Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak jsem zkoušela tu tvojí radu,ale cítím u toho tlak v hlavě,motání a docela nápor na hrudník. Takže bych to nerada nějak přehnala zase ![]()
Mhm, dříve se taky tyto děti násilím otáčely…
Holky, něco si o tom přečtěte! Dítě je koncem pánevním z nějakého důvodu, který mu obvykle brání se otočit (pokud se tam netočí dokola pořád)…prostě mu vyhovuje takhle sedět. Porod přirozenou cestou není nebezpečný pro vás, ale pro to dítě, pokud se zaklíní, může se udusit, protože hlava je pořád vevnitř…tak neblázněte…
A co má člověk dělat? Cíčśař na přání neexistuje.
Já jsem si Jarčo říkala, že jsem měla jít na to přetočení dítěte. No už je to za mnou
jarka.bartlova píše:
Tak jsem zkoušela tu tvojí radu,ale cítím u toho tlak v hlavě,motání a docela nápor na hrudník. Takže bych to nerada nějak přehnala zase
tak to radši nedělej,mě to dělalo zase dobře
když se ti z toho dělá blbě tak to nedělej a nebo si moc ve stojatý poloze a chce to malinko níž,aby se ti nepřekrvoval mozek.
Rodila jsem dvě děti koncem pánevním a bez problémů !
Je důležité KP rodit tam, kde to umí a kde s tím mají dlouholeté zkušenosti. Já rodila ve Vrchlabí ![]()
Ahoj
jak už jsem psala,jsem ve 37tt a zřejmně budeme rodit KP,tak jsem se holky chtěla zeptat,ikdyž to možná bude blbá otázka(ale jsem prvorodička), zda příznaky blížícího se porodu jsou stejné jako u prirozeného porodu. Zda jste měli poslíčky,jak se projevovali,odtok plodové vody,atd…Nebo je to u KP trochu jinak a je nutné se více hlídat. Každý říká že blížící se porod určitě poznám,ale trošku mě vylekali u doktora,když jsme byli na pásech a objevili se mi tam výkyvy a sestřička říkala že to budou zřej¨mně již poslíčky. Ale já na sobě zatím nic nepociťuju,kromě občasného mírného řezání v pochvě. Poradíte mi? Děkuji ![]()
Ahoj, já rodila přirozeně KP, a to vážím 50 kg a můj syn měl 3,820 kg. Jde to. Jen to nikde už skoro neumí rodit a bojí se jít do rizika. Mohla bych o tom vyprávět, co všechno jsem kvůli tomu zažila, to je na dlouhé povídání. Jsem ale každopádně ráda, že jsem se nenechala říznout, jak to většinou dělají, že jsem si to vybojovala.
Celé těhotenství, kdy malý byl KP, bylo mnohem pohodovější než s dcerou, která byla normálně.Nebojte se toho.
Pa, Veronika
Ahoj,
právě jsem tam psala o KP. Porod začíná úplně normálně, mně u obou porodů nejdřív odtekla plodová voda, úplně stejný průběh, jen KP, můj 1. porod syna, byl o hodně delší a s epiduralem, takže nakonec lepší než rychlejší porod holčičky. Chce to mít na to dobrého, zkušeného doktora a hlavně, jakmile je venku tělíčko, hrozně tlačit, aby tam nezůstla hlavička dlouho.
Držím palce
Že císař na přáníé neexistuje? Tomu nevěřím. Všimněte si: komplet všechy „celebrity“ „musí“ rodit císařem. To není samo sebou přece. Jen Jana Štefánková je statečná, rodila dítě taky KP přirozeně a zkoušeli jí ho otáčet stejně jako mně, ale to je největší nesmysl! Pokud je dítě KP a neotočí se, má k tomu důvod (krátká pupeční šňůra např. jako u mě apod.), hlavně neotáčet!
Veronika
Ahoj, já rodila KP císařem, nikdo se ho ani otáčet nesnažil. Malá neměla žádný fyzický důvod sedět na prdelce, ale asi si nechtěla hrát na netopýra. Císař byl pohodička, i když o týden dřív než byl původní plán. Nikdo mě nepřesvědčoval na jakýkoliv typ porodu, řekli mi rizika normálního porodu a já jednoznačně vybrala SC. Radši se nechat kuchnout, než riskovat zdraví miminka..
Já rodila KP přirozeně,.Porod začal tak,že mi praskla plodovka,za hodinu začly kontrakce,za 5 hodin se šlo na kozu,5krát jsem zatlačila a malá byla venku.Byla jsem prvorodička s 50 kg před těhu.Absolutně bez problémů. .Myslím,že hodně důležité je být psychicky v pohodě,důvěřovat lékařúm a hlavně spolupracovat.
midra píše:
Já rodila KP přirozeně,.Porod začal tak,že mi praskla plodovka,za hodinu začly kontrakce,za 5 hodin se šlo na kozu,5krát jsem zatlačila a malá byla venku.Byla jsem prvorodička s 50 kg před těhu.Absolutně bez problémů. .Myslím,že hodně důležité je být psychicky v pohodě,důvěřovat lékařúm a hlavně spolupracovat.
Přesně tak
Souhlas.
Kde jsi rodila KP ?
Kaac píše:
Ahoj, já rodila KP císařem, nikdo se ho ani otáčet nesnažil. Malá neměla žádný fyzický důvod sedět na prdelce, ale asi si nechtěla hrát na netopýra. Císař byl pohodička, i když o týden dřív než byl původní plán. Nikdo mě nepřesvědčoval na jakýkoliv typ porodu, řekli mi rizika normálního porodu a já jednoznačně vybrala SC. Radši se nechat kuchnout, než riskovat zdraví miminka..
Oni totiž rodit KP skoro nikde neumí. Proto rodičku raději vystraší a ta se většinou sama rozhodne rodit císařem. A je to škoda.
Já rodila KP dvě děti - první 3kg, druhé 4kg a absolutně bez problémů a bez lékařských zásahů ![]()