Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@tamata píše:
Já se koupala vždycky se ségrou a jelikož jsem byla mladší, tak jsem musela vždycky sedět na špuntu já![]()
Já se koupala s bráchou a pro změnu jako starší, jsem musela na špuntu sedět já.
My jsme se koupali dohromady, a pamatuju si, jak jsem slavila, když jsem mohla mít vanu pro sebe (to už jsem dávno chodila do školy)
Ale jako menší jsme si to prý celkem užívali…
@tamata píše:
Já se koupala vždycky se ségrou a jelikož jsem byla mladší, tak jsem musela vždycky sedět na špuntu já![]()
tak to je nehorázná nespravelnost, protože já tam musela sedět, protože jsem starší
![]()
@klafina123 píše:
Já se koupala s bráchou a pro změnu jako starší, jsem musela na špuntu sedět já.
Proto je lepší vana, kde je špunt uprostřed…:-)
Ja se koupala s brachou tak do 8 let. Se puntem jsme se stridali, proste kdo byl ve vane prvni, tak si vybral lepsi misto
A jinak jsme si delali z vany i skluzavku, kdyz jsme ji vypousteli, namazali jsme tu mis skosenou stranu myslem a kluzali jsme se dolu a nejlepsi to bylo, kdyz uz byla uplne vypustena. Kam jsme na ty napady chodili nevim ![]()
@jezek1 píše:
Ja se koupala s brachou tak do 8 let. Se puntem jsme se stridali, proste kdo byl ve vane prvni, tak si vybral lepsi mistoA jinak jsme si delali z vany i skluzavku, kdyz jsme ji vypousteli, namazali jsme tu mis skosenou stranu myslem a kluzali jsme se dolu a nejlepsi to bylo, kdyz uz byla uplne vypustena. Kam jsme na ty napady chodili nevim
jéj, tak na tohle bych úplně zapomněla, taky jsme to dělali
![]()
Ahoj, zkusila bych dcerku zapojit do pomoci při koupání miminka, určitě ji to bude bavit, obzvlášt jako holčičku. Každé dítě nějak na příchod sourozence zareaguje a je normální, že žárlí. Neboj, vše si časem sedne a bude to dobré. Zapoj ji co nejvíc, do čeho to bude možné a pokud to jde, najdi si chvíli jen pro ni, to nám také pomáhalo. Když dcera spala, nebo si ležela pod hrazdičkou, hrála jsem si jen se synem a měl ty chvíle moc rád. Každý den jsme si takovou chvíli udělali.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.