Koupě zavedené podnikání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
31
12.9.22 10:51

@neila tak si žij bídný život :mrgreen: :mrgreen: mě se to netýká, ani mě to nezajímá.

• načítám...
14210
12.9.22 10:52
@maychii
@maychii píše:
@Adelineee to já se vším počítám, ale věřím v lepší budoucnost, mám vymyšlený koncept spojený se zdravou výživou. Nepotřebuji vydělávat 10mil ročně, ale aby mi práce bavila a měla nějakou hodnotu. Samozřejmě že je jednodušší sedět doma na zadek a čekat na dávky. Nechci být pesimistická jak všichni tady, jak se jednou vše zhroutí a všichni budeme v bídě

Ani náhodou nepočítáš se vším, ty si to totiž ani nedokážeš spočítat. Ale holt si každej asi musí nabít nos, aby pochopil. Bohužel vím o čem mluvím. Manžel (nevím ksakru čím přemýšlel, asi stejně jak ty) si v roce 2020 s kamarádem otevřel restauraci, spíš hospůdku. Oba měli do té doby krásné manažerské posty, víc než dobře placené. No a od té doby živím rodinu sama, všechny úspory tam narval a teď je rád, že poplatí co musí a nic jim nezbyde. Dělám jim účetnictví, peníze za červenec jsou v nedohlednu, nemají mi čím zaplatit. Takže asi tak, ale obrat mají krásný to né že né, ale je jim to ksakru houby platné.

Takže takhle ke krásné představě podnikání v gastru.

• načítám...
31
12.9.22 10:59

@Jolynka to že se nepovedlo manželovi, se nemusí stát každému. Ale věřím, že to tak dopadá, když člověk podniká mimo oboro, to je pochopitelné. ;) ;) ale můj případ to není

• načítám...
31
12.9.22 11:04

Děkuji uživatelky za váš čas, za odborné odpovědi i za nepředmětné reakce. Odpověď k otázce, kterou jsem potřebovala, jsem dostala, jiné argumenty již nepovažuji za potřebné. Hezký zbytek dne :kytka: :kytka: 0

• načítám...
40431
12.9.22 11:09

@maychii
Problém vidím v tom, že tihle hošani většinou jedou v šedé ekonomice.

Tzn., že nakupují bez faktur, zaměstnancům dávají nejnižší možný plat a zbytek do ruky, přiznávají třetinu a tím pádem platí třetinové dph.

A jak vystoupíš z tohoto jejich kolotoče, tak budeš jen koukat, jak to neuplatíš.

To by chtělo vidět závěrku, tržby, faktury od dodavatelů, smlouvy se zaměstnanci, abys vůbec měla potuchu, jak to tam fungovalo.

Když jsi dělala v gastru, tak bys měla poznat, kolik z těch faktur od dodavatelů toho mohli navařit, šla bych po tomhle, abys nebyla překvapená…

• načítám...
14210
12.9.22 11:11

A můžeš ještě prozradil, která že to restaurace se to prodává?

Jinak si se ještě ptala na zdravotní a sociální při rodičáku. Pokud budeš vystupovat jen jako společník a jednatel bez nároku na mzdu nebo budeš pobírat mzdu takovou, ze které neplynou odvody zdravotního a sociálního, tak nic platit nemusíš. Tzn. DPČ do 3499 Kč a nebo DPP do 10 000 Kč. Pokud by si brala víc nebo byla na HPP, tak normálně se za tebe odvádět bude, ale neplatíš to ty, ale firma. V případě s. r.o. nezapomeň rozlišovat firma a ty. Ty jako jednatel si jen osoba zastupující firmu. Nic z firmy není tvoje, bacha na to. Vše musí projít zdaněním, pokud si chceš vyplatit podíl na zisku atd.

• načítám...
14210
12.9.22 11:14
@free333 píše:
@maychii
Problém vidím v tom, že tihle hošani většinou jedou v šedé ekonomice.

Tzn., že nakupují bez faktur, zaměstnancům dávají nejnižší možný plat a zbytek do ruky, přiznávají třetinu a tím pádem platí třetinové dph.

A jak vystoupíš z tohoto jejich kolotoče, tak budeš jen koukat, jak to neuplatíš.

To by chtělo vidět závěrku, tržby, faktury od dodavatelů, smlouvy se zaměstnanci, abys vůbec měla potuchu, jak to tam fungovalo.

