Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky
zajímalo by mně jestli koupete sourozence dohromady nebo každého zvlášť? Mám dva kluky necelé 3 roky a 1 rok. Nevím jestli je mám začít dávat koupat dohromady nebo tak jako doteď každého zvlášť. Zajímaly by mně vaše zkušenosti díky. ![]()
@mikky Ahoj, mám dvě holčičky 2,9 a 8měsíční a koupeme je vždycky spolu
jsou sokokejé obě dvě
@mikky Ahoj,mám podobně staré děti a už se koupou spolu, jen strší dítko je tam o něco déle ![]()
Uz bych je dala dohromady davno. Ja koupu dvou a pul letou a sestimesicniho, ale on je silene zivej, takze u nej musim furt bejt a v podstate ho drzet - je na brisku, dceru koupe muz.
Dcera touhle dobou byla klidnejsi, takze by stacilo, abych tam jen stala.
tesim se, az bude sedet, to pujde to toho sedatka.
Já se koupala vždycky se ségrou a jelikož jsem byla mladší, tak jsem musela vždycky sedět na špuntu já
![]()
Mám skoro tříletou a ročního a koupu je spolu už víc jak 4 měsíce, ze začátku jsem musela sedět u vany a hlídat, teď už tam jen stojím a koukám, někdy při tom uklízím koupelnu.
Decka spolecne koupu od ty doby co malej zacal sedet. Takze dcerce bylo 21 mesicu a mladymu synovi 6 mesicu.
Ted uz by dcerka „neprezila“ kdyby se mela koupat sama ![]()
Koupu holky 11m a 2,5let spolu zhruba 2-3m, od té doby co si mladší uměla sednout na paty. V naší malé vaně bych ležící dítě s neposednou dvouletou nevykoupala ani omylem, teď jak obě sedí je to pohoda.
Koupou se společně…Být tam každý zvlášť by bylo horší..Jsou jim dva a tři roky…Koupou se společně od doby, co malému bylo měsíců…:-)
@suik píše:
@tamata my tam navic meli jeste kohoutek…ale ja byla starsi
jo vlastně ještě kohoutek do zad… úplně se mi vybavuje dětství ![]()
@tamata píše:
Já se koupala vždycky se ségrou a jelikož jsem byla mladší, tak jsem musela vždycky sedět na špuntu já![]()
To já měla úplně stejně.
![]()
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.