Kravské mléko před prvním rokem?

636
1.10.15 12:50

Kravské mléko před prvním rokem?

Dobré dopoledne, pročetla jsem už na toto téma několik diskuzí, ale všechny jsou několik let staré. Proto se chci zeptat aktuálně. Máte některá maminka zkušenost se záváděním kravského mléka před prvním rokem? Malé je osm měsíců. Kaši jí dělám z kravského plnotučného mléka, z vody ji nechtěla, ředím díl mléka na dva díly vody, teď půl na půl. Je kojená, ale poslední dny mi dost bojkotuje a nepije skoro nic. Ani čaj ani vodu. UM jsme vyzkoušeli mnoho značek a vždy jsem to po několika týdnech vysypala do koše. Tak jsem si říkala, že bych zkusila to kravské a třeba trochu ochutit banánovým frapkem. Jogurt jí přidávám do ovoce od 6,5 měsíce a nic jí to nedělá. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6534
1.10.15 12:52

Já mám v plánu dělat kaše z odstříkanýho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
1.10.15 12:58

Pokud se počítají i rady tatínka, tak doporučil bych spíš dělat kaši ze,,sunaru" než kravského mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
1.10.15 13:01

Dělala bych kaši z UM.
Ale větší zlo, než KM mi přijde to Frapko, to je fakt zbytečný, pro takhle malé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.10.15 13:01
@ne-snazilka píše:
Já mám v plánu dělat kaše z odstříkanýho :)

Nevím jak u instantních, ale u doma vařených kaší to s MM moc nejde. Kaše je pak děsně tekutá (a tekutí i během podávání). Navíc to chce být fakt dojnice a zvládnout během chvilky odstříkat třeba 150-200 ml mlíka (nebo mít velké zásoby v mrazáku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
1.10.15 13:02

@Bobule151
Tak jestli jí děláš z kravského mléka i kaši, tak to už máš opravdu jedno, to už si kravské zavedla dávno. :nevim:
To Frapko se mi zdá zbytečné, nedávala bych. No a jinak teda nedostatek tekutin mlékem nezachráníš, stejně musí vodu nebo čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7643
1.10.15 13:03

Kdyz je kojena, tak proc UM?
Kase jsou dobre jen od Nestle. Zbytek je hnus bez chuti.
Kravske bych ji nedavala. I pro dospeleho je nestravitelne.
No nebo kdyz uz, tak z mlecneho automatu a ne tetrapaku. A pokud v 8 mesicich neji kase, presla bych spis na polevky a kase nenutila. Vsak co je v kasi tak svetoborneho? Lepek se da zavest i jinak. Navic jestli je kojena, nemusi vyzbrundit dalsi pulitr caje nebo vody. Nebo se placni pres kapsu a kup Nestle mlicko s kasi banan+jahoda. To funguje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
1.10.15 13:03

Frapko obsahuje ve 100 ml nejakych 96 g cukru, to ji to mliko muzes rovnou jen osladit… taky jsem hledala co a jak (dcera je teda starsi) a nakonec jsem kojila do 21 mesicu, a snazila se do ni cpat jogurty…
treba proste chvili nechce a zase se rozpije
ale v osmi mesicich bych se priklanela spise k tomu sunaru - take ho delaji bananovy, tak zkusit treba ten :nevim:
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
1.10.15 13:06
@Bobule151 píše:
Dobré dopoledne, pročetla jsem už na toto téma několik diskuzí, ale všechny jsou několik let staré. Proto se chci zeptat aktuálně. Máte některá maminka zkušenost se záváděním kravského mléka před prvním rokem? Malé je osm měsíců. Kaši jí dělám z kravského plnotučného mléka, z vody ji nechtěla, ředím díl mléka na dva díly vody, teď půl na půl. Je kojená, ale poslední dny mi dost bojkotuje a nepije skoro nic. Ani čaj ani vodu. UM jsme vyzkoušeli mnoho značek a vždy jsem to po několika týdnech vysypala do koše. Tak jsem si říkala, že bych zkusila to kravské a třeba trochu ochutit banánovým frapkem. Jogurt jí přidávám do ovoce od 6,5 měsíce a nic jí to nedělá. Děkuji za odpovědi.

