Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem tam rodila v září 2011 a podložky i vložky tam byli zdarma..Své jsem vůbec nevyužila ![]()
Trvalo mi dlouho než jsem se vzpamatovala z toho, co se mi stalo. Krvácela jsem v 9. měsíci a vrátný mě bez mrknutí oka poslal pěšky cca kilásek do porodnice, sestra mi na rovinu řekla, jestli to hoří, protože by se mnou musela vyplňovat 20 min papíry, bylo mi do pláče. Když jsem trvala i tak na lékaři, ten mi sdělil, že rodím. Porod byl nedůstojný, přišla jsem tam v jednu, dělali vše proto, aby mě na sál vzala ranní směna, oddalovali kontrakce magneziem, děťátko ale i tak chtělo na svět, při porodu zjistili, že jsem měla zkalenou vodu. Na sále nešel kyslík, šla jsem císařem, anesteziolog si po zavedení epidurálu všiml, že nejdou hodiny, nevěděl jak dlouho to už tedy působí, tak dvakrát do mě řízli za živa, pak mě raději uspali celkově. Návštěvy tam nesmí, jídlo na pokoj si brát nesmíte, manžel byl zoufalý a tak šáhl do kapsy a zaplatil mi nadstandard.. adstandardu z oken táhlo, topení jim nešlo, malá tam dostala rýmu, plastové zahradní židle, ošoupané křeslo ze 60.let, ale návštěvy tam mohly, jídlo vám nechali na pokoji jak dlouho jste chtěla.. platili jsme si spíš lidský standard. bylo to smutné.. Píšu jen zkušenost, nikdy jsem recenzi nikde nenapsala, bylo mi ale sděleno, že o tohle se mám podělitV n
Ibiss - páni to je mi líto, že jsi měla takový porod. Já jsem sporodem byla spokojená, ale fakt, že ta poporodní péče tam celkově stojí za prd ![]()
Rodila jsem v Krči v únoru 2012 a mohu jen doporučit. PA i p. doktorka byly super, bohužel porod normálně nešel, tak mi udělali cisaře. Byla jsem pa 1 den na JIPu a sestřičky byly úžasné (starala se o mě s. Hanka, ale i druhá sesřička byla moc hodná),na JIP návštěvy nesmí, ale měla jsem tam telefon, tak jsem si volala. Malého mi nosili a i mě sním vyfotili, abych měla i první fotky se mnou. Byla jsem pak na šestinedělí a také si nemohu na nic stěžovat. Prostě mi zůstal na porod pěkný zážitek a další mimi chci rodit také tam.
Je to hrozné… já rodila svojí první holčičku v Praze-Krči a porod trval 33,5 hod., s kontrakcemi po 2 minutách Dr. z rizikového tam chodil kolem mě druhý den a říkal, že tedy provedou SC a moje Dr. si stála za tím, že porodím normálně i když už jsem byla den bez plodové vody na ATB a miminko bylo v porodních cestách se špatným pulsem … nakonec jsem si nechala dát Epidurál- tehdy za 6000,– a porodila jsem za 3 hodinky takže Krč už také nikdy!!!
Zdravím, prosím o aktuální zkušenosti (porekonstrukční
) z porodnice v Thomayerce. Mám za sebou porod 2016 v Podolí, kde jsem byla max spokojená, ale jednak jsem po kladných hodnoceních zvědavá na Krč, jednak ráda zkouším nové. Ale mám pár dotazů. Mohl byste mi prosím někdo jako blbečkovi popsat krok za krokem příjem? Dejme tomu příjezd, kontrakce po 5 min, plodovka odtekla před hodinou a půl, nález 3cm. Domů nepošlou, kvůli plodovce, na porod se bude ještě pár hodin čekat určitě. Co teď? Rovnou na porodní sál do soukromí? Nebo nejdřív nějaká společná hekárna? (to je pro mě asi nejdůležitější, chci být sama/s doprovodem od začátku.) A fakt je pro sály společné WC? Takže se tam maminky po klystýru potkávají a klepou na sebe, páč porodní pokoje mají jen sprchu (dle fotek)?
Díky za zkušenosti, zítra budu 14+0, tak ať vím, zda pokoušet nátřesk v Podolí, nebo na pohodu do Krče.
Příjem probíhal tak, že napřed kontrola na ambulanci (i v noci, lékař přišel tam), pak přesun na porodní sál, kde mi byl přidělen pokoj, kde už bych mohla mít doprovod, pokojíček byl jen pro mě. Po ubytování na pokoji jsem byla poslána do sprchy - společná, myslím že tam byly dva nebo 3 sprchové kouty, ale fakt jsem je nepočítala
. Byla tam i toaleta a lůžko na případný klistýr. Ten jsem ani při jednom porodu nestihla, takže nevím. Po další koupelně jsem se nerozhlížela, nevím jestli tam byla jen tato jedna, nebo jich tam bylo víc. Po sprše jsem přešla na pokoj a proběhl porod, takže další rozhlížení po toaletě už neproběhlo
. S jinou maminkou jsem se tam nesetkala, nevím kolik jich tam rodilo najednou.
@sakota - koukám na fotky z Krče, co mají na stránkách, ale tam ani nevidím, že by porodní pokoje měly sprchu
. Sprchu jsem měla až po porodu na pokoji šestinedělí, to byla sprcha pro náš pokoj, místo bylo pro dvě maminky, ale já tam byla sama.
@Evka73 mne prave prislo, ze tam sprchu vidim, ale mozna jsem se prekoukla. Diky moc za zkusenost.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.