Koupě starého domu, rekonstrukce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33
7.7.14 13:01

@anpa1 Hele my rekonstruujeme chalupu- a z tvého příspěvku není zřejmé zda podlahou myslíš sakumprásk nový beton??? Jinak počítej s tím, že při rozvodech odpadu se bourá většinou komplet podlaha- pokud tam beton je tak třeba ne, ale je to blbá práce. Za mě se do 100 určitě nevejdete- to byste si to museli dělat svépomocí. A myslíš do toho i rozvody topení? Konkretizuj dotaz. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
7.7.14 13:03

Omítka štuková s oškrábáním můžeš počítat 300 Kč/m2, malba 30 Kč/m2 za bílou (odstíny jsou za příplatek). Podlaha záleží na materálu, plovoucí podlaha 600 Kč/m2. Všechno je cena za práci a materiál. Ale pozor - jsou to směrné ceny, okolo kterých se to tak nějak točí - záleží hodně na výběru materiálu a taky jak vás kdo natáhne… :roll:
S trubkama jsem spíš na štíru, ale v zásadě záleží hlavně na délce potrubí - v bytě to bývá za pár tisíc (VOD+KAN za 15 tis.). Pokud je ale taháš v rodinném domě přes půlku baráku, tak to bude mnohem víc…
V elektrice závisí hodně na volbě standartů (jak moc to chcete mít „hezké“) a taky jestli musíte předělat komplet rozvaděč? Ten ti pak klidně udělá skoro půlku ceny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
7.7.14 13:03

@B EL No jo, ale ty mluvíš jen o elektrice kde je rozvod vody, odpadu, topení? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.7.14 13:09
@anpa1 píše:
Podlahová plocha všech tří místností je asi 60 m2. Tak to jsem čekala i větší částku, tak uvidíme. Díky

njn, ale nám to dělal známý :nevim: ségra za byt o 100 m 2 zaplatila cca 70 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
7.7.14 13:11

@komedie No mluvila jsem jen o elektrice. Odpady nevím, vodu jsme nedělali celou a topení vyšlo 32000 Kč bez krbových kamen s výměníkem a ex. nádoby a čerpadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
7.7.14 13:17

Já bch řekla teda spíš okolo 70 za předpokladu, že materiál bude „běžný“ - nic extra, a bude to svépomocí za sváču a sud pro partu kámošů - pomocníků. Firma - tipuju - si řekne víc a je nunto určitě počítat jednak s náklady, které prostě vzniknou - nikdo pořádně netuší, na co při bourání narazí a co se stane - a jednak někteří fiškusové s tím už tak nějak dopředu počítaj :zed: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
7.7.14 13:18

No my máme částku zatím max 200 000 a za to chceme něco opravit, zbytek až se zase našetří. Dům je patrový a bydlíme nahoře, dole se ještě bude časem dělat nová koupelna atd. ale to né teď, na to nejsou peníze. Začnem právě dělat nové rozvody elektřiny a vody, podlaha nemyslím beton ten tam je, ale něco na to, v ostatních místnostech je to dobré, rozvody topení se dělat nebudou, aspoň jsme o tom nemluvili. Bude to dělat zřejmě někdo známý a sami resp. přítel, většinu věcí teda, co zvládnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
7.7.14 13:19

Na ty rozvody jsme počítali tak něco přes 100 tis., a zbytek dle financí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
7.7.14 13:29

@anpa1 záleží jak vypadá koupelna, kuchyně a podobně. Takhel ti to nikdo nemůže úplně s jistotou říct. My opravovali blbou koupelnu, špeluňku a ejhle bylo 100tisíc v háji. Říká se tomu neočekávané výdaje :lol: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
7.7.14 13:35
@DeTer píše:
@anpa1 záleží jak vypadá koupelna, kuchyně a podobně. Takhel ti to nikdo nemůže úplně s jistotou říct. My opravovali blbou koupelnu, špeluňku a ejhle bylo 100tisíc v háji. Říká se tomu neočekávané výdaje :lol: :zed:

Ty jo tak to je docela dost sto táců za koupelnu, ale už jsem to tu četla ve více diskuzích takovou částku jen za koupelnu, no uvidíme, já zatím doufám že s koupelnou se tak vysoko pak nevyšplháme, ale to se právě uvidí až se kopne. Já spíš počítám s vyššíma výdajema než přítel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
7.7.14 13:51
@anpa1 píše:
Ty jo tak to je docela dost sto táců za koupelnu, ale už jsem to tu četla ve více diskuzích takovou částku jen za koupelnu, no uvidíme, já zatím doufám že s koupelnou se tak vysoko pak nevyšplháme, ale to se právě uvidí až se kopne. Já spíš počítám s vyššíma výdajema než přítel :roll:

No tohle byla hodně stará, ale i hodně malá koupelna. Dělalo se tam všechno znova. Nebylo ani uzemnění :zed: :mrgreen: ale vyskytla se tu mega obří díra jen tam vede nikam kamsi. Takže se to muselo udělat jinak a halvněse platil materiál a práce navíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
7.7.14 14:00
@DeTer píše:
No tohle byla hodně stará, ale i hodně malá koupelna. Dělalo se tam všechno znova. Nebylo ani uzemnění :zed: :mrgreen: ale vyskytla se tu mega obří díra jen tam vede nikam kamsi. Takže se to muselo udělat jinak a halvněse platil materiál a práce navíc

Aha, no uvidíme co objevíme my :roll: Ale taky je malá, bude se rozšiřovat a taky vše nové - vana, umyvadlo, obklady, dlažba + ta voda atd. Takže to bude taky dost peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
7.7.14 15:50

Ahojky, my rekonstruuje dům už skoro dva roky…v podstatě děláme každý pokoj úplně znovu. Zdi teda nebouráme, dispozičně se nám ten dům líbí :) Ale všechno oškrabáváme až na cihly, děláme nové omítky, podlahy…všechno děláme sami - respektive manžel a já dělám co můžu :) Stojí to spoustu peněz, času, nervů, ale výsledek za to stojí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
7.7.14 15:58

My jsme koupili chatu v zahrádkářské kolonii za lepší cenu než jsou pozemky v okolí,3 roky jsem tam bydleli i s prckem na 20m, postavili vedle polovinu nového, přestěhovali se a letos bouráme chatu a budeme stavět další polovinu domu. Když vezmu co jsem ušetřili za nájem, tak se trocha nepohodlí dala vydržet:-) I když si vzpomenu na první zimu s krbovkama, tak to bylo hustý:-)Nový bude 120m čtver. a z původní chatky zůstane jenom sklep.
Zašla bych ale na stavební úřad, zeptat se jak je to s eventuální přístavbou, např. zvedání střechy nebo tak, protože tam může být později problém. K elektrice zjistit, jaký je tam příkon, pokud malý, zda se dá zavést noční, nebo zesílit jističe, to bývá problém někde.

• Citovat
  • Upravit
273
7.7.14 16:03
@PetraMako píše:
Ahojky, my rekonstruuje dům už skoro dva roky…v podstatě děláme každý pokoj úplně znovu. Zdi teda nebouráme, dispozičně se nám ten dům líbí :) Ale všechno oškrabáváme až na cihly, děláme nové omítky, podlahy…všechno děláme sami - respektive manžel a já dělám co můžu :) Stojí to spoustu peněz, času, nervů, ale výsledek za to stojí :)

My koupili starší domek 5+1, taky budem postupně předělávat, škrábat zdi, ale podlahy jsou dobré, ta se bude dělat jen v té jedné místnosti, ty rozvody, koupelna jedna větší druhá menší, záchody, dlažba na chodbě atd atd. Však to znáte. Ale všechno postupně, nejdřív tak nějak spodek, a pak vršek - tam bude méně úprav. Já počítám tak 2-3 roky, tak snad to do té doby nějak předěláme :-) A na kolik vás to zatím vyšlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí