Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mě pomáhá červený krém na ruce od Garnier a na praskliny a záděry dělá speciální krém Saloos takový malý kalíšek
Mám stejný problém, v zime hrozne popraskané ruce a co mi zabírá uplne nejlépe je klasická INDULONA.Za mě je to proste nejlepší krém v tomhle…ale musí to být fakt klasická ta modrá indulona, žádná její náhražka
Mam stejny problem, s popraskanou kuzi na rukach se trapim uz nekolik let a v zime je to lahudka ![]()
vyzkousela jsem kdeco a pomaha mi excipial repair nebo lipobase. pokud to jde, super je namazat na noc a spat v bavlnenych rukavicich.
@Ni.kolinka17 píše:
@Tunrida vazelínu nemůžu, strašně mi vadí ta konzistence, je to až taková fobieale děkuji
Jako že ti nějak vadí zdravotně nebo psychicky? Hlavně teda myslím lékařkou vazelínu.
Mám telove mléko Mixa, teď jsem dostala vzorek nějakého kremu Mary Kay bez parfemu a ještě používám Naturica Siberica, všechny mi od popraskani pomáhají. Zato urcite nedoporucuju kokosovy olej a krémy od Dermacolu.
Jinak co se týče „jen“ suché kůže na rukou (jak se zachytává např. při oblékání do svetru), tak nejlepší první pomoc je, na noc potřít rozkrojeným citronem a obléknout bavlněné rukavice. Nevěřila jsem, ale opravdu paráda. Lze použít ale fakt jen na suchou kůži. Jak je zbytnělá nebo dokonce popraskaná, tak už je na to příliš poškozená a člověk si tím vůbec nepomůže.
I já řešila tento problém a vyzkoušela kdeco.. Před půl rokem jsem od přítele dostala parafínovou vanu, namáčím každý týden, někdy i za 14 dní a mám po problému..
@Ni.kolinka17 mám hodně velké problémy s kůži na rukách. Řeším to každou zimu. Takže za mě jednoznačně modrá indulona a měsickova mast umíchana v lekarne. Co nejvíc doma nosím gumové rukavice (na domácí práce), abych si ruce nemusela zbytečně machat ve vodě a hodně děla i výběr mýdla. Teď mám nějaké z manufaktury s aloe a musím říct, ze to taky pomáhá. Přes den mazu kdykoli si vzpomenu a na noc si dávám silnou vrstvu indulony, hodně a dlouho si ruce promastuju a pak si natáhnu bavlněné rukavice a jdu spát. Sice to vypadá divně, ale přítel si už docela zvyknul ![]()
Používala jsem Excipial U Lipolotio. Neutrogenu také. Ruce mám každou zimu hrozné, totálně vyschlé, praskají mi do krve a vypadá to hrozně, i je to strašně nepříjemné. Používala jsem také krém od Biodermy, takový bílo modrý, pomohl jen na chvilinku. Teď mám nějakou přírodní směs ručně vyráběnou, mažu se hlavně na noc, ale jakmile krém zaschne, ruce zas praskají. Přes léto úplně v pohodě, ani se nemusím mazat. Od Manufaktury krém jsem dostala k Vánocům, tak jsem zvědavá.
Taky jsem hledala nějaký funkční krém. Ale mazat se pořádně můžu jen na noc, jinak celý den pořád ruce nějak močím - nádobí, úklid,…
Ale na noc se mažu SOS krémem od Cien z Lidlu. Je to skoro jak vazelína a fakt mi to pomáhá. Ruce mám jinak šmirgl a taky mi praskají.
Vyzkoušela jsem jich moooc, drahé, levné, přímo pro ekzematiky atd… jsem atopik. A nedám dopustit na obyčejnou modrou indulonu, ráda mám i bepanthen care mast. Jiné mastičky nekupuji ![]()
@Aries6 píše:
Taky jsem hledala nějaký funkční krém. Ale mazat se pořádně můžu jen na noc, jinak celý den pořád ruce nějak močím - nádobí, úklid,…
Ale na noc se mažu SOS krémem od Cien z Lidlu. Je to skoro jak vazelína a fakt mi to pomáhá. Ruce mám jinak šmirgl a taky mi praskají.
Ten je dobrý, je vážně skoro jako vazelína. Mě teda po čase začal alergizovat, což je škoda, měla jsem ho ráda.
Mám taky problém v zimě ruce mi celé praskají, letos jsem objevila zimní krém od Baley v Dm a je úžasný, stojí 30 kč a je jak vazelína ale rychle se vpíjí
chce to mazat opravdu pořád, ješte používám na noc bavlněné rukavice, dám mega vrstvu krému, natáhnu rukavice a ráno mám ruce dokonale zhydratované a prasklinky jsou pryč ![]()