Kouše si nehty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9023
20.8.20 17:24

U nás pomohlo zbavit se stresu, ale neochráním napořád. Takže s nástupem školy a školky čekám opět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.20 17:29

@bublinek oni to dělají, když jsou v klidu a když se nudí. Třeba v autě, u televize, v kině… Doma je klid, nic se neděje, nehádáme se…
Starší to odkoukal ve školce a mladší od staršího. Pak jsme se snažili oba odnaučit nehty, u staršího dobré, ale s koronou zase začal a mladší místo nehtů přesedlal na trika.

• Citovat
  • Upravit
200
20.8.20 19:11
@Anonymní píše:
Zajímaly by mě vaše zkušenosti.
Oba synové si kousali/koušou nehty. Oba dva kolem 5 let přestali. Starší začal zase se školou. Takže má kompletně okousané prsty do krve.
Mladší si začal kousat trika. Denně se 2-3× převléká, protože má flek ze slin až k pupíku. Dostala jsem jen doporučení na Kousák, zkusím ho koupit, ale nějak nevím, jak to budou snášet učitelky ve škole.
Psycholožka mi k tomu jen řekla, že nemáme zakazovat, trestat, napomínat, aby neměl tiky. Ale co dál, neporadila.
U prstů jsme zkoušeli všechno možné - lak, vysvětlovat, pozitivní motivaci, začít od jednoho prstu… U trika to zatím řeším tak, že je do půl těla.
Máte nějaký tip, co pomohlo u vás?

Starší syn si začal kousat nehty, když šel do školy, ale nebylo to nic hrozného, jen je tak ožužlával :lol: dostal podmínku, že mu je nalakuju a bude vypadat jako holka, jestli toho nenechá. Nenechal, nalakovala jsem mu jeden, růžový, aby viděl, že to myslím vážně. A nechal toho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová