Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
a kde vám to řekli?
i štěně se může odblešit, ba dokonce by se odblešit mělo, protože mu to nedělá nic dobrého. Na veterině poradí… A že to jsou blechy psí, ty na člověka nejdou, na to bych opravdu nespoléhala ![]()
Myslím, že není třeba ani chodit na veterinu, ale stačí jen zajít do lékárny pro nějaký preparát…
Mám teda zkušenosti s blechama od kočky, ale to bude asi stejný
…zbavovali jsme se jich rok, máme parkety, takže byly asi v těch škvírách nebo co ![]()
Nezabíraly ani kapičky (různé), ani obojek od veta. Všichni jsme byli strašně poštípaní. Vtip je v tom, že kočka nikdy nebyla venku, přitáhli jsme je domu pravděpodobně z venku my na kalhotech!
![]()
Jediný co nakonec zabralo bylo vyprání všeho co šlo na 60°, co nešlo (gauč, postele, matrace…) vzít takovou tou párou, vyčistit koberec, umýt parkety slabým roztokem sava (jasou staré, nijak jim to neuškodilo) a na kočku nějaký obojek, který jsem ze zoufalosti našla na netu, nějaký BIO, smrděl na sto honů
, ale pomohl ![]()
Hodně štěstí v boji! ![]()
A to jsi tu blechu chytla nebo jen viděla?
Většinou blecha nezůstane na místě činu ![]()
Jinak pro štěňata jsou přímo i takové kapičky za krk. Koukni i na netu.
Já bych zašla do nejbližšího zverimexu a zeptala se tam…ale je fakt, že tak malé štěně bych neodblešovala…nám veterinář taky řekl, že je lepší až tak od 10-12 měsíců…prostě jim jsou ty přípravky do kůžičky a všechno se jim teprve vytváří. U nás pomohlo vykoupat a umýt psím šamponem, pak už blech něměl. Ale je fakt, že náš haf jich měl jen pár tak třeba proto to zabralo.
jsou primo pripravky pro stenata…pudry, spreje, sampony, pipety…i obojky ktery jsou jen treba s matou apod. kdyz blechy ma tak je treba se jich zbavit…stenata se neodblesuji preventivne…prohlidni ho jestli fakt blechy ma..jestli to nebylo jiny zviratko…pac blechy sou rychly..jeste se mi nestalo abych videla ze sedi tam kde kousla ![]()
Dávám psovi Frontline prostředek proti blechám, tuším jednou měsíčně se mu jedna ampulka vymáčkne za krk a hotovo, nemá klíšťata ani blechy, dřív sem tam nějakou donesl, ale nikdy se to u nás doma nezdržovalo. Když byl malej tak ležel na gauči a viděla jsem jak se mu v srsti něco hýbalo, tak letěl do vany, ale doma jsem pak žádnou blechu neviděla ani nikdo nebyl pošťípanej.
My byli právě ve zverimexu a tam nám řekli, že na tak malé štěně nic nemají a v druhém dokonce, že se to nesmí. 6e až tak od 4m. Blechu jsem našla, měla ji na krku a pod tím štípanec..pak chvilku skákala, ale vlastnoručně jsem ji lapila a zabila ![]()
tak já zkusim tu lékárnu.. Pes ven chodí, ale je na zahradu, jelikož nemá ještě všechno očkování. tak to má asi z venku, kde je kočka. takže budem odblešovat oba.
Jinak ho kontroluji a nenašla jsem mu ano jednu, ale musel to přinést on, kočka sem nesmí. Nebo my.. ale je fakt, že poslední dva dny se pořád drbe, tak ho dneska pořádně prohlídnu.
Prohlidni psa, jestli ma blechy. Blecha skace, je dost rychla, moc se mi nezda, ze by sedela a cekala, az si ji prohlidnes…Mohlo to byt i neco jinyho, nez blecha-ted je venku stipaji i haveti habadej. Psa muzes preventivne odblesit. Daji se i stenata, v lekarne (klasicky normalni) ti na to urco neco daji. Jinak zbavit se blech je fakt narocny, me se osvedcilo, to co jde vyprat, nahazet do pracky a vyprat. Zbytek vzit spreyem na blechy..koberce nastesti nemame a podlahy jsem normalne vytrela (davam pokazdy slaboucko sava).
Jinak jsem mela podobny zachvat asi pred 14 dnema u nasich-stiplo me to do nohy, myslela jsem, ze je to blecha, ale pri blizsim ohledani to byla nejaka jina potvora. Blecha je takova uzka protahla, malickaty nozicky a nazrzla az cerna
A skace nebo desne rychle v srti utika;-)
Děkuji za tipy, pozeptám se. Holky fakt to byla blecha a chytla jsem jí!
Skákala, to jo, ale neutekla ![]()
normálně odblešit a hlavně hodně často odčervovat, protože většina štěňat je plná červů. Blecha sem, blecha tam, těch ještě bude mít. Rodiče mají taky JRT, jsou jen doma, jen na čurání vyběhnou na betonový dvůr, kde je kousek nízký trávy a přesto jsou zablešený a to se pořád koupou a česají,..
Ahoj určitě bych pejska odblešila, obzvlášť, když máte malé dítě. Třeba pipeta Advocate je i pro štěňata a také třeba Stronghold dělá pro pejsky i jen do 2,5 kg, my to měli pro štěně čivavi. Ta pipeta je účinná. Ještě se doporučuje byt vystříkat nějakým sprejem, nepamatuji si název. Já bych nějakou tu pipetu při pochybnostech radši koupila, ony se pak množí velmi rychle
. Doporučuje se po měsíci ještě jednu pipetu a také odčervit proti tasemnici tuším ![]()
Já kupuji Frontline, pes měl taky blechy a po aplikaci Fr. všechny pozdechali a je to i proti klíšťatům
Hezký den. No raděj anonymně! Koupili jsem si štěně. JRT Máme ho doma a dneska jsem naší malý 10m našla za ouškem flek a něco černého. Nejdříve jsem se lekla, že je to klíště, ale ona blecha!!!
Vše co šlo jsem stáhla a hodila do pračky, zbytek polila savem.. Pomůže to? A NEVÍTE, JESTLI JE NĚCO PRO PEJSKA PROTI BLECHÁM, KDYŽ JSOU MU TŘI MĚSÍCE? Všude nám řekli, že takto malé štěně se odblešit nesmí