Když jsi dělala v gastru, tak bys měla poznat, kolik z těch faktur od dodavatelů toho mohli navařit, šla bych po tomhle, abys nebyla překvapená…

Nákup bez faktur je k ničemu, to naopak prodej bez účtenky. Ty faktury z nákupů právě potřebují.

• načítám...
11559
12.9.22 11:18

Pane Lorenc - Uvezu to?

• načítám...
15925
12.9.22 11:22
@maychii píše:
@Adelineee to já se vším počítám, ale věřím v lepší budoucnost, mám vymyšlený koncept spojený se zdravou výživou. Nepotřebuji vydělávat 10mil ročně, ale aby mi práce bavila a měla nějakou hodnotu. Samozřejmě že je jednodušší sedět doma na zadek a čekat na dávky. Nechci být pesimistická jak všichni tady, jak se jednou vše zhroutí a všichni budeme v bídě

To jo, četl jsem to jen letmo, ale kupovat s. r.o., když neznáš účetní historii a všechny smluvní závazky, může být solidní sebevražda. Držím palec.

• načítám...
14210
12.9.22 11:31

Já už na to přišla. Zakladatelka má totiž černej milion z toho jejího podnikání v kavárně na OSVČ s paušální daní, takže ho potřebuje někam ulejt :lol:

• načítám...
8518
12.9.22 11:32

Tak ať to zkusí, jsou to její peníze a její zodpovědnost. @maychii prodej obchodního podílu je osvobozený od DPH, takže pokud prodává za milion, je to za milion. Známý kupoval s. r.o. cca dva roky zpátky a na všech jednáních byla původní účetní, já jako nová účetní, právník a daňový poradce. A řešila se spousta byť jen maličkostí. Mě by ani nenapadlo se na některé věci ptát a spoustu věcí jsme chtěli písemně.

• načítám...
8140
12.9.22 11:37

@maychii Neber to prosím jako rýpání, jen jsem zvědavý: Proč neinvestuješ ten milion a svoji volnou energii raději do rozvoje současného podnikání, tím myslím tu kavárnu?

• načítám...
1177
12.9.22 11:40
@maychii píše:
@Hraběnka Stradová a vy mi tu špatnou matematiku vysvětlíte? Když se vyloženě nepohybujete v gastru tak to nemůžete tvrdit. Čistý zisk minimálně 30k měsíčně. A určitě by mi to musel dokázat účetní uzávěrkou, nejsem naivka jak všichni tady tvrdíte.

Nedocetla jsem celou diskuzi.

Ale jako vazne chces drit nonstop s vidinou 30k cisteho zisku? 8o vzdyt to muzes mit levou zadni jako zamestnanec a neritit se ted do zavazku.

Jinak vim, o cem mluvim, mame hospodu a ted si brat pod kridla i cokoliv zavedeno je spis hazard nez dobra obchodni prilezitost. Podivej se na miru inflace v letosnim roce a to jsme teprve na zacatku.

• načítám...
1177
12.9.22 11:43
@maychii píše:
@neila nepotřebuji se tady dokázat zda jsem či nejsem naivka, mysli si co chceš :mrgreen: :lol: uzávěrku mi jentak nikdo neukáže na prvním jednání, tobě jo? :think: jinak jsem v té restauraci pracovala kdysi tak vím jaké byly obraty, takže tak :palec: děkuji za tvůj čas

Tak uzaverka je povinne zverejnovana listina ve sbirce listin v OR ;)
Jinak obraty pred 3-5 lety jsou ti ted jako vypovidajici hodnota docela k nicemu…podivej, co se delo posledni dva roky. A pochybuji, ze pristi rok se vse zazrakem smazne a v gastru budou trzby jako pred rokem 2020. Ani omylem. Predpoklada se krach 1/3 firem.

• načítám...
1177
12.9.22 11:55
@maychii píše:
@Jolynka to že se nepovedlo manželovi, se nemusí stát každému. Ale věřím, že to tak dopadá, když člověk podniká mimo oboro, to je pochopitelné. ;) ;) ale můj případ to není

Hele, napsala jsi sem a dostavas reakce a zkusenosti. Ja jsem z oboru a znam zase plno lidi, co sice delali kuchare/cisniky/barmany, ale vlastni podnik jim krachl taky.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák