Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych bez namalovaného obočí a řasenky z bytu nevylezla - nee, kvůli tomu, aby se po mě někdo otáčel, ale kvůli svýmu pocitu - když už jsem po porodu tlustá, tak ať aspoň na ten obličej se dá koukat.. ![]()
@Regina Hero píše:
No jo, jedno to je, vždy jde jen o to, jestli je člověk čistý, učesaný, nekape mu z vlasů tuk až na límec, nemá špínu za nehtama, nesmrdí mu oblečení a nevypadá jak nějaký bezdomovec… být upravený neznamená mít make-up, nabarvenou hlavu, být štíhlý a oblečení podle poslední módy a gelové nehty… někdo chce vypadat hezky, někdo je prostě „šmudla“… a to o člověku hodně vypovídá… a další věc je ta, že jací jsme, tak působíme na okolí, včetně našich dětí a ty si pak z nás vezmou vzor do budoucna…
Tak určitě je důležité, co je myšleno tím „upravováním se“. Někdo myslí sprchu každý den a umytý vlasy a někdo myslí make-up, podpadky a umělý nehty.
Já si myslim, ať si každý vypadá jak chce. Ale je pravda, že každý většinou vypadá navenek tak, jak se cítí uvnitř. A pokud někdo působí jako neupravená šmudla, je to spíš o tom, že uvnitř těla nesídlí zrovna sebevědomá, svěží a dobře naladěná žena, že. Takže ty „šmudly“ si zaslouží spíš empatii, než kritiku
![]()
Teda mě mateřství čeká až za pár měsíců, ale nemyslím si, že hezká maminka je jen ta namalovaná (nedej bože nasolárkovaná - tím se ta pleť stejně jen dřív zničí). Já mám prostě od mala návyky, které po koupání, oblékání a česání dělám, tudíž si myslím, že prostě nemůžu vypadat úplně neupraveně. Skutečně to přeci není o make-upu. Vím, co je deodorant, vždy jsem čistě oblečená a když má někdo stažené vlasy do ohonu, copu, drdolu… to je přeci taky upravený! Osobně teď třeba čas mám, ale ani by mě nenapadlo každý den trávit s žehličkou či fénem. Navíc se snažím nechat si u kadeřnice udělat takový střih, abych k ní nemusela třeba i rok. Když není zbytí, koupím si barvu na vlasy v drogerii a obarvím je doma. O svoji pleť starám a to mi zabere cca 1 minutu, tudíž je mi fuk jestli jsem namalovaná či ne. Hlavní pro mě je, že se chlapa nesnažím svádět v teplákách a s neoholenýma nohama.
Já o sebe vždycky dbala - pravidelný melírek, líčení, gel. nehty a podpadky. Neřekla bych, že fiflena, ale dělalo mi dobře, když se příteli rozzářili oči, kdykoliv sem přišla od kadeřnice. Tak sem si říkala, jak bude vše ok. Joo a pak sem otěhotněla. Nehty mi odpadali v prvním týdnu těhotenství, vlasy mám tak suchý, že na barvu můžu zapomenout, vyrazilo se mi akné tak silný, že krom antibiotik si na obličej nemůžu nic dát a podpadky? Bolí mě celej člověk po půl hodině
takže, já sem zatím „Jen“ těhotná, ale už to jde se mnou z kopce ![]()
![]()
pečuju o sobe mnohem víc než dřív a výsledky téměř žádný. Už aby se prcek narodil
Ale je dost dobře možný, že až se klučina narodí, budu vám tvrdit něco jiného ![]()
Ale já si fakt myslím, že to není o malování, taky když jdu k ovcím a kozám nevypadám jak modelka, ale i na statku nechodím ve vytahaném oblečení, namaluji si řasy a mám nemastnou hlavu bez odrostů.
já teda souhlasím s amv3, v létě a při ms ok, to se sprchuju 2×, když je to kor hrozných tak i 3× za dn, jen opláchnout, ale běžně se sprchuju 1 x denně večer v létě a v zimně někdy jen 1× za 2 dny
(intimčásti a nohy ale každý den bez vyjímky a teď v těhu i ráno i se v těhu sprchuju každý den..prostě podle potřeby…asi si budete myslet, že jsme čuně, ale pokud se přes den nespotím ani neumažu a nejsem cítit, tak mi příjde zbytečné si louhovat kůži každý den
Ale podvozek musí být čistý, to zase ano
Musím vonět a cítit se příjemně. Jinak k tématu jako takovému : malovat se budu muset každý den a dělám to, i když jsem celý den doma, aspoň řasenku, mám bílé řasy a hjak už tu někdo psal, vypadám jak spařené prasátko, cítím se ošklivě, takže tužka a řasenka, zamáznout pupínky ..i když jsem doma..nechci se při pohledu do zrcadla lekat ![]()
@honeymoney No a někdy trocha kritiky zmůže víc, než tuna empatie a třeba to dotyčnou ženskou nakopne, aby se zamyslela a začala mít víc ráda sama sebe… empatie je určitě na místě, ale ani to se nesmí přehánět, aby se dotyčný nezačal potom ještě víc plácat v sebelítosti a než cesty, jak z toho ven, nezačal hledat další a další výmluvy… stejně ta touha změnit siutaci musí vyjít z nás a jen my sami si zase můžeme pomoct… dokud nechceme, tak to žádný zázrak nezmění…
Když je třeba ta neupravená naše kamarádka, tak je to jednoduché… můžeme jí poradit, pomoct učesat, třeba i namalovat, poradit s oblečením… cizí ženské asi radit nebudeme… stejně nejvíc táhnou příklady, když se mi něco líbí na jiné ženě, tak se podvědomě budu snažit udělat to taky tak nebo podobně, protože mi to padlo do oka… a když mě pak někdo pochválí, že mi to sluší, tak mě to vyprovokuje k dalším a dalším pokusům na sobě něco ještě vylepšit… akorát někdy to chce nevěřit prodavačkám v obchodě, které aby prodaly, tak budou lhát, až se jim za ušima bude prášit… ![]()
@Regina Hero píše:
@honeymoney No a někdy trocha kritiky zmůže víc, než tuna empatie a třeba to dotyčnou ženskou nakopne, aby se zamyslela a začala mít víc ráda sama sebe… empatie je určitě na místě, ale ani to se nesmí přehánět, aby se dotyčný nezačal potom ještě víc plácat v sebelítosti a než cesty, jak z toho ven, nezačal hledat další a další výmluvy… stejně ta touha změnit siutaci musí vyjít z nás a jen my sami si zase můžeme pomoct… dokud nechceme, tak to žádný zázrak nezmění…
Pravda, pravda ![]()
@FairyDrumy Já se stejně nejkrásnější cítila v těhotenství
. Měla jsem spoustu času sama na sebe, takže jsem si to užívala…
. Teď je času méně, ale stejně se stihnu učesat a alespoň trochu nalíčit, než jdu ven ![]()
tak mezí tím co se tady „dohadujete“ jestli je na upravování čas, tak jsem stihla sprchu, umyt vlasy, oholit se a vyškubat obočí, namatlat se tělovým mlíkem a dočíst to tu
Maluju se jen když mám v plánu opustit byt. jinak ne. nemyslím si, že by muj obličej byl rád, kdyby byl od rána do večera pod make-upem.. Ale jak už se tu řeklo, vypadat hezky není jen o tom co je momentálně v módě a kolik kilo make-upu má kdo na sobě. Základ je být čistý. Od toho už se dá odrazit k čemukoliv dalšímu
Ale celkem by mě zajímalo, co komu zabere ta dvouhodinová příprava? Já jsem během 10 minut připravená vyjít ze dveři
Ale třeba se dvouma děckama budu mluvit jinak ![]()
meringa: Já ještě chodím do práce a poslední dobou chybí lidi, takže jsem tam ještě častěji než když jsem těhotná nebyla, ale děsně se těším až nastoupím na mateřskou a taky si to řádně užiju. Třeba pak budu i nejkrásnější za celý svůj život. Zatím vypadám furt stejně s tím rozdílem, že mám víc sexy bříško
(aspoň můj muž to tvrdí)
@Gladys píše:
Mě se za poslední roky hodně změnil vkus. Když jdu po nákupáku a vidím maminky, vysolárkované, namejkapované, odbarvené, na podpatcích, v upnutých džínách, tak se přiznávám, že se mi zkrátka nelíbí![]()
Taky jsem se dost nasmala, kdyz jsem videla maminu na hristi v upnutych minisatech a 20-ti centimetrovych podpatcich. Trochu jsem se o ni bala, kdyz klopytala za svym akcnim potomkem
No tak to se pak nemuzes divit jak vypadas. Aby Te pak manzel nevymenil za jinou, kdyz si na sebe neudelas cas!
@brrrr píše:
No tak to se pak nemuzes divit jak vypadas. Aby Te pak manzel nevymenil za jinou, kdyz si na sebe neudelas cas!
To bylo pro @nikitanikita