Ahoj, na vareni bych mleko klidne obcas pouzila, ale na piti ne, ma pro lidsky organizmus (vseobecne) tezce ztravitelnou bilkovinu. Jogurty a jine kysane mlecne vyrobky uz jsou upraveny a i pro detsky organizmus lepe ztravitelne nez mleko jako takove, takze to bych nesrovnavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
1.10.15 13:09

Jogurt je neco jineho nez mleko. treba muj maly mleko nesmi, jogurt ano. kravske nedavam ani skoro dvoulete. nevidim duvod.
jinak jestli ji z toho delas kase, tak uz jsi ho stejne zavedla. ale zas bych s tim prestala, tak male dite opravdu na kravske mleko neni stavene. kasi bych delala mlecnou, co se rozmichava pouze s vodou. na piti vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.10.15 13:18

@Bobule151 zkusila jsem a kluk řval v noci 2 h v kuse. Tak jako prubnout můžeš, u nás mléko neprošlo - udělala jsem mu z něj kaši.. další pokus učiním tak za pár měsíců.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
1.10.15 13:20

Tak já jsem kravský dávala, kamarádka taky dělá krupicovou kaši z kravského mléka. Moje doktorka proti tomu nic neměla.
Jen jsem si musela dát pozor, aby bylo mléko převařené a hlavně, aby to bylo mléko, ne ředěná voda. Takže ne trvanlivý, ale to v láhvích. U nás tenkrát jezdilo tu bučící auto, nevím jak se to jmenuje. Ale rozhodně ho nedávat moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
1.10.15 13:23

Kaše je instantní, Keksolino z Chorvatska od 6. měsíce, jinou nejí, jsem zvědavá až dojde, jinak hami, nestlé, nic…Frapko mě jen tak napadlo, jasně, že bych jí ho tam nedala kýbl. Mluvilajsem i s paní doktorkou, myslím, že je celkem rozumná a ta to nezavrhla, říkala, že se pořád něco mění, názory a tak. Že se mám zeptat maminek a babiček, jak ředily. Je pravda, že bráchovi jsme chodili pro kravské od šesti týdnů a dneska je mu 23 a je jak řípa. Bojím se, aby nebyla dehydrovaná, když moc nepije a moc nepojí. Vždy to dotáhla v noci, ale dneska nic moc. No a jak nepije, tak je ho méně a s příkrmy ještě míň. Zkusím ten banánový sunar, ale ten je myslím až pro starší. Kéž by bylo za pár dní líp. Starší jsem kojila 3,5 roku ale mladší není taková závislák. Byla by škoda přestat, hlavně, když nechce náhradu. Ah jo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
1.10.15 13:53

Tak dceři 1,5 roku už jsme začali dávat kravské mléko, přímo od kravičky a převařené. Schválila mi to i doktorka a my jsme taky tak vychovaní, tak v tom nevidím problém.
Do roka ale kravské mléko by se prý nemělo dávat, dcerka mi taky odmítala UM s kaší a MM jsem měla málo. Tak jsem to řešila tak, že jsem ji dělala kaši ve vodě a do toho dávala jogurt, případně nějaké ovoce, aby to mělo chuť. Kupovala jsem ale kaše ve zdravé výživě, ryžové, jahlové atp. žadné Nestle, Sunarky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
1.10.15 14:00

@Bobule151 Dcera si kolem roku hodně omezila kojení, abych do ní dostala mléko, nebo vlastně vůbec nějaké tekutiny, dělám mléčný koktejl. Zatím ještě z UM, až doberu zásoby nakoupené v akci tak se rozhodnu. Normálně rozmixuju v mléce nějaké sladší ovoce, případně méně sladké ovoce plus kousek banánu. Má v tom hlavní příjem tekutin během dne, jinak pije málo.
Kaši vařím z kravského od roku, do té doby jsem po dohodě s pediatrem dělala z UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí