()